Sju veckor till toppform

Efter lite distans till förra helgens tävling känner jag mig rätt tillfreds med mitt resultat där nere, glad och nöjd att jag satte dit löpningen och att jag tog mig igenom det tuffa vädret utan att gå ikull eller andra dumheter. Jag tar med mig godbitarna och lägger nu fokus på Vansbro, där väntar en, till skillnad från Mallorca, cykelbana som är platt som en pannkaka och som ställer andra fysiska krav. Här handlar det om att hålla ett högt jämnt tryck hela vägen, något jag tränat på många timmar i vinter och lär fortsätta med in mot tävling.

Senaste dagarna har jag tagit det tämligen lugnt och framförallt återhämtat mig mentalt, men idag drar det igång igen på lite mer allvar. Det gäller att ta vara på de sista veckorna på bästa sätt. Om tre veckor gör vi ett sista test på Aktivitus och stämmer av status, utvärderar och lägger planen in mot tävling. Utöver det kommer jag köra Växjö triathlon, Gothenburg Triathlon och SM Sprint i Uppsala som bra fartpass på vägen varav de två första är befriade från drafting och därmed är det tempocykel som gäller.

Direkt efter Vansbro är det sen Ironman 70.3 Jönköping vilket jag tror kommer bli en bra kombo. Mellan racen blir det mest slappa och ladda om, vilket inte lär vara några problem varken det första eller andra. För att köra Ironman i Jönköping blir bara så kul, banor som jag kan utan och innan och förhoppningsvis minst lika grymt publikstöd som tidigare år på Vätterchallenge. Det är den här perioden jag har tränat för, det är dags att skörda och det är så roligt!

Avslutar med att tipsa om veckans radiointervju från när P4 Jönköping ringde upp mig. För er som inte redan hört den och är nyfikna på det. Länk (intervjun börjar 13:30 in i klippet).

Hej hopp!

Från ett blött Alcudia - Foto: Chris Hofkens
Från ett blött Alcudia – Foto: Chris Hofkens

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s