Gothenburg triathlon – seger igen!

Sista racet inför Vätterchallange gav bra utdelning. Målet var att hänga med i tätgruppen på simningen, avgöra på cyklingen och göra en bättre löpning än i Västerås. Det gick inte helt i lås, men tillräckligt för att jag ska vara nöjd med dagen. En vinst är ju dessutom alltid en vinst, jag var bäst för dagen!

DSC_0014Kort brödrasnack före start – foto: Jan-Ove Holmberg

Jag hade inte hundra koll på startfältet, men jag visste att Rickard Carlsson (som var 8:a i Västerås) var med som normalt är en bättre simmare än mig och därmed en bra rygg att ta. Starten gick och jag hittade en position runt 5:e plats i den lilla tätgrupp som bildades direkt. Jag fokuserade på att ligga så nära som möjligt till framförvarande för att utnyttja draget. Vi passerade första bojen efter ca 150m och fortsatte mot nästa. Jag började dock ana att riktningen inte stämde och insåg att vi var på väg mot fel boj. Jag fick helt enkelt ge mig iväg själv eftersom de inte verkade inse misstaget. När jag närmade mig andra bojen kom vi ihop igen och det var dags att söka fötter. Jag hängde med tills det var ca 500 m kvar och sen blev det till att göra resterande jobbet själv. Höll ihop det okej och var 17 sek efter täten upp till växel.

DSC_0021Upp ur vattnet 17 sek bakom – foto: Jan-Ove Holmberg

DSC_0154
Jag är fortfarande en nybörjare på att kränga av våtdräkten  – foto: Mattias Holmberg

Redan när vi sprang ut med cyklarna hade jag visuell kontakt med Rickard i tät och jag valde därför att ”bara” hänga med och komma in i cyklingen på ett kontrollerat sätt. Jag märkte snabbt att vi var tämligen ensamma där framme och därmed behövde jag inte känna mig stressad över att inte ge allt direkt. Jag väntade tills vi närmade oss första vändpunkten efter knappa 10 km och la in ett ryck precis innan vändningen. Tryckte sedan på med full kraft tillbaka till tävlingsområdet för att få en så stor lucka som möjligt inför andra varvet. Vid vändningen var jag själv med en tillräckligt stor lucka för att kunna köra ostört resten. Jag kände av fartökningen något men fortsatte mala på stabilt och höll ihop det bra. Varvtider: 26:00 (42,7 km/h) & 26:20 (42,1 km/h)

DSC_0038
Bra fart på cyklingen idag igen – foto: Jan-Ove Holmberg

DSC_0170
In mot växel igen – foto: Mattias Holmberg

Då återstod bara löpningen, en småkuperad löpning på grusväg med inslag av stig. Första varvet gjorde jag på 17:49 (3:46 min/km) vilket jag inte var helt nöjd med. Ut på andra varvet fick jag sällskap av Mattias Jonsson som gick ut på sitt första varv, hade ett lätt fint steg och en fart lite snabbare än min. Det blev en perfekt sparring och jag lyckades mobilisera kraft till en liten fartökning. Väl uppe vid vändpunkten hade jag redan tagit ca 30 sek mot första rundan. På slutet kunde jag hålla uppe farten och gå ifrån Mattias. Tiden på andra varvet blev 17:13 (3:41 min/km), positivt att avsluta med en rejält snabbare andra halva på löpningen. Bra vibbar inför Vätterchallange nu på lördag!

DSC_0199Varvning med Mattias Jonsson hack i häl – foto: Mattias Holmberg

Att gå i mål som segrare var underbart, den här gången var jag favorit men icke desto skönare var det att du leva upp till det och vinna. Trea upp ur vattnet, bästa cykeltid med 3 min och bästa löptid med 44 sek. Jag hade 5 sek/km bättre löpsnitt än i Västerås på en tuffare bana. Jag är nöjd med prestationen och ger mig själv godkänt. Lite besviken över att det fattades ca 2,5 km på cyklingen och 500 m på löpningen, men jag fick ju å andra sidan en cool totaltid över olympisk distans, 1:49:51 kommer nog dröja innan jag putsar.. Länk till resultatet

DSC_0055In på upploppet som klar segrare, skön känsla! – foto: Jan-Ove Holmberg

Bara 5 dagar kvar nu!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s