Halvtid mot Mallis #nyckelbensbrott

Nu är det tre veckor sen operation och jag känner att en liten lägesrapport är på sin plats. Jag är halvvägs till Mallorcalägret och det känns skönt att det är lite tid kvar att jobba på. Idag är jag hemma från jobbet efter en minst sagt svettig helg, men jag backar bandet lite..

Sist jag skrev var jag en vecka in i rehabiliteringen och hade tämligen simpla rehabövningar. Det jobbigaste då var att hantera smärtan. Knaprade morfintabletter och låg i sängen. Malin fick stå för markservicen och nästan allt annat också för den delen. Det hade helt klart varit tufft att bo själv..

2015-03-04 17.22.43-1utslagen i sängen dagarna efter operation

Andra veckan gick ganska obemärkt förbi den med, men smärtnivån minskade rejält och jag började piggna till, mycket tack vare att jag kunde skippa morfinet. Träningen bestod av: 1) knyt handen 2) böj/sträck i armbågen 3) utåtrotation med armbågen intill kroppen och 4) hållningsträning.

2015-03-06 11.30.42-1dag 7 – första gången jag kom i en tröja

Efter mitt första sjukgymnastbesök var de två svettfria veckorna avklarade och jag fick dra igång den riktiga träningen. Med en Wattbike från Concept hemma i källaren kunde jag träna säkert och med den modernaste tekniken under fötterna. Det unika med dessa cyklar är nämligen att du i realtid kan följa rundtrampet utöver alla andra mumsiga data som levereras. Jag gick även tillbaka till jobbet dock stationerad framför datorn istället att springa ute på bygget som mitt vanliga jobb till stor del bestod av.

2015-03-16 16.38.26-1
dag 17 – första cykelpasset

Det kändes riktigt bra inledningsvis med träning, jobb och rehab. Jag körde några relativt hårda intervaller blandat med lite mängd. Jag fick börja släppa lös armen lite och tog några promenader med målet att få igång armpendeln. Det gick det lite väl bra och skadan kom ikapp mig i lördags, nackstelheten slog ut mig i kombination med ett smärtande nyckelben. Det har varit en jobbig helg med kass sömn och annat.

2015-03-21 11.15.33-1dag 22 – utslagen igen

Nu är jag som sagt hemma igen, jag har insett att jag måste prioritera mig själv och min rehabilitering. Jag har börjat repa mig efter helgen och hoppas orka träna lite imorgon. Jag ska träffa sjukgymnasten i eftermiddag också och räknar med ett par nya roliga övningar att ta tag i. Bara att kriga vidare!

triathlon_250x240_2#ERIKMOTMEDALJ2015

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s