En vecka kvar till IM-debut

Det börjar närma sig årets sista och längsta tävling och hälseneproblemen som jag drog på mig för nästan två veckor sen börjar sakta försvinna. Det ser ut som att det inte ska vara några konstigheter att springa en mara nästa helg. Jag har hunnit springa på den ett par gånger och framförallt fått ytterligare en gedigen koll hos Medic Rehab med bland annat ultraljud så att det inte ska ligga någon liten inflammation och störa.

Förutom löpningen då som blivit lite sönderhackad sista veckorna så rullar allt på som det ska. Jag har rivit av lite intervallpass och något längre pass på cykeln och i bassängen är det oftast fullt ös som vanligt med bra sparring av både Theo och Gerard. Jag har även börjat simma lite lätt med JSS vilket känns som ett givet beslut för att ta ytterligare kliv i simningen.

När det gäller Mallorca går jag mest och grubblar på vilken nivå jag ska lägga mig på och hör mig för lite med mina lite mer erfarna triathlonkollegor som vänligt nog delar med sig. I det stora hela handlar det väl om att köra så där lagom hårt så att energin inte tar slut för tidigt, men det kanske är lättare sagt än gjort. Hur som är mitt fokus att ta med mig en bra känsla och framförallt hade det varit kul att sätta dit en bra känsla på löpningen. Drömmen vore att göra en negativ split och att gå under 3 timmar. Gissar att det inte är på Mallorca jag kommer göra min bästa totaltid, så den får väl bli vad den blir så här första gången. Men om jag ändå ska spekulera i en totaltid, så siktar jag på att gå under 9 timmar. Det kan jämföras med mina 4:26 på halvdistansen i maj i år på samma plats. Då halva cyklingen är betydligt lättare denna gång känns det rimligt. Med lite tur (eller bara mindre otur) är vädret lite bättre också.

Förutom att göra en väl avvägd prestation så blir det även en utmaning att genomföra en perfekt nutrition. Det känns som den fjärde och minst lika viktiga grenen över en så lång distans. Det ska verkligen bli spännande och se hur jag kan hålla ihop den och vad det kan föra med sig.

Sista veckan tänker jag mest använda till att ladda batterierna, lite lätt träning i varje gren och sen åker vi ner på torsdag. Går på briefing och checkar in grejerna under fredagen och sen är det äntligen dags på lördag morgon.

img_6220-1
Från Mallorca i våras, där satt löpningen perfekt. Hoppas på att upprepa den bedriften men vädret får gärna vara lite annorlunda 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s