Växjö Triathlon – Race report

Det kändes som det skulle bli kyligt att dra igång i Växjö redan i maj, men så trodde jag ju också att Mallorcatävlingen skulle bli varm och skön. Det blev precis tvärtom även denna gång. Vi åkte från ett kylslaget och regnigt Huskvarna på söndag morgon och väl nere i Växjö fick vi sommarvärme, strålande sol och ca 17 grader i vattnet. Hur bra som helst!

Det var vattenstart denna gång, dvs ligga och plaska en bit ut och när startskottet gå börja veva för allt vad man är värd. Det verkade passa mig bra och efter 100 m var jag först. Låg och tittade lite på min värste konkurrent Rickard Carlsson och valde sen att lägga mig på fötter som tredje simmare. Det gick bra ett tag men sen blev det en liten lucka fram och till skillnad från Annie Thoren klarade jag inte av att täppa till den där. Jag hamnade lite i bakhasorna och fick göra sista 1000 m själv. Det gick helt ok och när vi klev upp på stranden var jag bara 24 sek efter, vilket jag tycker är godkänt mot snabba Rickard.

Upp ur vattnet som 4:a, tätt följd av min träningskompisar Theodor och Gerard

Jag kände mig dock lite mör redan här, veckans träningsdos satt i kroppen. Ut på cykeln var tajktiken solklar, dunka ikapp Rickard och svepa om dom det känns bra. Gjorde det men fick ett gensvar direkt. Jahopp, jag missbedömde honom tänkte jag och intog en mer passiv roll. Rickard gick starkt och jag hade egentligen ingen anledning att stressa om. Men efter 15-16 km gjorde jag ändå ett nytt försök att komma loss. Jag tryckte på en stund och tänkte att är det jobbigt för mig så är det nog det för honom med. Vid vändpunkten efter 20 km upptäckte jag att det blivit en lucka så jag fortsatte cykla på i ett tempo som jag tyckte var hårt men kontrollerat.

Sista 5 km sol var lite snirkliga trampade jag ur benen och laddade för löpningen. Jag hade dock inte kunnat fylla på med energi enligt plan då vätskan det vände i magen och kom upp igen när jag försökte. Jag tänkte dock inte så mycket på det, en hyfsad löpning och min ledning på nästan två minuter borde räcka till vinst.


Men…
Det gick inte alls, jag hade inga krafter kvar och gränsen mellan gång och jogg var hårfin. Jag gjorde min sämsta löpning någonsin alla kategorier och fick snällt släppa förbi mig både Aron Wohlström och Rickard innan jag med nöd och näppe korsade mållinjen.


Nej, jag kan inte vara nöjd med helheten, men trots detta känner jag att jag har något bra på gång. Det är nu fyra spännande veckor kvar till Vansbro och det är så jag ska vara som bäst. Just nu sitter Linda på Aktivitus och knåpar ihop den sista planen in mot tävling efter dagens tester och träningsamtal. Det är en rolig tid nu!

Från dagens tester i Göteborg, kör ju löpande plan på Aktivitus med just löpande tester och träningsplanering tillsammans med Linda Linhart

Nästa anhalt är Gothenburg triathlon nästkommande lördag och där blir det ett fint test mot regerande mästaren Fredrik Bäckson, det ser jag fram emot och där har jag allt att vinna!

Ett svar till “Växjö Triathlon – Race report”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s