JKPG Cup – rolig fartträning

Närmaste veckorna är det mycket fart som gäller i alla discipliner och något lägre total träningsmängd. Bland annat är det ju ”En triathlon mitt i veckan” som jag kör varje vecka. Denna vecka är dock ett undantag då jag ska arrangera. Därför valde jag igår att haka på cyklisterna på JKPG Cup som igår bjöd på 82km linje i Månsarp. Hade egentligen tänkt vara lite taktisk och ligga med i klungan halva loppet och sen göra en utbrytning och ändå få 4 mil med bra tempo. Men nästan direkt när det blev fri fart stack en kille iväg (Marcus Persson) och han såg snabb ut så jag avvaktade någon minut och stötte sedan ikapp honom. Efter ca 15-20km kom ytterligare tre cyklister ikapp. Det resulterade i tre-fyra dragvilliga så vi fick till ett bra samarbete där framme. Efter ett tag var vi fyra kvar där framme och för min del kändes det ganska bra. Med ca 15km kvar började dock de andra köra ryckigt och mjölksyran gjorde sig påmind för min del. Lyckades gå ikapp flera gånger men efter ett par svåra kurvor där jag låg längst bak och fick känna på ”dragspelseffekten” orkade jag till slut inte täppa till. Klungan hämtade in mig på några minuter och där la jag mig längst bak. I avslutningsbacken körde jag om de flesta och jag uppskattar att jag blev runt 7-8:e man i mål. Tätgruppen som jag fått släppa var endast sekunder framför över mållinjen, så det blev en jämn historia.

Sammanfattningsvis ett bra och roligt tempopass, alltid kul att gå i utbrytning och speciellt när det blev så länge. Grämer mig lite att jag inte körde taktiskt och sparade lite krafter emellanåt, då hade jag förmodligen orkat gå med hela vägen. Men målet var att köra ett hårt pass och det blev det helt klart. Marcus som till slut vann var riktigt stark och även Robert Gustavsson visade på styrka loppet igenom och blev tvåa. Idag arrangerar jag som sagt på Axamo, varmt välkomna!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s