IM Mallorca – gick enligt kalkyl

Race reporten i förra inlägget fick inte bli för lång, så här kommer ytterligare några grejer från min IM-debut. Jag skissade på ett litet tidschema ett par dagar före start. Några tillhöftade rikttider till Malin så att hon skulle kunna planera sin dag och vara med vid langningarna. Det visade sig inte vara alltför dåligt gissat så jag tänkte därför dela med mig av dessa och vad utfallet blev.

07:30 start – mitt i prick såklart 😉
08:25 sim upp – 08:23
10:45 cykel varvning Alcudia (85 km) – 10:38
13:20 Löp ut / första langning – 13:20:33 får man ju säga var ganska nära
13:58 Andra langning (9 km) – 13:59 pip
14:37 Tredje langning (18 km) – 14:38
15:15 Fjärde langning (27 km) – 15:18 fortsatt riktigt bra, men härifrån och in tappade jag lite tid
15:54 sista langning (36 km) – 16:01
16:20 målgång – 16:30:58

För att sammanfatta gick simningen något fortare än jag trott, växlingarna gick betydligt fortare än jag räknat med, cyklingen några minuter längre än jag hoppats men med sim och växel inräknat blev det ju mitt i prick. Löpningen gick helt enligt plan till 27 km, sen hade jag en svacka fram till 4,5 km kvar där jag höll tidplanen resterande kilometer. Målet var 9 timmar, ambitionen var 8:50, resultatet blev 9:00:58. Nästa år ska jag putsa den tiden rejält.

På sidan ironmanstatistik.se listas alla Sveriges ironmantider och nu har även jag kvalat in på listan. Min tid räckte bara till 47:e personbästa genom tiderna men som debuttid var det den 8:e bästa någonsin och det på en långsam bana (just nu verkar listan strula lite, men för någon vecka sen var det 8:e tid i alla fall). Riktigt kul! Dessutom kan jag under minst ett år njuta av att ha bästa svenska tiden på Mallorca. Kul sida för en statistiknörd (med pinsamt dåligt minne för tider) som mig.

Just nu är cykeln inne på service hos Arne på Öster Cykel, men när den kommer hem igen ska den få vila ett tag. Jag kommer inte sälja den i år, den har funkat alldeles för bra för det. Istället kanske det kan bli en bike fit framåt våren. Argon 18 kommer inte heller att ändra något på den till nästa år, så ett hett tips är att slå till om det är någon som säljer sin E119 tri+ i år. Den är grym!

Nu tar vi helg och sen blir det att börja blicka mot 2017 och en ny tävlingsplan, den är inte spikad men jag kan väl säga så mycket som att vistelsen på Mallorca gav mersmak och att Kalmar IM kommer köra herr pro nästa år igen. woop woop!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s