Gothenburg triathlon – Race Report

Helt ärligt så fick självförtroendet sig en liten törn i Växjö efter genomklappningen där, men jag mådde inte hundra och hoppades att det berodde på det. En ny möjlighet att testa fysiken blev det nu i Göteborg. Samma distans fast tuffare bana både på cykel och löp. Taktiken var ganska självklar, försöka komma loss på simningen och sen köra mitt eget race på cykeln i förhoppning om att det skulle räcka för att kunna löpa ut i ledningen och ha lite marginal där.

img_6544
Fokuserad inför start

Simningen gick som planerat och redan efter några minuter var jag ensam i spets och därifrån försökte jag bara simma rakt och fort. Jag fick några kallsupar i blåsiga och småvågiga Rådasjön men kom in i det ok ändå. Det kändes som jag hade en liten lucka och när jag klev upp hörde jag att det var minst en halvminut. Visade sig sedan att tvåa ut på cykeln var Fredrik Bäckson 46 sek bak. Perfekt start!

Tänkte gå något snällare i Växjö med tanke på hur det gick där, men när det kändes bra låg jag istället på samma snittwatt som då. Gjorde jämna varvtider så tyckte det såg stabilt ut. Men Bäckson var starkare och körde om efter halva loppet. Jag hängde på och tyckte det kändes kontrollerat, men i ett tekniskt parti tappade jag honom utom synhåll och så förblev det in till växel där det var ombytta roller mot utgången. Nu var det jag som var 46 sek bakom istället.

Stack ut på löpningen i attack, det var många branta backar på stig vilket jag kände av ordentligt men tyckte ändå jag kunde trycka på. Höll ihop de tre varven men tappade tid framåt. Istället såg jag att jag började hotas bakåt av Robert Kallin. Men på sista varvet hade jag fortsatt en ganska trygg lucka bakåt och såpass med kraft kvar i kroppen att jag kunde öka avståndet lite igen.

img_6553
Nöjda triathleter foto: vkvcoaching

Topp 3

1:a Fredrik Bäckson 1:57:46
2:a Erik Holmberg 2:00:26
3:a Robert Kallin 2:01:40

Summerar ett bra lopp med mersmak, ett bevis på att mitt cykelschema funkar och att det nog går att trycka ännu lite mer. Stort tack för alla hejarop och hejaskyltar, det ger massa extra energi och glädje! Nästa helg väntar sprint-SM i Uppsala, ett överfartspass och såklart alltid kul att köra SM. Sen blir det inget mer innan Medeldistans-SM i Vansbro 2:a juli, då blir det åka av!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s