Nyckelbensfraktur – Concept stöttar vägen tillbaka

För en vecka sedan avverkade jag årets längsta cykelpass och känslan var på topp. Jag åkte nämligen på en förkylning efter Marcialonga och den satte sina spår på träningsformen. Så det var verkligen årets bästa pass på många sätt! Men som många vet så åkte jag i asfalten strax utanför hemmet…

Jag skulle ta en sista skvätt vatten och laddade mentalt för bricklöpningen när det skakade till, framhjulet låste sig och jag gick i backen med axeln först. Cykeln hamnade ovanpå och jag hann inte fundera så länge förrän första läkaren var på plats. Jag lyckades nämligen krascha utanför hennes trädgård och tack vare det fick jag en supersnabb första undersökning. Efter misslyckade mobiliseringsförsök fick det bli ambulans in till Ryhov. Väl inne på sjukan konstaterades diagnosen som jag fick redan efter ett par minuter; brutet nyckelben och rekommenderad operation.

2015-03-06 12.01.05Framskärmen trasslade in sig i dubbäcket och låste hjulet

I tisdags opererades jag och sen dess har det varit tufft att bara vara, dagarna kan väl sammanfattas som smärtsamma. Jag går fortfarande på smärtlindring och lär väl göra det ett tag till. Men jag ska inte klaga, med fullservice från Malin som kan vara hemma och plugga och ta hand om mig samtidigt.

2015-03-02 13.13.052015-03-05 10.33.44Före och efter operation

Träningsdomen då?!

Två svettfria veckor pga infektionsrisk men sen ska det vara fritt fram att börja cykla inomhus och utöver det får jag se vad jag klarar av. Simma får jag inte göra på 6 veckor pga belastningen på nyckelbenet. Så att komma igång med cyklingen blir mitt viktigaste fokus utöver rehabövningarna för att få ordning på axeln.

Concept går in och stöttar

Jag är oerhört tacksam att Concept träningsredskap hjälper mig med bästa cykelförutsättningarna i ett läge som detta. Så snart jag kan cykla så har jag en Wattbike här hemma, en stabil cykel att lita på med öm axel men också en toppmodern träningscykel med det senaste och det bästa. Cykeln är framtagen tillsammans med British Cycling och använd av både världsmästare och olympiska segrare. Cykelformen och konditionen ska förhoppningsvis inte bli så lidande av skadan trots allt.

ConceptLogo

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s