Kontakta oss

Blogg

Liam Norberg – från ung rebell till frälsningen

Publicerad

BAD BOY1

Vi som var unga på 1980- och 90-talen minns Liam Norberg för sin medverkan i några av de mest ikoniska filmerna från den tiden. Vi minns också rubrikerna som behandlade hans mer ljusskygga karriär samt fängelsestraff. Men vad blev det av den begåvade killen utanför fängelsets murar? 

Snabba fakta om Liam Norberg:

Vem?Liam Norberg
Var bor Liam?På Österlen i Skåne
När är Liam född?30 december 1969
Familj?Gift med Sofia Zouagui

Liam Norberg – en populär bad boy 

Liam växte upp i Stockholmsförorten Hagsätra och sysslade med kampsport och graffitimålning tills han började hänga alltmer med kriminella killar som han såg upp till. Liam började med att göra småbrott, något som skulle komma att eskalera över tid. Han har själv sagt att han inte kom från en speciellt trasig bakgrund. 

Tillsammans med bland andra Paolo Roberto och andra ur sitt gäng blev han tilldelad en roll i kultfilmen “Stockholmsnatt” 1987. Men det var i “Sökarna” 1993 som hans kändisskap tog fart på allvar. En klassisk scen var när Liams karaktär Jocke sitter i bar överkropp framför spegeln och poserar med ett vapen.

Liam var ett tacksamt skådespelarval när det gällde att rollbesätta filmer som beskrev hur det var att stå utanför samhället, som i filmerna “Nio millimeter” och “Under ytan”. 

Liam Norbergs ljusskygga liv

Liam förknippas ofta med ett förortsgäng som kallades “Örngänget” som leddes av en viss Milan Sevo och där både Liam och en annan skådespelare, Dragomir Mrsic, ska ha ingått. Liam har uttryckt att han ansåg att att råna och spränga kassaskåp var som att ta från samhället, som ett slags Robin Hood-ideal. 

Gotabanken i Stockholm rånades 1990 och rånarna lyckades komma över 930 miljoner i värdepapper, vilket är det största bytet i svensk historia. Liam kunde först inte kopplas till detta rån, men i samband med att han åtalades för ett värdetransportrån tre år senare, kunde polisen med hjälp av DNA och teknisk bevisning knyta honom till båda rånen och han dömdes till över tio års fängelse för dessa. Dock släpptes han fri år 1999, efter att ha avtjänat sex år av straffet.

Annonsering

Liam Norberg – föreläsningar, konstnärskap och tro

Under den sex år långa fängelsevistelsen så förändrades något inom Liam på djupet. Han började ifrågasätta sitt tidigare kriminella tankesätt och hittade en kristen tro. Han ville på något sätt ge tillbaka till de människor han skadat. I en intervju har Liam berättat att polisen missade att finna en gömma på tre miljoner kronor som han hade hemma – kanske bidrog också detta till att han kunde ägna tid åt att åka ut och föreläsa för ungdomar och berätta sin historia.

Liam har sedan han kom ut från fängelset skrivit och fått publicerade fyra självbiografier. Boken “Sökarnas tid – örnligan, nollpunkten, vägen ut” utkom 2013 och “Nästan framme” 2018. Han sysselsätter sig även som graffitikonstnär, ett intresse han haft sedan ungdomen. 

Detta visste vi inte om Liam Norberg:

  • Han har blivit svensk och nordisk mästare i taekwondo
  • Han startade en kampsportbutik med Paolo Roberto
  • Det finns en P3-dokumentär som heter “Rekordkuppen mot Gotabanken” men den handlar om ett annat rån mot Gotabanken som det är oklart om Liam var inblandad i

Liam Norbergs fortsatta karriär inom filmens värld

Liam har även fortsatt att underhålla sin filmkarriär, både framför och bakom kameran. Han var skådespelare i “Blodsbröder” 2005, en film som regisserades av Daniel Fridell som också regisserat “Sökarna”. Sedan spelade Liam i uppföljaren “Sökarna – återkomsten” ett år senare, som han också var med och skrev manus till samt regisserade. 

Liam nominerades till TV-priset “Kristallen” för miniserien “Tjock-Steffe” från 2018 som han varit med och producerat, som handlade om en kriminell entreprenör från Uppsala som Liam haft kontakter med.  

För kortfilmen “Mia” vann både frun Sofia och Liam pris för bästa skådespelerska och bästa regi vid Manhattan Film Festival 2022. Han regisserade även filmen med namnet efter Sebastian Staksets album “Medan vi faller” samt har varit involverad i en actionfilm som ännu inte släppts, vid namn “Syndikatet”.

