Race Report – Gothenburg Triathlon

Efter en stökig vår var det riktigt kul att stå på startlinjen i Göteborg med ambitionen att genomföra hela loppet. I både Spanien och Frankrike visste jag redan på förhand att foten inte var redo för löpningen. Men denna gång var det dags att även riva av löpmomentet.

Regn i luften och 14 grader i vattnet var väl inga optimala förhållanden, men med tanke på sommaren hittills är det nog bara att vänja sig vid tanken på många lopp med dessa temperaturer. Under en kort uppvärmning i vattnet kändes det på tok för kallt med otäck brännande känsla mot ansiktet. Kände mig lite osäker när startskottet gick men det visade sig att adrenalinpåslaget var fullt tillräckligt för att koppla bort kylan så det vara bara att skicka på. Jag fick en bra start och kom med i tätgruppen som tredje man. Det kändes bra och jag försökte trycka om några gånger utan framgång. Ut på andra varvet var jag dock tvåa och suget att vinna simmomentet växte, jag gjorde ytterligare försök att gå om men fick nöja mig med att kliva upp som tvåa direkt bakom ledaren.

Växlingen gick något knackigt men efter bara några kilometer på cykeln var jag i ledningen och sen var det bara att lägga fokus på mitt och jobba på. Fyra varv på en förhållandevis både teknisk och kuperad bana runt Rådasjön. Kändes helt okej hela vägen, försökte ligga på så mycket det gick för att skapa en skön lucka inför löpningen som jag på förhand bestämt mig för att hålla igen lite på pga hälsporren. Men eftersom det var en rundslinga hade jag ingen aning om hur det såg ut bakåt.

Löpslingan gick på största delen grusväg vilket var perfekt underlag för min fot, här ingick det även en vändpunkt och en chans att stämma av läget bakåt. Glädjande nog kunde jag bedöma avståndet till ca 4 min och därmed också ta det hela med lite ro. Jag tyckte första kilometern var jobbigt lång men sen flöt det på bättre. Jag tog mig igenom sträckan och njöt av en smärtfri fot och passade såklart på att jubla lite extra över upploppet. Det är inte varje dag jag vinner en tävling och det är inte varje gång jag får slita så som jag gjort i vår. Nyckelbensbrottet var en historia i sig och faktum är att hälsporren stjälpt mig minst lika mycket även ifall det inte gjort i närheten så ont.

Efter Göteborg har jag fortsatt att trappa upp löpningen i kombination med stötvågsbehandlingar. Närmast väntar Vansbro triathlon som är en halvdistans och därmed 21 km löpning, jag håller tummarna för att även det ska gå vägen och att vattentemperaturen stiger någon grad så att det inte blir ett duathlon. Blir det dubbel löpning så är det risk för att jag måste tänka klokt ännu en gång och inte gå runt. Så nu hejar vi på vädergudarna och höjer värmen lite!


FEM VECKOR KVAR TILL VÄTTERCHALLENGE

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s