Under 38 min

Ännu en tävlingsfri helg men självklart har jag kört ”En triathlon mitt i veckan” även denna vecka. Denna gång med ny våtdräkt, ny hjälm och premiär med tävlingshjul. Med allt detta sagt hade jag såklart sikte på ännu ett nytt rekord.

På start denna dag fanns en snabb simmare, jag gjorde ett försök att hänga på mot första boj och fokuserade helt på hans fötter. Upptäckte att resterande låg i en helt annan linje, tittade upp och såg hur snett vi simmade. Tog tag i min egen navigering efter det och vid varvning var jag i ledning. Resten gick fint, hade bra fart ut till vändpunkten på cykeln med ett snitt på 49,7 km/h. Jobbade på tillbaka och knöt ihop cyklingen på ett bra sätt, totalt rullsnitt på cykelmomentet blev 43,2 km/h. Då det öste ner regn innan start blev det en regnsjuk löpbana att kämpa sig igenom och det var svårt att springa riktigt fort där men det räckte till ett nytt rekord och denna gång under 38 min!

Tider:
Sim 10:05
Cykel 17:06 inkl växel
Löp 10:48 inkl växel
Officiell sluttid: 37:56

Inför säsongen hoppades jag på nytt banrekord och inte så mycket mer, dvs under 39:48. Jag har lyckats förvåna både mig själv och många andra. Jag har kört tre gånger i år: 39:33, 38:36 och nu 37:56. Återstår att se om jag lyckas pressa denna tid ännu mer under sommaren. Min dröm just nu är att göra simningen under 10 min, cykeln under 17 och löpningen under 10:30. Oavsett vilket så är axamoloppen kanonbra träning för att jobba fram toppformen, slipa på växlingstekniken och pressa mentalt när krafterna tryter.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s