Triathlon – en sport för vinnarskallar

Home / erikholmberg / Triathlon – en sport för vinnarskallar

Triathlon – en sport för vinnarskallar

När den moderna versionen av sporten uppfanns i slutet av 70-talet handlade det i första hand om att ta reda på vilken idrottare som var mest vältränad – simmarna, cyklisterna eller löparna. På den tiden utövades sporterna var och en för sig och de ansågs snarare vara rivaliserande sporter. Ett maraton ansågs vara en av de svåraste utmaningarna för löpare och för cyklisterna fanns det utmanande tävlingar i svår terräng. När sporterna slogs samman föddes det ultimata kraftprovet för idrottare – triathlon. Här kan du läsa mer om vem som passar att tävla i denna krävande sport.

Saker som passar vinnarskallar

Triathlon är en sport för personer som gillar att vinna. Om du av någon anledning inte kan eller vill tävla i triathlon kan du göra andra saker för att uppnå vinnarkänslan. Hos Speedybet kan du spela och betta online. Där får spelaren en ekonomisk fördel i form av en Speedybet betting bonus, vilket ökar chanserna att vinna.

Vem passar att tävla i triathlon?

För att tävla i triathlon behöver du vara en vinnarskalle. Det är en otroligt tuff sport som kräver en stark kropp och ett ordentligt pannben. Många som idrottar drömmer om att genomföra en Ironman eller ett liknande lopp. Den populära triathlonsträckan är för många ett kraftprov som bevisar den fantastiska kapacitet som kroppen och psyket har. Det är mycket hård konkurrens och tävlingen kommer att vara mycket utmanande. Att genomföra ett maraton är jobbigt, men en Ironman är extremt jobbigt.

Faktum är att en Ironman avslutar med ett helt maraton efter timmar av simning och cykling. Med andra ord passar denna typ av tävling personer som vill veta var deras fysiska och mentala gräns går. Inställningen och psyket spelar stor roll om du kommer att lyckas genomföra tävlingen. Det går inte att ge upp när träningen eller tävlingen blir jobbig. Det finns bara en väg och det är framåt. Om du inte kan tänka så under tuffa tider är triathlontävlingar inget för dig.