Internationell debut i Budapest

Efter en lyckad första säsong hemma i Sverige väntar nu min första internationella tävling. På lördag ska jag göra debut i Ironmansammanhang på distansen 70.3 (halvdistans) samma som både Sövde triathlon och Vätterchallange. Värdskapet står Ungerns huvudstad Budapest för. 70.3 står för totallängden i miles dvs 113,1 km fördelat på 1,9 km simning, 90,1 km cykel och 21,1 km löpning. Ironman arrangerar med hjälp av lokala arrangörer mängder tävlingar runt om i världen, både fulldistanser som förra helgens tävling i Kalmar och halvdistanser. Det är just halvdistansen som vi i IKHP vill få hit till Jönköping, hoppas hoppas det blir verklighet!

På en Ironmantävling kan du ställa upp i proffsklass eller agegroup. För att få ställa upp i proffsklass ska förbundet intyga din nivå och därefter löser du en årslicens. Alla övriga kör i sin respektive agegroup som är uppdelad i 5-årsklasser från 18 år. Jag kommer kör i 25-29 med totalt 131 anmälda. I proffsklassen är det 50 anmälda till Budapest. Ironman tillämpar vågstart och min klass går iväg kl 9:20, 20 min efter proffsen. Lite tråkigt att inte få starta samtidigt, men den tiden kommer när jag är mogen för det.

Det är svårt att sätta upp placeringsmål och även tidsmål, men min ambition är att fixa nytt personbästa på distansen (4:08:39) och så får vi se vad det kan räcka till. Jag kan inte hitta mitt startnummer i dagsläget, men återkommer så snart jag vet. För den som är nyfiken så följs tävlingen bäst via liveresultaten där det går utmärkt att söka på namn, så egentligen är startnumret överflödigt.

På torsdag går flyget!

 

4 svar till “Internationell debut i Budapest”

  1. Hello Erik! I have a pic of you in my blog, if you want, I can send you the original one! Well done, boy! 🙂 Hope you’ll have the memory of this race as one big favorite! 😉

  2. OK then 🙂 I was a bit worried as I could not see you running in laps 2-4 but then I saw your result on the IM website,… I mean… wo is running a 1:23 half mar after 19 of swimming and 9

    1. OK then 🙂 I was a bit worried as I could not see you running in laps 2-4 but then I saw your result on the IM website,… I mean… who is running a 1:23 half mar after 1.9K of swimming and 90K of biking??? Congrats again!! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s