Skrubbsår på nya cykeln

I söndags var det äntligen KM-premiär och vi inledde med sprintdistansen, 750 m simning, 20 km cykel och 5 km löpning. Simning inne på Rosenlundsbadet på kortbana och sen jaktstart utanför baserat på simresultatet. Målet var att simma under 10 min (1:20/100), cykla under 30 och sen se om det hade funnits krut för ett banrekord (56:53). Mitt pers på 1:01:53 (13:05, 30:06, 18:42) kändes i alla fall ganska lätt att slå då jag gjorde det 2011 utan att ha tränat varken cykel eller sim speciellt fokuserat eller kontinuerligt. Dessutom lite ny utrustning i form av våtdräkt och tempocykel.

Simdelen gick enligt förväntningarna, öppnade första 100 m på 1:15 och höll sedan ungefär 5 sek marginal till 10 min strecket. Sista längderna gjorde jag ett försök till att spurta och lyckades kapa några sekunder till, sluttid 9:51. Godkänt

Ombyte och sen ut i regnet för cykel- och löpmomenten, jag var taggad och tryckte på friskt direkt från start. Efter 500 m utförskörning går banan in i en rondell för att sedan dra österut mot Huskvarna. Kurvtagningen gick sådär, två släpp på bakhjulet blev ett för mycket och jag gick i backen. Jag har aldrig upplevt en så hal asfalt förut, märklig och samtidigt lite spännande upplevelse. Det känns både lustigt och olustigt att tänka tillbaka på hur jag satt där på asfalten och gled med cykeln någon meter före.

rondellvurpaRondellen med gps-linjen som visar ungefär hur kraschen gick till
skrubbsår-på-cykelnSkrubbsår på nästan helt nya grejer, tråkigt

Så här ett par dagar efter smällen gör det fortfarande rätt ont i höften men i övrigt klarade jag mig bra. Hade förhoppningar om att börja träna redan igår men kände mig inte redo. Planen är istället att göra ett försök idag, simning borde inte vara några problem. Om två veckor är det dags för ett nytt KM på olympisk distans och målsättningen där är under två timmar och kanske framförallt att ta mig i mål…

2 svar till “Skrubbsår på nya cykeln”

  1. Skapmärkena på cykeln sitter ju på helt ok ställen. Det hade varit värre med ramen. Du ser ut att ha haft en snäv linje i rondellen. Misstänkte med den satsningen att du var ute efter banrekordet. Nu fick jag det bekräftat. Det går bättre nästa gång. Och då är det kanske en viktigare tävling än vårt prestigefyllda KM. Kommer simningen svida?

    1. Ja, det blev rätt okej. Var på Öster Cykel idag och fick lite bättringsfärg på styret också. Jag var på vårdcentralen idag och kollade till skrubbsåret på mig själv och fick nytt förband över det. Det ska kunna sitta på även under simning, så hoppas det ska fungera. Annars hade inte simning vart aktuellt i dagsläget.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s