Uppsala och Axamo på två dagar

En riktigt triathlonhelg är på ingående med sprint-SM i Uppsala imorgon och en heldag triathlon på Axamo på söndag. Tyvärr ser det ut att bli rejält med regn imorgon, men det må vara hänt. Det är på söndag vi vill ha det bästa vädret när vi ska vara igång hela dagen. Sprinten är ju avklarad på en timme, så det är helt okej.

Vi (jag, Theodor och coach Nikolaj) åker till Uppsala över dagen imorgon, det är kvällsstart så därav det upplägget med resan. 750 m i fyrisån, följt av åtta (!) intensiva 2,5 km varv runt domkyrkan och avslutningsvis tre 1,7 km varv löpandes i anslutning till resten. Det kommer bli brutalt och simningen viktigare än någonsin. Jag ska verkligen trycka det jag har för att vara med upp ur vattnet. För utifrån det bildas klungorna och då gäller det att vara med. Jag tror jag ska kunna hävda mig rätt bra och gör det det kommer det bli väldigt roligt. Utifrån det kommer jag sedan lägga upp taktiken för resten av loppet, men att jag kommer vara aktiv känns väl som en lågoddsare.

Jag ska kriga för att vara långt upp och hoppas kunna leverera en glad nyhet efter denna tillställning strax norr om huvudstaden. Det är dock fortsatt en resa på vägen mot Vansbro, men vägen dit är ju i princip det enda jag håller på med, så det gäller att ha kul så mycket det bara går!

Vi vänder i Uppsala och drar hem direkt för på söndag ska vi ha kul igen, fast på Axamo. Den stora triathlondagen väntar och hittills är det ett 40-tal anmälda på Facebook. Jag arrangerar tillsammans med Susanne Dalsätt en dag med träningsglädje och Ironman Jönköping i fokus. Vi simmar några varv i Axamosjön och byter om och tar ett varv på Ironmans cykelbana inklusive alla små kluriga svängar och fina vyer så att dessa är avverkade när det väl är tävling. Avslutningsvis tar vi något löpvarv runt sjön och njuter av en bra dag. PersonligProfil.se är på plats med massor av triathlonprylar till grymma priser och dessutom kommer det finnas hembakt till en billig peng att stoppa i sig mellan grenarna.

Så om du inte redan planerat in söndagen på Axamo så är det dags nu, varmt välkommen dit!

den stora triathlondagen 3

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s