Triathlon & tävlingar

Home / erikholmberg / Triathlon & tävlingar

Triathlon & tävlingar

Triathlon är en fascinerande sport som blir allt populärare. Människor är ständigt på jakt efter svårare och mer extrema utmaningar. Förr ansågs ett maraton vara något som endast de mest vältränade klarade av. Idag springer var och varannan människa maraton, åker Vasalopp och genomför en Svensk klassiker. I takt med detta börjar allt fler söka sig efter svårare idrottsutmaningar.

Det naturliga steget för många är att börja med triathlon. Denna sport utgörs av tre olika grenar, vilket ställer höga krav på utövaren. Istället för att träna en sport måste personen nu träna tre helt olika sporter. Detta är på många sätt kul och givande, men även tufft och tidskrävande. Triathlon är sannerligen en sport för vinnarskallar. På denna blogg kan du läsa mer om sporten, tävlingar i Sverige och i utlandet samt träningstips inför tävlingen.

Om triathlon

Triathlon är en sport som består av tre olika grenar – simning, cykling och löpning. Sporten sägs ha skapats i Frankrike redan på 1920-talet, men det var först i slutet på 1970-talet som den moderna versionen av triathlon kom till. Den första Ironman-tävlingen på Hawaii 1978 sägs vara födelsen av vad som idag är en mycket populär sport. Sedan dess har intresset för sporten ökat explosionsartat och resulterat i tävlingar över hela världen.

Tävlingar i Sverige & utomlands

Det finns mängder av utmanande, galna och roliga triathlontävlingar i Sverige och utomlands. Ironman är den mest berömda, men det finns många andra tävlingar. Du som är nybörjare och vill prova på sporten bör först tävla i en kortare distans innan du ger dig på Ironman-distansen.

Träning

Triathlon är en sport för vinnarskallar. Du måste vara beredd på hård och målmedveten träning om du vill tävla i triathlon. Sporten innebär dock mycket varierad träning, vilket är en av många anledningar till varför så många människor söker sig till sporten.

Bloggen är full av information om ovanstående ämnen. Förhoppningsvis blir du inspirerad att börja träna och tävla i denna häftiga sport!