Tävlingar i USA

Home / erikholmberg / Tävlingar i USA

Tävlingar i USA

Många anser att den moderna varianten av triathlon föddes i USA. På Hawaii anordnas årligen en av de mest prestigefulla triathlontävlingarna, men det finns även många andra utmanande och annorlunda lopp runt om i landet. Här kan du läsa mer om de bästa triathlontävlingarna i USA.

Ironman Hawaii

Världsmästerskapen i triathlon utgörs av Ironman på Hawaii. Varje år sedan 1978 har tävlingen arrangerats och den lockar en enorm publik. Enligt de flesta utövare är detta den mest prestigefulla tävlingen inom sporten. Det går även att delta i Ironman 70.3 Hawaii som är halva distansen. Förutom den historiska betydelsen för sporten är Hawaii en otroligt vacker plats och deltagare får ta del av kritvita sandstränder och svajande palmer. Det är dock ett mycket utmanade lopp på grund av värmen, luftfuktigheten och de branta stigningarna.

Wildflower Experience

Den som letar efter en helt annan typ av tävling bör kolla upp Wildflower Experience i Lake San Antonio i Kalifornien. Detta lopp kallas ibland för ”Woodstock of triathlon” eller sportens motsvarighet till Coachella. Upplevelsen står i fokus istället för tävlingsmomentet, tider och dyr utrustning. Tävlingen arrangeras i flera olika distanser, inklusive korta sprintdistanser. Efter målgång erbjuds vinprovning, grillning vid lägereld och livemusik. Med andra ord känns det mer som en festival än en tävling.

Lobsterman Triathlon

Många triathleter har Lobsterman Triathlon på sin bucket list. Detta lopp arrangeras årligen i Main i New England. Simningen sker i iskallt vatten i Casco Bay, men målgången i Maine Lobsterbake är spektakulär. Efter målgång serveras färsk hummer och andra godsaker till deltagarna.

Escape from Alcatraz Triathlon

Du som vill ha en tuff utmaning, men en kortare distans bör överväga Escape from Alcatraz Triathlon i San Francisco i Kalifornien. Tävlingen utgörs av sträckorna 1,5 kilometer simning, 29 kilometer cykling och 12,9 kilometer löpning. Loppet är inspirerat av den berömda flykten från fängelset Alcatraz 1962. Ett annorlunda och kul lopp.