Dags för premiär i Aix en Provence

I torsdags anlände jag till Provence tillsammans med Christian och min klubbkompis Nikolaj. Imorgon är det nämligen dags för säsongsdebut och min andra Ironman 70.3. Det är dock med blandade känslor jag laddar för start, för en vecka sen fick jag ont i hälen efter ett intervallpass. Mitt första hårda löppass sen nyckelbensbrottet och kanske var kroppen inte riktigt redo.

Det har visat sig att jag har symptom på en plantar fasciit, vilket kan leda till en långdragen hälsporre om jag inte passar mig. Därför är beslutet trist men ändå enkelt; ingen halvmara för mig.

Men det fina med triathlon är ju att det finns tre grenar att tävla i och dessutom kommer ju löpningen sist. Perfekt!

Jag är laddad för simning 25 km norr om stan för att sedan få cykla en fantastiskt fin 90 km slinga tillbaka till Aix en Provence. Jag kommer genomföra alla växlingar och sen kliva av. Det ska bli kul att köra och jämföra tider mot resten. Tanken var ju att kvala till VM i Zell Am See, det blir det inget med. Men om 14 dagar är det ny tävling i Barcelona och med lite tur är jag redo då istället.

Lite bilder från de första dagarna här i Frankrike: 

Vacker natur
  
Banan bjuder på några härliga serpentinbackar
  
Fin utsikt
  
På väg upp mot banans högsta punkt
  
Photoshoot med Nikolaj
  
Photoshoot med Nikolaj
  
Första simpasset
  
Smaskigt bröd i ett lokalt Bolangerie
Idag ska vi cykla upp till simstarten, checka in cyklarna och simma en sväng till. I övrigt en lugn dag med full fokus på morgondagens race! 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s