Slutspurt på Mallis

Då lämnar vi snart denna fantastiska ö och drar hemåt igen efter en superbra vecka. Idag har vi sista träningsdagen innan vi åker hem på lördag morgon.

Morgonvy vid hotellet

Gårdagen blev en riktig utmaning för alla och i min grupp körde vi långt. Många är de som under veckan önskat fikastopp och matstopp men jag har varit ganska hård. Ambitionen från start har varit att utnyttja tiden till att sitta på sadeln. Förutsättningarna igår var ner genom bergskedjan till Andratx för att sedan dra ner till Palma och hem igen på platten, 23 mil och 3300 höjdmeter. Många var tveksamma till en början när la fram rutten och önskade en kortare variant.

Vi drog iväg och körde på i 3,5 timma söderut innan vi stannade för energipåfyllning. Det var ett måste att för att hinna hem innan middagen för de som önskade köra hela den planerade svängen. Väl där insåg alla att vi var halvvägs till Palma och att det kändes tråkigt att gena ner till Palma ”bara” för att käka en lunch. Bergskedjan var ju så fin och vem vill inte ha cyklat hela vägen?

Med viss tveksamhet drog alla vidare även ifall vissa var mer sammanbitna än andra. Nere i Palma var väl inte stämningen på topp. Men ett supermarket rådde bot på allas dippar och väl ute ur Palma tog hemlängtan fart. Med vinden i ryggen körde vi hemåt igen.

En lång och kämpig resa blev det, fysiskt och mentalt. Kampen mot klockan för att hinna med middagen var överhängande samtidigt som ett åskoväder drog in över ön med två mil kvar. Vi klarade oss dock från någon störtskur och alla hann äta sig mätta och belåtna på middagsbuffén. Att high fives duggade tätt utanför hotellentrén gjorde inte saken sämre!

Rutten från gårdagen

Nu river vi av den sista dagen, dags att besöka Cap Formentor

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s