Om bloggen

Home / Om bloggen

Om bloggen

Välkommen till denna triathlonblogg! Här hittar du massor av blogginlägg om sporten, tävlingar i Sverige och utomlands, träningstips och annat. Triathlon är en relativt ny sport som är i ständig utveckling. Detta gör att det konstant dyker upp nya häftiga tävlingar runt om i världen. Allt fler börjar få upp ögonen för triathlon vilket är väldigt roligt. Det stora intresset har gjort att triathlon gått från att vara en nisch till en olympisk gren. Detta har gett sporten en särskild status och framför allt har det bidragit till att många har börjat intressera sig för den. Oavsett om du är nybörjare eller erfaren triathlet kommer du att hitta inspiration och information som är relevant för dig.

Inspiration för nybörjare

Har du redan sprungit maraton, åkt Vasaloppet, simmat Vansbrosimmet och cyklat Vätternrundan? Eller tycker du helt enkelt att det är tråkigt att bara träna en sport? Oavsett vad din anledning är så är det kul att du är intresserad av triathlon! Det är en riktigt kul sport som ställer höga krav både vad gäller fysisk och psykisk träning. Fördelen med triathlon är att sporten är varierad och blir därför sällan tråkig. Du tränar simning, cykling och löpning vilket bygger en stark kropp. För att klara av ett triathlonlopp, oavsett distans, krävs det även en mental styrka. Ett rejält pannben och en stor dos målmedvetenhet krävs även för att genomföra den omfattande träningen som behövs inför en tävling.

Tips på tävlingar för erfarna utövare

Även du som redan är en inbiten triathlet kommer att hitta massor med inspiration på bloggen. Förutom praktiska träningstips finns det många blogginlägg om utmanande och annorlunda tävlingar i Sverige och utomlands.