Ett sista ryck med nyckelbenet

Igår gjorde jag ytterligare ett besök på Ryhov och dagkirurgen, denna gång för att plocka bort plattan och skruvarna jag har haft under läkeprocessen av mitt vänstra nyckelben.Det var ju i slutet på februari i år som jag gick över styret och dunkade axeln rätt i asfalten. Nyckelbenet gick av på två ställen och operation var enda alternativet. Nu dryga halvåret senare var det lagom att plocka bort grejerna.

Plattan och skruvarna
Plattan och skruvarna jag haft i axeln i dryga 200 dagar

Det känns skönt att kunna lämna detta bakom mig lagom till att vinterträningen drar igång på allvar. Grejerna har skavt och ömmat en del så bort skulle de ändå. Nu behöver jag några dagars vila och sen kan jag träna på ostört hela vintern.

Helt problemfritt är det tyvärr inte ändå, jag lite problem med en ömmande stortå sen några veckor tillbaka. Det går lite upp och ner men hoppas det ska gå mer upp nu när det blir helvila från träningen några dagar. I övrigt har träningen rullat på bra med massa cykel och bra simträningar där emellan. Stämde av simformen med ett 400 m test i förra veckan och gjorde 5.11 på långbana. Tangerad tid med vad jag gjorde 11 dagar innan nyckelbensbrottet. Trodde dock på ännu bättre tid efter att ha haft riktigt bra känsla hela september. Jag tror det finns mer att ge en bättre dag. Men det är i alla fall ett bra ingångsvärde in i vinterträningen.

ny vintercykel
Det har blivit mycket cykel som sagt och lagom till operationen hann jag med att inviga min nya vinterhoj från Öster Cykel, en vinterutrustad cyclocross.

Jag körde ju några lopp där i slutet av sommaren också; Sala Silverman (2:a) och Tjörn Medeldistans (6:a). Det var helt ok insatser men inte mer, jag har inte riktigt hittat formen i år. Det beror nog på en kombination av skada och en ny tillvaro med heltidsjobb. Men till denna vinter är det annorlunda, då jag från och med 1:a oktober jobbar 60 %. Nu blir det helt andra träningsmöjligheter framöver och 2016 är jag redo att ta ytterligare ett kliv, jag vill ju ha den där SM-medaljen.

19373109384_92dac65db6_o
En knackig säsong som ändå resulterade i ett antal framskjutna placeringar och en 4:e plats hemma i Jönköping. Nu ska jag ha den där medaljen!

Till sist men inte minst är det extra kul att Ironman kommer till Jönköping nästa år, en 70.3 tävling i min egen hemstad. Kan det bli annat än succé? Häftigt är det i alla fall och redan nu är det över 1200 anmälda, så passa på att anmäl dig innan det blir fullt så ses vi i Jönköping 10 juli nästa år! Klicka på bilden för att komma direkt till hemsidan.

11889700_957486744314110_8565260298854727389_n

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s