Kjells vapen, en butik med både vapen och tillbehör

Kjells vapen AB, i Götene, är en välsorterad butik i Götene med både vapen såväl som tillbehör och annan utrustning kopplat till detta. Hos Kjells vapen hittar du det mesta som du kan behöva inför jaktsäsongen i skog och mark. Här hittar du även utrustning och tillbehör för hund samt andra fritidsrelaterade produkter. Fokus ligger dock givetvis på vapen, ammunition och tillbehör till vapen.

Snabba fakta om Kjells vapen i Götene

Vad:Butik för vapen och jakt samt det som hör till detta.
Var?Butiken ligger på Månstorpsvägen 6 i Götene
NärÖppen alla vardagar utom tisdagar, samt lördagar fram till klockan 13
Varför?Du besöker Kjells vapen för att köpa vapen avsedda för jakt och sport, samt tillbehör till dessa.

Kjells vapen i Sjöbo, numera en del av Jaktia

Tidigare fanns det även en Kjells vapen i Sjöbo, men sedan en tid tillbaka drivs denna butik av den stora jakt- och vapenkedjan Jaktia, som har butiker på många olika orter i landet.

Kjell sport och vapen Sjöbo, har under många år varit en uppskattad butik och i och med Jaktias övertagande blir den alltså en del av en stor koncern. Det innebär att butiken i Sjöbo får alla de fördelar som kommer med att ingå i en stor koncern, med hänsyn till lagerhållning och resurser. 

Förhoppningen hos kunderna är att det personliga bemötandet och den service man varit van vid sedan tidigare, skall finnas kvar även nu när Jaktia driver butiken. Kjells vapen och sport AB i Sjöbo, har funnits länge, så det är förpliktigande för Jaktia att nu fortsätta driva butiken i samma goda anda. Bert-Ola på Kjells vapen är en profil som många handlat av i Sjöbo.

Kjells vapen i Götene också på väg att säljas

2017 var också en försäljning av Kjells vapen i Götene på gång. Astrosweden lade bud på att köpa Kjells vapen, men affären gick aldrig i hamn. I sista stund gick Kjells Vapen ut med ett pressmeddelande om att man skulle driva butiken vidare i egen regi.

Varför affären strandat framgår inte. Astrosweden hade stora planer, och verkar nu driva dessa vidare på annat sätt, medan Kjells Sport & Vapen fortsätter driva sin butik som tidigare. Affärstransaktioner av den här typen är inte alltid enkla att genomföra, inte minst kan det vara en utmaning att enas om butikens värde och pris. En annan utmaning kan handla om övertagande av personal och lager.

Därmed kan Götene glädjas åt att ha kvar Kjells vapen i kommunen. Kjells vapen AB har legat länge i Götene och har en väl inarbetad kundkrets. Utöver butik erbjuder man även verkstad och begagnatförsäljning.

Kjells Vapen & Sport AB, brett sortiment av det kunderna efterfrågar

Med sin långa erfarenhet har Kjells vapen naturligtvis lärt sig vilka produkter som kunderna efterfrågar. I sitt utbud har Kjells vapen bland annat kända produkter som Hornady, Benelli Montefeltro och även Browning Maral. Vissa produkter kan dock från tid till en annan sälja slut, eller vara svåra att beställa av tillverkaren.

Det har även hänt att Kjells vapen bjudit in till jaktmässa i butiken, något som varit mycket uppskattat hos deras många kunder. Att presentera nya produkter och sitt sortiment på detta vis är en bra strategi för att öka försäljningen, men också för att få kunderna att se nya behov, eller intressera sig för en ny leverantör av produkter.

Med sin stora erfarenhet är Kjells vapen en butik som jägare vänder sig till i förtroende, både då de skall köpa något, men även då de behöver service eller reparation på ett befintligt vapen eller tillbehör.

Debatten om jakt påverkar Kjells vapen

Under ganska många år har det pågått en debatt om jakt. Debatten rör både det etiska i jakt överhuvudtaget, samt frågeställningar kring huruvida man bör ägna sig åt så kallad skyddsjakt. 

Skyddsjakt är något som beslutas om när en viss art riskerar att ta över, och på så sätt skada eller skapa obalans i övriga bestånd. De senaste åren har till exempel skyddsjakt av varg debatterats mycket flitigt.

Som butik som säljer vapen och tillbehör som är avsedda för jakt, påverkas naturligtvis också Kjells vapen av denna debatt. Även om antalet jägare på senare år ökat något, så finns det grupper i samhället som är så starkt mot jakt och dödandet av djur, att man tar till olagliga metoder för att försöka stoppa det.

Fyra varumärken som saluförs av Kjells vapen:

  • Beretta
  • Browning
  • Fabarm
  • Sauer

Senaste inläggen