Fortsätt läsa

Blogg

Bayer Leverkusen Mot Bayern Laguppställning

Publicerad

person holding smartphone

Den tyska fotbollsvärlden förbereder sig för en av säsongens mest uppmärksammade matcher – Bayer Leverkusen mot Bayern München. Denna match drar inte bara till sig fans från Tyskland, utan fotbollsintresserade över hela världen följer med i spänning. I den här artikeln djupdyker vi i de troliga laguppställningarna för båda lagen, och vad detta innebär för matchens utfall.

Laguppställning Bayer Leverkusen

Bayer Leverkusen, ofta kända för sin offensiva och snabba fotboll, har en rad starka spelare som kan komma att göra skillnad i matchen mot Bayern München. Här är en förväntad lineup:

Position Spelare
Målvakt Lukáš Hrádecký
Försvarare Jonathan Tah
Försvarare Edmond Tapsoba
Midfieldare Charles Aránguiz
Midfieldare Exequiel Palacios
Anfallare Moussa Diaby

Laguppställning Bayern München

Bayern München är kända för sin dominans inom tysk och europeisk fotboll. Lagets styrka ligger både i dess offensiv och defensiv. Här är hur deras startelva kan se ut:

Position Spelare
Målvakt Manuel Neuer
Försvarare Dayot Upamecano
Försvarare Lucas Hernández
Midfieldare Joshua Kimmich
Midfieldare Leon Goretzka
Anfallare Robert Lewandowski

Matchens Nyckelspelare

  • Moussa Diaby (Bayer Leverkusen): Med sin snabbhet och tekniska skicklighet är Diaby en spelare som kan vända matchen till Leverkusens favör.
  • Robert Lewandowski (Bayern München): En av världens bästa anfallare. Hans målkänsla och positionering gör honom otroligt viktig för Bayern.

Strategier och förväntningar på matchen

Med tanke på båda lagens starka sidor kan vi förvänta oss en intensiv och taktisk match. Bayer Leverkusen kommer sannolikt att försöka utnyttja sina snabba anfallare för att bryta igenom Bayerns försvarslinje. Å andra sidan har Bayern München tillräckligt med erfarenhet och skicklighet för att kontrollera spelet och skapa målchanser genom hela matchen. En vital aspekt för Bayer Leverkusen blir att effektivt kunna bryta ner Bayerns mittfältsspel och undvika Lewandowskis målfarliga instinkter.

Slutsats

Fortsätt läsa

Blogg

Al Adalh Mot Al Nassr Laguppställning

Publicerad

Den spännande fotbollsmatchen mellan Al Adalh och Al Nassr har skapat en elektrisk atmosfär bland fansen. Denna artikel ger en fördjupad titt på den förväntade laguppställningen, taktiker och möjliga utgångar av denna efterlängtade drabbning. Att förstå laguppställningen är avgörande för att förutsäga hur matchen kan tändas och vilka spelare som kommer att ha störst inverkan på resultatet.

Al Adalh vs Al Nassr: En Titt på Laguppställningen

Inför den kommande matchen mellan Al Adalh och Al Nassr är spänningen på topp. Båda lagen har visat formidabla prestationer under säsongen, vilket gör denna match till ett högtidligt ögonblick för supportrarna.

Förväntad laguppställning för Al Adalh

Position Spelare
Målvakt Spelare A
Försvarare Spelare B, Spelare C, Spelare D, Spelare E
Mittfältare Spelare F, Spelare G, Spelare H
Anfallare Spelare I, Spelare J

Förväntad laguppställning för Al Nassr

Position Spelare
Målvakt Spelare 1
Försvarare Spelare 2, Spelare 3, Spelare 4, Spelare 5
Mittfältare Spelare 6, Spelare 7, Spelare 8
Anfallare Spelare 9, Spelare 10

Taktiker och Matchförutsägelser

Med tanke på den starka laguppställning båda sidor besitter, är det förväntat att matchen kommer att vara extremt tävlingssinnet och strategisk. Al Adalh kanske kommer att fokusera på ett defensivt spel med snabba kontringar genom sina kvicka anfallare, medan Al Nassr troligen kommer att sträva efter bollinnehav och metodiska anfall.

  • Al Adalh:s nyckel till framgång ligger i deras försvarslinje och förmågan att snabbt växla från försvar till anfall.
  • Al Nassr bör utnyttja sin tekniskt skickliga mittfält för att styra spelets tempo och skapa målchanser.

Avslutande tankar

Denna uppgörelse mellan Al Adalh och Al Nassr är mer än bara en match; det är en kamp om prestige, stolthet och taktisk finess. Med de förväntade laguppställningarna ser vi två mycket väl förberedda lag som är redo att ge allt på planen. Fansen kan förvänta sig en fängslande match med högt tempo, passion och otroliga fotbollsmoment. Mötet lovar inte bara att bli en sportslig fest utan också en uppvisning i hur strategi och lagarbete

Fortsätt läsa

Blogg

Nottingham Forest Fc Mot Aston Villa Laguppställning

Publicerad

Inför den spännande fotbollsmatchen mellan Nottingham Forest FC och Aston Villa är förväntningarna höga från fans runt om i världen. Denna match bjuder inte bara på en möjlighet för båda lagen att visa sin skicklighet på planen, utan erbjuder även fotbollsälskare en chans att se hur två av de mest ikoniska lagen i engelsk fotboll ställs mot varandra. I denna artikel tar vi en närmare titt på laguppställningen för Nottingham Forest FC mot Aston Villa, taktiker som kan förväntas och vilka spelare som kan tänkas bli matchens utropstecken.

