SM-medalj och VM i Zell Am See

Nu har jag stakat upp en plan för 2015 och den här gången drar jag igång med ett par viktiga tävlingar direkt. Jag satsar nämligen på en plats till Ironman 70.3 VM i Zell Am See i Österrike och för det krävs en kvalplats. Jag kommer att köra age group även nästa år då jag trots allt lägger fokus på att samla hårdhet och rutin för framtiden. Om allt går enligt plan så sitter jag sannolikt på en proffslicens 2016.

Maj 2015 blir en avgörande månad för min säsong, redan den 3:e maj åker jag till Frankrike och gör mitt första försök till att kvala. Därefter har jag två veckor på mig att ladda om till nästa IM 70.3 i Spanien där jag har min andra chans. Jag hoppas och tror att detta ska räcka för att därifrån kunna fokusera på två saker, Vätterchallange här i Jönköping tillika SM medeldistans den 25:e juli och IM 70.3 VM i Zell Am See den 30:e augusti.

Det är inte längre någon hemlighet att jag satsar på SM-medalj på hemmaplan, det hade varit så grymt att lyckas göra det. Medalj kan låta som en blyg målsättning efter årets 4:e plats. Men baserat på vilka triathleter som finns i Sverige idag och om alla är friska på krya på startlinjen så är målsättning tuff men rimlig. Förhoppningsvis slår deltagarantalet i taket också och gör tävlingen till den succé den förtjänar! Redan nu går det förresten att anmäla sig, gå in på http://www.vatterchallenge.se.

2015 kommer också handla mycket om att hitta rätt ansträngning för den optimala prestationen, mitt senaste lopp på Tjörn var ett steg i rätt riktning och en känsla jag tar med i fortsättningen. Jag vill som sagt få rutin för hur jag ska hantera loppet, hur jag ska hantera mina krafter, mitt energiintag, mina tankar, mina konkurrenter mm.

Utöver det rent triathlonmässiga så har jag många andra utmaningar, en utav dessa är att hantera livet efter studierna. I våras pluggade jag klart och just nu är jag arbetsledare på Skanska. Jag arbetar heltid och måste väga in detta i mina rutiner. Det gäller att inte glömma av vikten av att hela livspusslet ska stämma och inte bara stirra mig blind på träning och tävling. En tuff och spännande utmaning som jag också tar med mig in i 2015.

Jag håller just nu på att förhandla med sponsorer inför nästa år, vill ni också vara med? Hör av er!


PS. För att få avisering via e-post vid nytt inlägg, klicka på ”Följ” i höger hörn av din webbläsare

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s