KM Olympisk – Nytt klubbrekord

Igår körde vi årets andra KM, denna gång över den olympiska distansen 1500 m sim, 40 km cykel och 10 km löp. Min ambition var återigen att göra ett försök på klubbrekordet, fast denna gång trodde jag inte riktigt på det på förhand. Jag körde denna distans förra året med våtdräkt fast utan voltvändningar och på vanlig linjecykel. I övrigt var förutsättningarna samma förutom att jag inför i år tränat triathlon såklart och fått många mil på både cykeln och i bassängen. 2013 hade jag 2:01:32 (21:59, 1:03:42, 35:51) och utifrån det satte jag upp tidplanen för att vara under klubbrekordet på 1:55:17 -> 20:00, 1:00:00 och 35:00. Jag trodde att jag skulle klara simtiden men i övrigt kände jag mig väldigt osäker, det var många minuter att kapa.

För att klara under 20 min på simningen måste snittet ligga under 1:20/100 m och det var där jag la fokus. Öppnade på 1:15 och försökte därefter hålla 1:20 och efter halva distansen klockade jag strax under 10 min. Jag kände mig dock ganska sliten och hade svårt att hålla tempo, några hundringar senare låg jag efter tidplanen. Jag la mina förhoppningar på en stark avslutning och försökte inte stressa ikapp missade sekunder. Sista 200 pumpade jag gärnet och väl i mål var jag bara 5 sekunder efter plan. Det hade varit kul att vara under 20, men för totaltiden spelade det mindre roll (trodde jag).

Strålande sol, ganska blåsigt och på mina nya tävlingshjul kändes det lite obehagligt att rulla igenom rondellen jag vurpade i för två veckor sen. Denna gång gick det dock bra och väl ute på Norrängen kunde jag börja blåsa på. Vind i ryggen ut till vändpunkten gjorde resan ganska behaglig och jag satsade på att ha krut kvar till hemvägen. Vände på 29 min och kände att timmen var ett rimligt mål. Tillbaka var det då motvind att tampas med, men cykeln klöv vinden fint och jag kände mig stark i benen. Det var först när jag skulle utför Kaxholmsbacken som jag kände att vinden var lite för kraftig för att jag skulle våga ligga i bågen och här rann det nog faktiskt iväg en hel del tid. När jag närmade mig växel insåg jag att jag skulle missa att gå under timmen och sekunderna började nu bli viktiga. Jag trampade ändå ganska lugnt sista minuten in till växel, hoppade av och gjorde ett snabbt skobyte ut på löpmomentet. 1:00:17 och därmed 1:20:22 totalt. Under 35 min på löpningen blev nu ett måste.

km olympisk cykelFick en följecyklist utför backarna från Kaxholmen till Huskvarna 
- Foto: Helene Svensson

Jag visste att löpningen inte var fullt 10 km, hur mycket kortare hade jag dock inte lika bra koll på. Rekordet kändes avlägset med tanke på fjolårets löpning men då jag ändå kände mig pigg lät jag tiden vid vändpunkten ge en fingervisning på om rekordet var inom räckhåll eller ej. Jag vände på 17:15 enligt min klocka som dock inte var synkad med växeltiden och därmed inget jag kunde lita på exakt. Förutsättningarna tillbaka vara 2,5 km platt med sidvind, 2,2 km lätt uppför med motvind. Jag kände mig fortsatt pigg men siktade på att lägga in det sista med ca 2 km kvar. Därifrån och in gick jag på fullt och kunde bara hoppas på att tiden skulle räcka. Från vändpunkten och hem klockade jag 17:30, inkl växeltid hamnade löpningen på 34:54. Snabb huvudräkning ger 1:55:16 och klubbrekord med minsta möjliga marginal efter nästan två timmars slit. Mitt personbästa förbättrade jag ju däremot med 6 min och 16 sek, lite större marginal där.

Snittfarterna blev till slut 1:20/100 m på simningen, 38,9 km/h på cykeln och 3:45 min/km på löpningen. Det är farter jag är nöjd med, men framförallt är jag glad och nöjd över klubbrekordet! Resultatlisa finns här.

2 svar till “KM Olympisk – Nytt klubbrekord”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s