Marcialonga 70km – årets skidpremiär

Vilken premiär det blev, efter 9km passerade jag boendet och jag var bra sugen på att lägga ner det. Från sista startled var det inget roligt. Var ute på lite ängar i lössnön och stakade inledningsvis men ganska snabbt blev det trånga gator och det var bara att köa.. Det var inte skidåkning och jag tappade lusten. Stannade aldrig klockan, men om jag ska vara ärlig mot träningsdagboken ska jag nog dra av en halvtimme i alla fall.

Första 5km hade jag 35min, så hade tappat 10-15min redan där. Fortsatt blev det sicksackande mellan stackars motionärer som nog kände sig mer i vägen än de förtjänade. Marcialongas första 17km är en jämn klättring för att där nå sin högsta punkt. Fram till dess hade det känts ganska meningslöst. Därefter började det bära utför och det började uppstå lite luckor i fältet. Jag satsade ganska hårt och började få upp farten.

Sista halvan var faktiskt ganska rolig, kroppen kändes bra och stakningen ok. Jag körde om folk hela tiden och när jag stakade över småknallarna jublade publiken glatt. Solen strålade och på stadion i Val di Fiemme var det för första gången fina spår, riktigt fina till och med! Häftigt att få lite stadionkänsla!

Sista milen började jag bli trött, men satsade allt i stakningen och sparade benen för sista backen, 2,5km och ca 150m stigning. La på extra kletig valla inför sista backen, (skigo gul) som bet riktigt bra i den blöta snön. Klantade mig dock lite och vallade om precis efter mellantiden. Blev 340:a uppför backen och plockade 80 platser. Med lite bättre tajming med vallan hade jag fått en riktigt fin placering upp där.

Slutplacering 1170, tid 4:36 (strax under 4min/km). I min åldersklass 18-29år blev jag 157:a. Efter omständigheterna är jag nöjd med resultatet. Hann avverka 6 mil skidor under fre-lör, men det är också de enda jag kört denna vinter. Från sista startled bjöd det ju heller inte in till någon snabb tid direkt. Imorn blir det lite alpint, sen bär det hem till triathlonträningen igen.

20140126-181724.jpg

20140126-181804.jpg

4 svar till “Marcialonga 70km – årets skidpremiär”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s