Årets indata registrerad – dax att växla upp

Jag blir ju coachad av Linda Linhart på Aktivitus, vi kör tester 3 ggr/år och lägger upp en träningsplan utifrån dessa resultat samt vad som är mina långsiktiga mål. Vi stämmer av titt som tätt per telefon eller skype för att kolla av hur allt går och om något skall justeras. Aktivitus kallar detta löpande plan. Funderar du på vart du står och hur du ska göra för att utvecklas är mitt tips att prova du med, ingen bindningstid så det finns inte jättemycket att förlora. Löpande plan är till för alla! Läs mer: http://aktivitus.se/lopande-plan/

I fredags var jag i Göteborg och körde tester igen och nu slänger Linda in dessa i planen för framtiden. Under förra vintern tog jag ett jättekliv på cykeln tack vare hårt arbete och en bra plan. En nivå som jag lyckats bibehålla under året. I vinter siktar jag på ett cykelkliv till men framförallt ett kliv i löpning där jag har mer att ge rent träningsmässigt. Mina pers är fortfarande från min tid som orienterare och visst, jag sprang mer då, men kan jag kompensera det med smartare träning under vintern hade det smakat gott att ta mig ner mot dessa tider igen. Faktum är att testresultaten redan nu pekar åt det hållet. Senaste åren har jag hållit igen ganska mycket med löpningen pga skador men med ett år utan krämpor känner jag mig mogen att trappa upp det något igen. För den som är intresserad av siffror visade testerna en tröskel på 350 watt på cykeln och 3:25 min/km på löpning.

Tröskeltest med Salmingkollega Patrik Andersson som testledare

När det kommer till simmomentet har jag precis börjat simma två pass i veckan med JSS som kommer ovanpå mina tre-fyra pass jag hittills haft på repertoaren tillsammans med IKHP och i egen regi. Bara mängdökningen räknar jag med ska göra susen för min utveckling och detta i kombinationen med mycket feedback från JSS coacher bör göra mig klart bättre än i år. Stämde av simkapacitet för ett par veckor sen när jag rev då av en 400:ing på 5:06, 1 sek från pers så jag står på en bra grund att utvecklas ifrån. Att JSS vet hur man coachar bra simmare råder det inget tvivel om då de i år skickar tre simmare och en coach till VM i Kanada nu i december. Det är inspirerande att bara få dela bassäng med dessa!

Blir en del filmanalyser med JSS

Jag har en spännande vinter framför mig, med personbästan som ingångsvärden i samtliga grenar, om den går min väg bör den göra mig till en klart bättre triathlet 2017! ”Bara” att jobba på!

Fokus på löputveckling 2017

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s