Dags för en triathlonsatsning

2007 kunde man läsa i skogsport om att ”Erik Holmberg sadlade om och blev en vinnare”, nu gör jag det igen.

Från och med denna vinter kommer jag testa mina vingar och ge mig ut i triathloncirkusen. Det är ett beslut som legat och pyrt i flera år men som nu inte kan vänta längre. Jag har insett att triathlon är för roligt för att inte testa på och jag vill inte göra ett halvhjärtat försök, jag vill göra det ordentligt!

Jag började min idrottsliga karriär som orienterare, cyklist och fotbollsspelare i 9-årsåldern. Ganska snabbt insåg jag att bollen inte gick dit jag ville och att annat var roligare. Orientering, cykel och lite orkesterspelande upptog min fritid fram till gymnasiet. Jag hamnade på orienteringslinjen på sandagymnasiet och då fick även cykeln kliva åt sidan. Jag ”sadlade om” och 2007 vann jag en juniorcup som genererade nyheten i Skogssport.

Nu efter 5 år i högsta klassen har jag etablerat mig bland topp 50. Men det saknas några års slit för att nå yttersta elit. Jag ser inte det som någon omöjlighet men jag inser att det skulle ta tid, för lång tid för att också hinna med en triathlonkarriär.

Därför har jag bestämt mig och det känns väldigt inspirerande. Jag ska med hjälp av triathlonsektionen i IKHP och Christian Kirchberger (Mr Triathlon) sätta upp mål och träning för att förhoppningsvis kunna vara med och kriga i Sverigetoppen även i denna idrott.

Det finns mycket att berätta, men det var allt för nu. Fortsättning följer!

cykel_olMinnesvärda segrar – USM-guld Landsvägscykel 2004 & Juniorcupsseger 2007

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s