Simträningen har gjort mig till en bättre stakare

Igår körde vi stafettvasan, jag och Malins familj. Körde förstasträckan i år igen, precis som förra året. Då var jag i Mångsbodarna som 49:e man på tiden 1:18:10 efter att ha passerat Smågan som 29:a. Denna gång lyckades jag mycket bättre när väl stakpartiet började, lite problem uppför då det frös i ordentligt. Men väl på toppen la jag en knapp minut på att skrapa bort allt med trugan och sen kunde jag staka på för fullt. Jag passerade Smågan som 24:a och kunde sen växla ut Håkan på 2:a sträckan som 23:a på tiden 1:13:13. Äntligen lyckades jag också slå min tid Sälen-Mångsbodarna från 2010 då jag körde hela loppet. Resultat

Känslan är att framförallt stakningen blivit mycket bättre till i år, detta trots att jag knappt åkt några skidor i år (15 mil i Italien ihop med Marcialonga, Huskvarnaloppet och ett pass på konstnön vid klubbstugan). Jämfört med tidigare år är det försumbart. Jag tror det beror på simträningen, trodde inte det skulle göra någon skillnad. Men det verkar som jag blivit starkare, tekniskt tror jag nämligen inte jag gjort några framsteg. Fysiken är nog också bättre nu än jag någonsin varit tidigare, de många triathlontimmarna börjar ge effekt.

Efter gårdagens lopp var jag lite sugen på att köra Vasan, men tänker långsiktigt och inser att det sliter för mycket. Ett Vasalopp innebär minst en veckas tappad träning, i alla fall är det min erfarenhet. Så istället för att tävla inledde jag dagens långpass där jag slutade igår, i Mångsbodarna. Sen tog jag ett lugnt och långt pass och körde in till Mora. Skön känsla att ha kört hela spåret ytterligare en gång!

IMAG1413Skönt att se vasaloppsmålet även efter ett (långt) träningspass

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s