Nytt fokus

Det är väl ingen större överraskning men nästa år är det fulldistans som står överst på agendan och resterande tävlingsschema får ta hänsyn till detta. Mallorca gav tillräckligt många positiva besked för att jag skulle bestämma mig och när nu Kalmar kör herrproffs igen blir det självklart att lägga detta race som säsongens huvudmål.

Redan under semesterveckan på Mallorca bestämde jag mig för att satsa på Kalmar till nästa år

Jag var ju nere som supporter i år och har redan hunnit provcyklar Ölandsdelen och delar av fastlandsrundan. Utöver det har det blivit ett par varv på löpbanan vilket känns gott att ha med in i vinterträningen. Det är alltid bra att ha några minnesbilder att tänka på under alla träningstimmar framöver. Just nu drömmer jag om att gå under 8:30:00, en tid som i dagsläget skulle kvalificera mig topp 10 i Sverige någonsin på fulldistansen. Jag tycker det känns som ett tufft men tillräckligt rimligt mål för att jag ska kunna sträva efter det. Om det sitter redan 2017 återstår att se, men det är ambitionen. Den 19:e augusti får vi svaret!

Ölandscyklingen i Kalmar passade jag på att reka redan i somras

Jag inleder säsongen i mitten på maj med Ironman Lanzarote och lägger sedan fokus på lite kortare tävlingar under juni och juli. Då blir det traditionsenliga Gothenburg triathlon och sen såklart upp till Vansbro för att kriga om SM-medaljen. Sist men absolut inte minst Ironman 70.3 Jönköping som jag räknar med kommer bjuda på det härligaste publikstödet någonsin och jag ser ingen anledning till att tvivla på detta. Kalmar står sedan runt knuten och när det väl är avklarat och kroppen återhämtat sig igen drar jag till Barcelona och kör Ironmandistansen även där.

2009 var jag på Lanzarote tillsammans med LIU Elitidrott och minns att jag läste om Ironman. Men då fanns inte minsta tanke på att åka ner och köra den en vacker dag. foto: Peter Holgersson
2009 var jag på Lanzarote tillsammans med LIU Elitidrotts orienterare och minns att jag läste om Ironman. Men då fanns inte minsta tanke på att åka ner och köra den en vacker dag. I maj är det dags, 8 år senare. Fotot tagit av prisbelönta fotografen Peter Holgersson

Målet är alltså att under 2017 samla på mig tre fulldistanser och den erfarenheten det innebär, samtidigt riva av en riktigt snabb tid i Kalmar och plocka hem en SM-medalj i Vansbro. Går allt det i lås samt att Ironman 70.3 Jönköping blir tipptopp kommer jag njuta som få till solnedgången i Barcelona den 1/10! Jag längtar redan!

I maj 2015 körde jag IM 70.3 i Barcelona som jag tyvärr fick bryta pga hälsporre, 2017 tar jag revansch på dubbla distansen. foto: Frederik Flagstad

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s