Skål för en underbar säsong!

För ungefär ett år sen bestämde jag mig för att lämna tryggheten i orienteringen och ge mig i kast triathloncirkusen. Vilken säsong jag fått vara med om, jag känner mig jättenöjd och glad över mina resultat och prestationer. Jag började nere i Sövde med en stor segermarginal på över 10 min, häftigt sätt att kliva in i en ny sport. Många fick upp ögonen för mig och tvåan i klassen, Christian Malmström var generös på sin blogg och skrev ”Erik Holmberg, som jag härmed utnämner till Sveriges nya stjärnskott nummer ett, skulle dominera tävlingen från start till mål”.

DSC_0182

Efter Sövde var det dags för SM i olympisk där nya konkurrenter väntade och rullåkning var tillåten. Jag fick verkligen slita i vattnet och var en bit efter ut på cyklingen. Men jag satsade hårt där och lyckades gå från 16:e upp till 7:e plats på cykeln och i mål klara årets SM-mål med en 6:e plats. Här ska tilläggas att jag i vintras tänkte köra motionsklass för att jag var för dålig på att simma, men träningen hade gått otroligt bra och helt plötsligt hade jag chansen på topp 10 och det var en chans jag tog!

2014-07-13_14-01-48_477

Segern i Göteborg gick av bara farten och här kände jag favorittrycket redan före start, men den cyklingen gick verkligen kanon och löpningen lika så. Verkligen en bra prestation, en riktigt fin cykelbana och fantastiskt väder! Jag hade kanonkul!

DSC_0056

Årets stor mål har alltid varit och jag skulle vilja säga kommer alltid att vara Vätterchallange. Men förhoppningsvis blir jag bra nog att kunna värdera större mästerskap högre. Alldeles oavsett så var det SM på hemmaplan som var årets grej och vilken grej det blev! Högsommarvärme, ett Jönköping fullsmockat av publik, vänner, nära och kära! Det var stämning hela vägen och jag var så otroligt sugen på att bjuda på något alldeles extra. Simningen gick över förväntan, på cyklingen bombade jag på det jag förmådde och fick nästan fatt på Stefhan Andersen i ledningen. Löpningen höll jag på att krampa bort mig och sen falla ihop av trötthet. Men jag krigade mig in på en häftig 4:e plats fylld av glädje!

VC målgång

Resten av säsongen fokuserade jag på att skaffa erfarenhet och rutin på min fokusdistans. Ironman 70.3 i Budapest där jag slog nytt klubbrekord och hade mer kvar att ge och sen Tjörn där jag växte in i loppet på ett sätt jag aldrig gjort förut. Jag var verkligen stark hela vägen, helt otroligt vilken upplevelse. Att arrangemanget i sig var helt underbart gjorde ju inte saken sämre. Sluttiden 4:00:26 smakade inte helt fel det heller, nästa år ska jag såklart under den magiska gränsen.

IMG_1401

Självklart är jag stolt och nöjd över allt detta, men jag känner framförallt en stor tacksamhet till så många och så mycket att jag inte kommer kunna nämna allt här. Men Christian (trifit.se) ska ha stort cred för att jag överhuvudtaget kom på tanken, sen har han guidat mig genom allt och lärt mig allt jag kan och dessutom coachat mig mycket mer än jag förtjänar. Min Malin ska också ha ett tack för att hon stor ut med alla träningstimmar, alltid tror på mig och fyller mig med glädje. Min familj som flängt runt och hejat och supportat när jag behövt det som mest. Öster Cykel för att de redan innan jag hade ett enda resultat har trott på mig och hjälpt mig med utrustningen. Sist men inte minst riktar jag ett tack till alla snälla och uppmuntrande vänner och supporters som grattat och hejat på mig under och efter tävlingarna. Det har varit sjukt kul och jag räknar med att fortsätta ha minst lika kul nästa år.

Nästa år siktar jag på medalj hemma i Jönköping, när vi kör SM i medeldistans för andra året i rad. 24-25 juli kommer Jönköping koka som aldrig förr, Vätterchallange är en folkfest! Missa in detta! En avslutande skål för ett sjukt kul triathlonår i ett glas med äpplemust från Sövde musteri!

IMG_0013-2


PS. För att få avisering via e-post vid nytt inlägg, klicka på ”Följ” i höger hörn av din webbläsare

Ett svar till “Skål för en underbar säsong!”

  1. Det har varit såå roligt att få följa ditt fina första år som Triatlet 🙂 Mycket att lära även som supporter.
    I Sövde fick vi en första handledning av Christian, så vi hade lite koll.
    Lycka till kramar!
    Mamma

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s