Träningen är igång

För en månads sen satt jag hemma hos Christian Kirchberger (även triathlonsektionens elitledare). Vi pratade igenom framtid och satte upp 6 veckors träning, jag har nu avverkat fyra.

Träningsstommen består numera av tre olika grenar istället för en. Det innebär minskad löpmängd, men till stor del på asfalt vilket därmed ändå betyder en stor ökning. Jag kör tre simpass i veckan, varav ett med JSS (Jönköpings simsällskap) och övriga med triathlonsektionen. Tidigare simerfarenhet lyder 1 gång varannan vecka utlagt på helår. Jag har idag kört ungefär lika mycket cykel på de här fyra veckorna som jag gjort de senaste fyra åren och då har jag bara cyklat 20 timmar hittils. Sammantaget innebär detta alltså att musklerna får jobba mer och på andra sätt än de varit vana vid. Leder belastas på ett annat sätt mm. Jag är inne i en övergångsperiod där hel och frisk är i fokus.

vinterutrustad_cykelNu åker även vintercykeln fram, har monterat rejäla stänkskydd. Totalt fem skärmar!

Hittils tycker jag träningen har gått bra, kroppen känns bra och energin räcker oftast till. Lite massage/naprapatbehandlingar på det håller allt i sin ordning.

Vart bär då min träning? Jo förhoppningen är att putsa mitt placeringsrekord på orienterings-SM och gå in topp 8:a på SM i medeldistans (1900m sim, 90km cykel, 21km löp) i Jönköping 2014. Förhoppningsvis går detta vägen och sen satsar jag vidare mot medalj på samma distans om tre år. Därefter? Ja det får vi se!

Nu bär det av till löpträningen, korta snabba intervaller står på programmet. Vi jobbar med löpteknik och snabbhet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s