Tufft draftinglopp över olympisk distans i Malmö

Sista semesterveckan lider mot sitt slut och som avslutning på denna tog jag och Malin en helg i Malmö. Igår passade vi på att besöka min gamla klasskompis Karl Jansson med familj och idag körde jag Malmö triathlon. Att helgen bjudit på skönt sommarväder har inte gjort resan sämre.

Dagens tävlingscykel, Christians Cannondale och mina zipp 808. Allt från Öster Cykel såklart!

Inför simningen hade jag ganska tydliga ambitioner, jag visste precis vilka fötter jag ville hänga på. Starten gick bra och jag hade bra position. Men ganska snart tappade jag någon dyrbar meter och när jag försökte gasa ikapp fanns inte trycket där. Det blev tyvärr snabbt en stor lucka fram till den snabba gruppen och jag fick göra jobbet själv. Jag slet på det jag förmådde och klev upp ur vattnet som 6:a ca 1,5 min fram till större delen av gänget. Snabbsimmande Jesper Svensson (som för övrigt också är från Uddevalla precis som jag) hade dock någon minut till.

 

En ok siminsats men tyvärr för dålig för att kunna förvalta den bra
 
Jag gav mig ut på jakt på cykeln tillsammans med en junior med samma förnamn som mig. Vi var tyvärr inte tillräckligt jämna för att kunna avancera i fältet. Bakom oss jagade ett bra gäng med några starka killar. Vi beslutade oss för att avvakta och ansluta till denna grupp. Efter ett varv av sex var vi en större grupp och jag, Sebastian Norberg och Rasmus Andersson kunde tillsammans göra ett bra jobb. Nu plockade vi på alla och efter fyra varv var det bara en tätduo framför oss. Min grupp var nu en sextett vilken höll ihop in till T2.

 

Ett av många cykelvarv, varvning precis vid Turning Torso
 
Jag satsade på löpningen och försökte hänga med Rasmus och Sebastian, men jag orkade inte följa. Efter 3 km blev jag istället omsprungen av ytterligare en och var nu 6:a. Strax innan mål svepte dagens näst snabbaste löpare om mig och petade ner mig till 7:e plats.

Kämpigt på löpningen idag

Skönt att vara i mål, nu ska jag ge mig själv chans till återhämtning..
 
  Nu ska jag börja jobba och försöka återhämta mig lite. Om 11 dagar kör jag Kalmar Mini Tri, en kort specialsprint som kickar igång Ironmanveckan där nere. Det ska bli kul! Men innan dess ska jag och Malin simma Visingsö open water på lördag. Hoppas bara vattentemperaturen stiger någon grad. Senaste rapporten säger 13 grader..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s