Summerar 2016 med 600 ord

Jag sparkade igång säsongen tidigt i maj med IM 70.3 Mallorca och vilken start det blev, alltså vädermässigt… Regnet öste ner från gryning till skymning och jag var alldeles för passiv på cyklingen, vågade inte alls satsa utför och i kurvorna och tappade därmed dyrbar tid. Satte i alla fall dit löpningen med årets bästa snittfart 3:50/km vilket jag tog med mig inför resten av säsongen. Placering: 21:a (20:e pro)

Ut på en blöt och läskig cykling

Samma månad och tre veckor senare var det dags för ett soligt och somrigt Växjö att bjuda upp till den olympiska distansen. Jag simmade bra, cyklade riktigt bra och klappade sen igenom totalt på löpningen. Slutade 3:a men var alldeles för besviken på min prestation för att vara nöjd med det. Nästa anhalt blev Göteborg och nu gick det bättre, en solid insats genom hela tävlingen och en bra känsla trots att Bäckson utklassade mig gav jag mig själv godkänt för min andraplats.

Härlig sommardag i Göteborg

Efter dessa inledande tävlingarna gick jag in i en mästerskapsmånad; SM Sprint Uppsala, SM Medeldistans Vansbro, IM 70.3 Jönköping och SM Olympisk i Umeå. Gjorde min bästa sprint någonsin på 1 timme blankt och hade en mördande spurtduell mot Rasmus Andersson om 8:e platsen som tyvärr föll till hans fördel. I Vansbro som ju var årets stora mål höll jag inte alls som jag hoppats och klappade igenom på löpningen. Det räckte ändå till en 5:e plats vilket läggs till sviten med två 4:e platser sen tidigare. Jag ger inte upp, nästa år tar jag medaljen!

Utslagen i Vansbro, besviken och öm i benen

IM Jönköping gick av bara farten och jag tyckte nog att jag återhämtat mig från Vansbro, men återigen tappar jag det på löpningen och lommar lite besviket i mål men med ett stort leende på läpparna. Vilket drag det var! Tack för allt fantastiskt stöd, nästa år lovar jag att leverera även här! Drog sen till björkarnas stad och gjorde återigen en stabil insats över den lite kortare distansen. Hade ruskigt bra cykelben men fick ingen utdelning och slutade 11:a efter en bra löpning.

Publikfest i Jönköping trots halvdassigt väder

Bara fyra tävlingar kvar av säsongen; IM 70.3 Gdynia, Kalmar Mini, Tjörn Medeldistans och IM Mallorca. Tre satt som ett smäck och en (Tjörn) är bara att glömma.

Säsongens absolut bästa prestation gör jag i Polen, 25:29 på simningen, 2:14:48 på en tuff cykelbana och sen 1:19:47 på löpningen. Mest nöjd över att jag gick hårt och ändå höll hela vägen, jag kände att det gick. Efter flera genomklappningar är det klart att jag tvivlar, men det gick! Slutade dessutom 7:a, mitt mål om en topp 10 placering kunde nu bockas av!

Fullträff i Polen!
 

Kalmar mini vann jag efter att ha skapat en rejäl lucka ut på löpningen, supernöjd med den! Det sändes dessutom live på barometern så jag kunde studera min cykelteknik efteråt, kul! Verkligen en skön seger, det är kul att vinna och i Kalmar dessutom!

Seger! Foto: Mats Holmertz, Barometern

Då var det bara mandomsprovet kvar på Mallorca och givetvis visade ön upp sig från sin regniga sida även denna gång. Klarade mig dock från regn fram till löpningen så jag kunde göra mig själv mer rättvis på cyklingen. Hade en vision om att göra 9 timmar och det gjorde jag med plus några sekunder. 9:00:58 är jag nöjd med, bästa svenska tid på ön och då den nu läggs ner efter tre år kan jag få behålla den titeln en lång tid framöver 🙂

Bra IM-debut med mersmak!

Jag hade det tungt med nyckelbensbrottet och följdskador 2015 men med nytt samarbete med Aktivitus och en bra grundträning tog jag mig till 2016 starkare än någonsin. Jag har blandat prestationerna men toppen har varit riktigt bra, till och med bättre än någonsin. Jag går in i grundträningen betydligt starkare än i fjol. Det här känns riktigt riktigt bra!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s