1080 screening

Senaste veckorna har jag haft lite bekymmer med vänster knä, lite diffusa smärtor som kommit och gått. Det känns ändå som att det går mer åt det bättre hållet än det sämre så jag ser det såklart från den ljusa sidan och tror att det snart är borta. Det blir ett test på Landsjön Runt nu på söndag och sen hägrar ju IM 70.3 på Mallorca om två veckor. Gäller nu bara att lyssna ordentligt och inte göra något dumt, det är trots allt Vansbro och Jönköping som är i fokus.

I samband med detta har jag varit ett par vändor hos Eleonore Rapp på Medic Rehab och försökt hitta vad det kan vara och vi tror nu att vi ringat in både problem och orsak. IT-bandet (tractus iliotibialis) som går från höften och ner till knät verkar stram och där stråket går in i knäskålen är det irriterat. Nu är det mycket stretch och massage som gäller så hoppas vi att det snart är borta.

Vid senaste besöket hos Eleonore gjorde vi en 1080 screening, ett standardiserat test där du står på en speciell matta och rör dig i ett antal riktningar och summerar ihop alla värden. Ett bra sätt att få en överblick över kroppens rörlighet och det såg riktigt bra ut. Yogan jag har hållit på med senaste åren har gett resultat. Dock är jag fortsätt väldigt stel i höften vilket jag vet om och jobbar på, men nu blir det ännu fler insatser för att få ut rörligheten i denna. Det är en klassiker både som orienterare och cyklist att vara stel där av förklarliga skäl, så det kanske inte är så konstigt. Likväl är det något att ta tag i och inte skylla på, så det lär jag ju göra något åt nu. Vi tror också att det är höften som är boven till mina knäbekymmer.

Dags att gnugga höften lite och njuta av att det är helg! Ses på Landsjön Runt ni som ska dit!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s