Nottingham Forest FC’s Förberedelser

Nottingham Forest FC, med sin rika historia och trogna fans, har förberett sig noggrant inför denna match. Tränarens strategi och spelarval blir avgörande. Här är en titt på den förmodade startelvan:

Position Spelare
Målvakt Spelarnamn 1
Försvarare Spelarnamn 2, Spelarnamn 3, Spelarnamn 4
Mittfältare Spelarnamn 5, Spelarnamn 6, Spelarnamn 7
Anfallare Spelarnamn 8, Spelarnamn 9

Aston Villa’s Laguppställning

Aston Villa, kända för sin aggressive spelstil och starka lagmoral, kommer till matchen med en lika imponerande trupp. Med fokus på både försvar och snabba anfall, här är deras troliga startelva:

Position Spelare
Målvakt Spelarnamn 10
Försvarare Spelarnamn 11, Spelarnamn 12, Spelarnamn 13
Mittfältare Spelarnamn 14, Spelarnamn 15, Spelarnamn 16
Anfallare Spelarnamn 17, Spelarnamn 18

Taktiker och Spelare att Hålla Ögonen på

  • Taktisk flexibilitet: Båda lagen är kända för sin förmåga att anpassa sig och ändra taktik mitt i matchen. Detta kan bli avgörande för utgången.
  • Nyckelspelare Nottingham Forest: Fokus ligger på Spelarnamn 8, vars målfarlighet kan bli avgörande.
  • Nyckelspelare Aston Villa: Spelarnamn 17, med sin snabbhet och teknik, är definitivt en spelare att hålla ett öga på.

Slutsats

Matchen mellan Nottingham Forest FC och Aston Villa lovar att bli en spännande tillställning full av taktisk skicklighet, passion och oväntade vändningar. Med dessa laguppställningar och taktiska översikter är scenen satt för en minnesvärd match. Fansen kommer utan tvekan att få uppleva

Fortsätt läsa

Läs fler inlägg

person holding smartphone person holding smartphone
Blogg16 timmar sedan

Bayer Leverkusen Mot Bayern Laguppställning

Den tyska fotbollsvärlden förbereder sig för en av säsongens mest uppmärksammade matcher – Bayer Leverkusen mot Bayern München. Denna match...

Blogg3 dagar sedan

Al Adalh Mot Al Nassr Laguppställning

Den spännande fotbollsmatchen mellan Al Adalh och Al Nassr har skapat en elektrisk atmosfär bland fansen. Denna artikel ger en...

Blogg5 dagar sedan

Nottingham Forest Fc Mot Aston Villa Laguppställning

Inför den spännande fotbollsmatchen mellan Nottingham Forest FC och Aston Villa är förväntningarna höga från fans runt om i världen....

Blogg6 dagar sedan

Olympique Lyonnais Mot Psg Laguppställning

Den spännande fotbollsmatchen mellan Olympique Lyonnais och Paris Saint-Germain (PSG) närmar sig med stormsteg. Fansen är i extas inför denna...

Blogg1 vecka sedan

Leicester Mot Nottingham Forest Fc Laguppställning

Den spännande fotbollsmatchen mellan Leicester och Nottingham Forest FC närmar sig med stora steg, och fotbollsfans över hela världen håller...

Blogg1 vecka sedan

Chelsea Mot Wolverhampton Laguppställning

Fotbollsentusiaster över hela världen ser med spänning fram emot matcherna mellan storteamen. En sådan match är Chelsea mot Wolverhampton, där...

Blogg2 veckor sedan

Aston Villa Mot Leicester Laguppställning

Fotbollsfans över hela världen, speciellt de som följer Premier League, vet att en match mellan Aston Villa och Leicester City...

Blogg2 veckor sedan

Sirius Mot Elfsborg Laguppställning

När spänningen byggs upp inför den kommande matchen mellan Sirius och Elfsborg, är alla ögon riktade mot de potentiella startelvorna....

Blogg2 veckor sedan

Aston Villa Mot Southampton Laguppställning

Väntan är över för fotbollsfans världen över när Aston Villa tar sig an Southampton i en match som lovar att...

Blogg2 veckor sedan

Utforska Framtidens Konst med Kreativ Programmering

I tiden präglad av snabba teknologiska framsteg öppnar konsten och programmeringen upp nya världar av kreativitet. Med detta i åtanke...

Kontakta oss

Trendar nu