Smygehus havsbad, hotellet på Sveriges sydspets

Bara en liten bit från Sveriges absoluta sydspets, finner vi det ombonade och gemytliga hotellet, Smygehus havsbad. Tar du upp Googles karta så finner du Smygehus havsbad lite öster om den absoluta sydspetsen. Här på Hotell Smygehus Havsbad, kan du njuta av att blicka ut över havets ständigt förändrade utseende, samtidigt som du låter kropp och själ få vila och ro.

Snabba fakta om Smygehus Havsbad

Vad?Hotell i strandnära läge, med bar och restaurang
Var?Alldeles öster om Sveriges absolut sydligaste punkt, Smygehuk
Varför?För att få ro, vila och avkoppling
Hur?Hit kommer du enklast med bil, men det går att resa kollektivt också

Smygehus havsbad i Smygehamn, en lisa för själen

Visst känner vi alla då och då ett stort behov av att få rå om oss själva och ladda batterierna? Vid dessa tillfällen är det knappast en storstadsweekend vi söker, utan snarare ro och avkoppling i en lugn, naturnära miljö. Smygehus Havsbad lite öster om Trelleborg, erbjuder just denna typ av upplevelse.

På Smygehus Havsbad bor du bekvämt och har tillgång till både restaurang, bar samt en säsongsöppen pool. Kommer du hit under de varma sommarmånaderna, men tycker att havet verkar för kallt, kan du alltså ändå få möjlighet att doppa kroppen i badvatten. 

Hotel Smygehus Havsbad är byggt i en vitkalkad, vinklad länga, typisk för den skånska kusten. Miljön i Smygehamn med omnejd för osökt tankarna till pågen Nils Holgersson och hans gås. Vidsträckta fält, med inslag av böljande landskap, och med sydvästvindarna ständigt närvarande.

Här kan du i lugn och ro slappna av och återfå krafterna!

Smygehus havsbads restaurang väl värt ett besök

På hotellet hittar vi även en restaurang. Smygehus havsbads egen restaurang har en meny, som verkligen gör att man ser fram emot ett besök. Kikar vi närmre i Smygehus Havsbads meny, hittar vi bland annat en sotad röding med fänkålskräm till förrätt, alternativt kan vi även välja en krabbkaka med laxrom.

Kikar vi på huvudrätterna så finner vi både ryggbiff från Dalsjöfors, såväl som en viltklassiker i form av hjortinnanlår med svartvinbärsgelé och spetskål. Känner vi för något enklare finns alternativet med husets burgare. Som vegetariskt alternativ hittar vi en risotto.

Som avrundning på en perfekt måltid kan du välja mellan ett antal desserter. Vi fastnar omedelbart för chokladterrinen med inkokta plommon, men även deras Tarte Tatin på äpple, med vispad mascarpone känns svår att motstå. Känner du att magen redan är välfylld, kan du istället beställa in ett par av husets hemmagjorda chokladtryfflar till kaffet. 

Brunch på Smygehus Havsbad

Besöker du Smygehus havsbad en söndag, har du möjlighet att avnjuta deras välfyllda brunch.

Vem känner inte för en härlig brunchbuffe efter att ha tagit en rejäl sovmorgon på en söndag?

Brunchen dukas upp mellan klockan 12 och 15 och innehåller det mesta du kan önska dig.

Kanske har du inte möjlighet att övernatta på Smygehus Havsbad, men känner ändå att du skulle vilja göra ett besök i deras restaurang? Då kan du passa på att komma förbi på en vardag och avnjuta dagens Smygehus Havsbads lunch som serveras alla vardagar mellan 11:30 och 14. Njut av god och vällagad husmanskost i en härlig marin miljö.

Smygehus Havsbads aktuella lunchmeny, hittar du på deras hemsida. Där ser du den aktuella menyn för innevarande vecka. Utöver dagens lunch, serveras varje vecka ett vegetariskt alternativ. Lunchen inkluderar alltid en salladsbuffe samt kaffe på maten.

Njut av Smygehus Havsbads spa 

Har du förmånen att få tillbringa en eller flera dagar på Smygehus Havsbad, rekommenderas du att besöka deras spa. Här kan du, förutom att träna i gymmet, även få olika behandlingar, till exempel en avslappnande och lugnande taktil massage.

På Smygehus Havsbads spaanläggning erbjuds även vattengymnastik, en skonsam form av motion som undviker att pressa och belasta leder och ligament. Perfekt för dig som kanske behöver återhämta dig från en skadeproblematik.

Vad säger då de som redan besökt Smygehus Havsbad? En titt på Smygehus Havsbad på Tripadvisor, visar att de flesta är väldigt nöjda med sitt besök. 

Så nästa gång du känner att kraften runnit ur dig och du behöver återfå energin, styr kosan mot Sveriges sydligaste spets, och checka in på Smygehus Havsbad för återhämtning och själslig ro.

Här hittar du mängder med möjligheter till avkoppling, god mat och vila.

Bästa med Smygehus Havsbad

  • Närheten till havet
  • Maten
  • Naturupplevelsen
  • Lugnet, och havets brus

Senaste inläggen