Tävlingar utomlands

Home / erikholmberg / Tävlingar utomlands

Tävlingar utomlands

Triathlon är populärt i många delar av världen och utvecklingen de senaste åren har varit explosionsartad. Här kan du läsa mer om häftiga triathlontävlingar i Norden och övriga Europa.

Tävlingar i Norden

Du som vill åka på ett äventyr utan att åka till andra sidan jorden bör spana in Zalaris Norseman Xtreme Triathlon. Det är en långdistanstävling som årligen arrangeras i Eidfjord i Norge. Sträckorna är Ironman-distanserna med 3,8 kilometer simning, 180 kilometer cykling och 42,2 kilometer löpning. Detta lopp är en rejäl utmaning och anses vara en av de svåraste triathlontävlingarna i världen. Vattnet är iskallt och de andra grenarna sker i bergsmiljö med branta stegringar. Det är ett otroligt vackert lopp, men du bör endast delta om du har stor erfarenhet av triathlon och är mycket vältränad.

Tävlingar i övriga Europa

I Europa finns det många tävlingar varje år. Du som vill försöka slå personligt rekord på Ironman-distansen bör delta i DATEV Challenge Roth Triathlon i Roth i Tyskland. Detta triathlon har världsrekord för både män och kvinnor tack vare dess flacka bana. Det är också världens största triathlontävling med mer än 5000 deltagare och över 250 000 människor i publiken. Ett perfekt lopp för dig som vill slå rekord och gillar när publiken hejar på.

Du som vill ha en ordentlig utmaning på hög höjd bör delta i Triathlon Alpe D’Huez i Alpe D’Huez, i Frankrike. Det är ett otroligt vackert lopp med sträckorna 2,2 kilometer simning, 118 kilometer cykling och 6,7 kilometer löpning. Simningen sker i Lac du Verney och cykling och löpning sker i bergsmiljö.

Du som vill kombinera tävling med storstadsliv bör överväga att delta i London Tri i Storbritannien. Detta lopp har flera olika distanser, varav Olympic är den vanligaste med sträckorna 1,5 kilometer simning, 40 kilometer cykling och 10 kilometer löpning. Det finns även sprintdistanser.