Summerar en bra vecka på Mallorca med Trifit

Dags att summera upp veckan på Mallorca, en härlig vecka med strålande sol, värme och glädje. Men det här inlägget tänkte jag viga till en träningssummering med fokus på min grupp. Gruppen som från början hette grupp 1 och som gjorde det även efter att veckan var slut samtidigt som de andra grupperna bytt namn till partygruppen och fikagruppen… Jag tar det dag för dag.

Lördag: resdag, plockade ut cyklarna och gick igenom veckan

Söndag: Första träningsdagen, vi rev av 12 mil på 4:30 och plockade två fina klostertoppar. Efter lite lunch och vila tränade vi löpteknik och korta intervaller med fokus på just tekniken och inkasserade ytterligare 1 timme i träningsdagboken.

Måndag: Ytterligare en förhållandevis flack cykelrunda denna dag, 10 mil med en mindre stigning och en totaltid på 3:40. Sen hem för ett gediget simteknikpass i den lokala simhallen,1 timma med rent teknik och utvecklingsfokus.

Tisdag: Dags för veckans första bergsutmaning, direkt upp i bergen från Pollenca. Kanske ska sägas att vi bodde i Port de Alcudia som ligger uppe vid Mallorcas norra kust. Första backen 7,7 km upp till Femenia, andra backen 9,5 km vid spektakulära Calobra och avslutningsvis 13,9 km från Soller upp mot Puig Major. Fri fart uppför gällde och de flesta var rätt mosiga redan efter två backar. Några vände då hem, resterande fem kämpar tog även den sista backen med bravur och kunde till slut summera ihop 17 mil, 3400 höjdmeter och 7 timmar på sadeln.

Onsdag: En riktig triathlondag som inleddes med två timmar växelträning i teori och praktik. Ett moment som lätt kan underskattas, en bra växling ger bra flyt och ett tillfälle att spara lite tid. Vi följde upp det med två intervaller á 8 km fokus hitta tävlingsfart. Sist men inte minst simmade vi en timme i havet med blandade teknikövningar samt lite tips och trix.

Torsdag: Ännu en cykelutmaning, hela bergskedjan från Pollenca ner till Andratx och därifrån till Palma. De andra grupperna skulle äta lunch, men tyvärr fanns det inte utrymme för det för oss. Tiden var tillräckligt knapp som den var ändå. Lite pressat på slutet men vi hann hem till middagen med 45 min marginal. En rejäl dag blev det på 9 timmar, 23 mil och även denna dag 3400 höjdmeter.

Fredag: Sista träningsdagen och dags att njuta. Vi åkte ut till Mallorcas nordligaste punkt Cap Formentor. En spektakulär väg ut till en fin fyr med gofika innan hemfärd igen. Vi lämnade in cyklarna och sen följde några med på en bricklöping upp på en sista topp med fin utsikt. Veckans sista pass tog vi i havet i det nästan ljumna vatten direkt utanför hotellet.

Lördag: hemresa igen

Slutsummering:
Cykel – 75 mil, 28 timmar och 9000 höjdmeter
Löpning – 2 timmar och lika många mil
Simning – 2 timmar i havet och 1 i bassängen
och lite växelträning

Ja just det, varför fick inte min grupp något smeknamn.. Kanske för att vi inte gjorde så mycket annat än att cykla, men det gjorde vi ruskigt bra! Målet var att utmana gruppen både fysiskt och mentalt och jag tror jag lyckades. Att alla njöt av fikan ute vid fyren var det ingen tvekan om, den var verkligen välförtjänt!

2015-04-17 11.48.36
En bild från sista turen ut till Cap Formentor, riktig njutning både för benen och ögat!

För fler bilder, kolla in mitt album på facebooksidan

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s