Bra vecka i Kalmar

Förra veckan blev en rolig Kalmarvecka, drog ner redan på onsdagen för att köra Kalmar mini. Var med förra året och blev så överväldigad av all publik att jag direkt bestämde mig för att köra även i år. Det här racet var inget undantag, grymt drag med mycket adrenalin! Men för att ta det från början..

Taktiken för dagen; gå på överfart på sim och cykel för att ge mig ett bra utgångsläge på löpningen. Jag kom iväg bra i simstarten och låg jämsides med Rickard Carlsson en stund innan jag gick in på hans fötter istället. Hängde med bra fram till sista 200 m då jag fick släppa en liten lucka på honom. Var ändå med bra, endast 3 sek bakom Rickard. Tror inte jag varit så nära tidigare.

Kom iväg bra på cykeln och var snart i ledningen och därifrån var det bara att borra ner huvudet och köra. Vid vändpunkten halvvägs in i cyklingen fick jag chans att se hur det såg ut bakåt, förväntade mig en vilt jagandes Bäckson men såg honom inte. Undrade om han legat så nära att jag aldrig hann möta honom men efter ett tag fick jag se att han var betydligt längre efter än väntat. Närmast bakom var Rickard och det nog närmare halvminuten dit. Bara att fortsätta blåsa på och se vad det kunde resultera i.

29146057186_4e852f1a14_o
Från Barometerns webbsändning, de sände hela tävlingen!

In till växel möttes jag av folkets jubel, riktigt kul! Drog på mig löparskorna och kom iväg något stapplande första 500 m men sen fick jag ordning på tekniken och flytet i löpning. Noterade att jag i alla fall hade minuten ner till Rickard, det såg bra ut!

Jag kanske inte flög fram på löpningen men jag hade jämn bra fart som jag trodde skulle räcka. In i centrala delarna sög jag in stämningen och kände segervittringen. Inför sista 500 m fick jag en glimt av mina efterföljare och såg att jag hade marginal. Grymt kul att gå in på den långa spurtrakan i Kalmar mot en säker seger. Värt att notera är att grabbarna bakom mig; Fredrik, Rickard, Albin och Rasmus har alla slagit mig tidigare i år på en eller flera tävlingar. Men i Kalmar var det jag som var bäst!

29040619636_79b6cc2b9d_o
Kul seger i Kalmar, värd att fira! foto: Mats Holmertz, Barometern

Jag och Malin stannade sedan kvar nere i Kalmar över helgen eftersom det var en inspirerad tjej som tryckte på anmälningsknappen förra året efter att ha bevittnat Emma Igelströms glädjetårar på röda mattan. Nu var det Malins tur att ta sig dit och bevisa för sig själv att även hon fixar det. Det har varit häftigt att få vara med på resan från ångesten över att vilja anmäla sig men ändå inte till att nu vara på plats och ta sig an denna extrema utmaning.

För mig blev det ett perfekt litet mini träningsläger inför Tjörn triathlon och för Malin några bra dagar med förberedelser så som det ska vara inför en Ironman. Jag passade bland annat på att cykla Ölandsdelen av cykelbanan och springa något varv på löpbanan. För vem vet, nästa år kanske det är min tur?!

28787150350_c1464e86c4_o
Från Alvarets mäktiga vidder på Öland

Ironmandagen var grym, lång och en hejdundrande fest. Själv hängde jag med Laszlo (som för ovanlighetens skull inte körde) och visade honom hur det går till när man supportar i Kalmar. Vi hejade ut dom på cyklingen innan vi klämde in ett effektivt löppass för att sedan kasta oss ut till cykelvarvningen igen. Därefter skrek vi nog lite för mycket både jag och Laszlo resten av dagen men kul hade vi och de flesta triathleterna såg rätt glada ut också. Malin gick superbra och fortare än planerat, men sen dök hon aldrig upp vid 150 km.. Det blev en jobbig timmes nervös väntan innan hon kom in till växel med samma fart som vid varvning, det var bara tidtagningen som strulat. Efter 42 tuffa löpkilometer var det härligt att plocka in Malin i mål med en trygg marginal på två timmar till maxtiden. Hon grejade det! Jag är imponerad!

Nu laddar jag för Tjörn triathlon i helgen med ambitionen att för första gången spräcka fyra-timmarsgränsen och sen är det fyra veckor till jag gör debut på den fulla distansen på Mallorca. Säsongen lider mot sitt slut men det är ändå många tävlingstimmar kvar och formen är god, satte årsbästa på Axamo triathlon igår.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s