Träning inför en triathlontävling

Home / erikholmberg / Träning inför en triathlontävling

Träning inför en triathlontävling

Triathlon är en mycket utmanande sport som ställer höga krav på utövaren. En triathlontävling kräver hård och medveten träning. Eftersom du kommer att tävla i tre grenar måste du även anpassa träningen efter dessa. Detta gör att träningen ofta är betydligt mer omfattande än om du tränar inför till exempel ett maraton eller Vasaloppet. Här kan du läsa mer om vad du bör tänka på vid träning inför en triathlontävling.

Gör ett träningsschema

Lämna inget åt slumpen när det gäller din triathlontävling. Gör ett detaljerat träningsschema och följ det noggrant. Om du är nybörjare eller om du satsar på en specifik tid kan det vara en bra idé att rådfråga en personlig tränare för att lägga upp en bra plan som är anpassad efter dina förutsättningar och mål.

Lämna mobilen hemma

För att lyckas genomföra en triathlontävling, framför allt om det handlar om någon av de längre distanserna, krävs det att du är mycket disciplinerad i din träning. Gör ett detaljerat träningsschema och följ det slaviskt. Var fokuserad på träningen och undvik att distraheras av andra saker. Lämna mobiltelefonen hemma när du ska träna. Roliga och avkopplande nöjen som Speedy Casino Sverige kan vänta tills du tränat färdigt. Spelandet kan istället fungera som en morot i din träning. När du är klar med dagens träningspass kan du unna dig spelande på kvällen.

Anlita en personlig tränare

Eftersom triathlon består av tre olika grenar är det stor chans att du kommer att tycka om en gren bättre än de andra två. Det kan även bara så att du kämpar med en gren och att du behöver lägga ned extra tid på att förbättra den. Överväg att anlita en personlig tränare för att slipa tekniken och bli bättre på en eller flera av grenarna. Exempelvis kan du anlita en personlig tränare för att lära dig att crawla bättre om du tycker att simningen är ett svårt moment.