Race Report – IM 70.3 Pays d’Aix

Dags för en resumé från Frankrike, kvällen efter målgång kändes det som ett misslyckande att ha brutit loppet men med lite distans är jag ändå rätt nöjd med prestationen. Det var trots allt helt enligt plan och egentligen sprang jag längre än jag vågat hoppats på.

När jag gick ikull med cykeln den 28:e februari hade jag 9 veckor på mig att komma tillbaka, det gick rätt trevande många veckor men till slut lossnade det. Jag lyckades precis göra mig redo till det veckolånga lägret på Mallis och sen köra några crawlpass innan avfärd till Provence. Det kändes grymt att ha fixat rehaben i tid, men hindren slutade tyvärr inte där. Benbrottet tvingade mig även till ett långt löpuppehåll och när jag skulle köra mitt första intervallpass sa kroppen ifrån. Mindre lämpligt en vecka före tävling…

Nog om skador, summa summarum inte aktuellt med någon halvmara i Provence. Men fullt ös på sim och cykel precis som vanligt. Tidig uppgång söndag morgon för att hinna till starten som låg några mil norr om Aix en Provence. Min startgrupp M18-29 gick ut 5 min efter proffsen och samtliga tjejer. Jag var riktigt taggade och med Budapest i minnet full med självförtroende. Gick ut hårt och kämpade för att ligga långt fram i det 280 man stora fältet. Jag slet och slet och blev ruskigt andfådd, tänkte att snart blir det fritt vatten men det hände inte. Jag tvingades simma bröstsim 2-3 ggr innan jag hittade mitt tempo och några bra fötter att hänga på. Efter ca 300 var jag inne i bättre flyt och simmade rätt bra, sista 400 simmade jag dessutom upp mig på egen hand. Skön känsla!

DSC_2049
Upp ur vattnet

Sen var det äntligen dags för cyklingen, ett riktigt fin bana som hade det mesta. Fina små byar, backar, tekniska utförskörningar, en och annan vägbula och storslagna vyer. En ren njutning helt enkelt! Det var också premiär med mina garmin vector pedaler (wattmätning), för mig ett nytt sätt att stämma av min insats. Målet var att hålla en jämn watt, hög frekvens och såklart cykla upp mig några placeringar. Efter simningen låg jag 16:e i klassen och 111:a totalt, efter 90 km cykling på den förhållandevis långsamma banan ledde jag nu min klass och låg 34:a totalt. Bra upphämtning och ett kvitto på att jag fortfarande står mig bra här.

2015-05-01 16.44.52
En bild från när vi provcyklade banan ett par dagar innan start

Jag växlade och stack ut på löpningen i ren eufori efter den härliga cyklingen. Jag sprang ett varv för att det kändes smidigast så, det gick bra ungefär halvvägs och sen hade jag lite känningar i hälen resten. Jag bestämde mig för att kliva av så fort jag såg Christian och med viss tomhet var det bara att stanna strax innan varvning.

DSC_2056
Bryter loppet efter 5 km löpning

Om en vecka gör jag ett nytt försök på samma distans i Barcelona, jag vet inte om jag kommer kunna springa men jag håller tummarna. Vi körde KM Olympisk hemma i Jönköping idag, jag sprang på nytt 5 km men denna gång utan smärta. Så någonting inom mig tror att det ska kunna gå, men det blir tight med tiden även denna gång så vi får se. Det blir sista chansen att kvala till VM i Zell am See, så det hade ju varit kul att göra ett försök men jag tänker inte riskera säsongen.

lite resultat också

Ett svar till “Race Report – IM 70.3 Pays d’Aix”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s