Lite pladder om och från Polen

Anlände igår morse till den polska hamnstaden Gdynia efter att ha tagit nattfärjan över Östersjön. Totalt sätt en ganska lång restid från Huskvarna men bara 3 timmar i bil gör att det känns mycket kortare. Dessutom är det alltid gött att slippa lämna över cykelväskan till ett flygbolag under några nervösa timmar.


Jag är här tillsammans med klubbkompisen och Ironmanchefen Mattias Markenstrand och igår tog vi en sväng på cykelbanan. Att komma ut från trådbussarnas territorie kändes som vi fick göra med livet som insats men sen blev det riktigt trevligt. Fin böljande terräng med backar som lutade 3-4 % omgärdade av öppen bokskog och fint halvt genomträngande solljus dvs goda förutsättningar för att cykla fort. Karaktären på kupering fortsatte banan igenom för att sista 15-20 km nästan bara gå utför på stora fina vägar. Det är upplagt för höghastighetscykling in mot T2. Igår fick vi dock sansa oss lite med tanke på att trafiken tätnade mer och mer ju närmare stan vi kom, på söndag blir det andra bullar!


Annars är väl kanske inte Gdynia vad jag skulle rekommendera att lägga semesterkassan på, inte av det jag sätt hittills i alla fall. Målområdet är sjysst med en vacker sandstrand och några sköna restauranger, men i övrigt inget supervälkomnande eller spektakulärt att upptäcka. Att det inte står ett ord engelska på informationsskyltar och annat bidrar väl också till den känslan. Under cykelturen hann vi, förutom att känna oss i vägen 90 % av tiden, med att se förödelsen av en frontalkrock vilket inte kändes alltför överraskande med tanke på hur bilisterna kör.


Vi konstaterade också ganska tidigt att fotgängarna var väldigt lydiga vid rött ljus här i Polen och imorse fick vi svar på varför när polisen var ute och kontrollerade just detta. Vi testade dem och gick mot röd gubbe och blev direkt konfronterade för lagbrott. Så nu vet vi det och Mattias pratade bort det som ingenting, vilket det ju är hemma i vårt avlånga land. Men med risk för att bli tjatig så finns det bra skäl att stå still när röd gubbe lyser och bilarna dyker upp i full kareta.


Nogklagat på bilisterna.. Imorgon blir det provlöpning av löpbanan men redan nu känns det som tävlingen har stor potential; med en smidig resmöjlighet, gott om plats på simningen, snabb cykelbana med fina vyer samt ett trevligt och kompakt tävlingsområde precis vid vattnet. Vi får väl se hur helhetsbetyget blir efter söndagens race men det lutar åt många klappor.


Inser nu att jag inte nämnt det men om det är någon som missat det så är det Ironman 70.3 som väntar, min tredje för säsongen. Dags att sätta det perfekta loppet, tredje gången gillt är ju ett bra ledord!

Ett svar till “Lite pladder om och från Polen”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s