Tävlingsdebut i simning och PB-fest

Efter musikhjälpen tappade jag energin helt till att uppdatera hemsidan, det var en rejäl urladdning men verkligen kul att det blev en sån succé. Får se vad jag ska hitta på för kul nästa gång, vi är snart där. Men nu något helt annat, eller egentligen inte. Det handlar ju faktiskt om en personlig simutmaning den här gången också.

Idag har jag gjort tävlingsdebut i simsporten, kul och nervöst att ge mig in i en ny tävlingsvärld. Många tankar som snurrar; hur beter man sig, hur klär man sig, hur värmer man upp, hur går en start till, hur undviker man diskning, kommer jag vara toksist med mera.. Det hela har löst sig ganska bra (det är ju sällan så läskigt som man själv målar upp det) och jag har haft flera bra simningar och satt nya personbästan med stora marginaler.

Först ut; 1500 m lördag strax efter 13.

Jag är väldigt nervös och har svårt att hitta en lugn andning innan start. Försöker fokusera på mitt men samtidigt kolla på hur mina medsimmare beter sig för att inte göra bort mig. Grabbarna bredvid mig är ungefär hälften så gamla så det ser nog rätt komiskt ut från läktarhåll. Starten går och de andra susar iväg första 50. Själv försöker jag bara komma in i det och vet att det inte avgörs på första 100:ingen. Jag vänder den på 1:13 och konstaterar att det går tillräckligt fort. Jag tar 500 åt gången och försöker bara simma jämnt. Konstaterar att den går på 6:25 och multiplicerar det med 3 och landar på 19:15. Utmaningen jag sätter upp är nu att minst klara den tiden men satsa på under 19. Andra 500:ingen går dock på 6:26 och 19 min gränsen ser klart tuff ut. Bit ihop nu Erik! Jag får upp ångan på slutet och tangerar sånär som på 1 sekund mitt PB på 400 och noterar 5:06 på den och 6:22 på sista 500. 19:14 totalt vilket jag aldrig varit i närheten av, ute har jag gjort 20:01 på olympisk och våren 2015 simmade jag på 19:49 med våtdräkt. Klar förbättring med andra ord!


Hem för en sen lunch och 16:15 var det dags för 400 m, en distans jag simmat många gånger och senast i november förra året på just 5:06.

Lite tagen efter 1500 försökte jag hitta fokus och kände mig ruskigt taggad för att knäcka 5 min gränsen, det bara måste gå! Jag ser att klockan stannar på 1:11 första 100. Nu bestämmer jag mig för att kriga för 4:45. Efter 200 noterar jag 2:25 och jag får verkligen gräva djupt nu. Andra 200 landar till slut på 2:26 och totaltiden 4:51.97. Inga 4:45 men ett nytt PB med 13-14 sek måste jag ändå vara väldigt nöjd med. Under vintern har jag ökat simdosen med ungefär ungefär 35 % och simmat en del med simklubben och fått extra till mycket teknikanalyser. Det har helt klart lyft mig ett rejält snäpp, kul och motiverande inför säsongen! I filmklippet nedan går jag under namnet Sigurd Huuse eftersom vi simmade två per bana. Simmar upp mig från sist efter 50 m till 2:a i heatet och visar att det är uthålligheten som är min styrka.

 


Nu väntar 800 m imorgon eftermiddag, PB blir det eftersom jag aldrig simmat distansen innan. Men kan jag klara 10 min?! det blir i alla fall målsättningen!

Fullständiga resultat

Ett svar till “Tävlingsdebut i simning och PB-fest”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s