Kontakta oss

Blogg

Lina Axelsson Kihlblom – kändisrektorn

Publicerad

TEACHERRR

Hon har varit Sveriges skolminister men för de flesta blev hon känd som rektor. Lina Axelsson Kihlblom uppmärksammades i TV-serien Rektorerna för att hon som rektor lyckats styra och förbättra den problemdrabbade Ronnaskolan i Södertälje. Hon är även känd som den första öppet transsexuella personen i Sveriges regering.

Snabbfakta om Lina Axelsson Kihlblom

Född24 juni 1970
YrkeTidigare skolminister, jurist och rektor
Politiskt partiSocialdemokraterna
FamiljTvå barn med sin före detta man Roger Kihlblom

Lina Axelsson Kihlbloms uppväxt

Lina Axelsson växte upp i Kolsva i Köping. Hon föddes med en pojkes kropp men har sagt att hon alltid vetat att hon var en kvinna. Som ung gjorde hon mycket för att vara så feminin som möjligt. Ibland lånade hon kläder av sin mamma, hon tränade på att gå som en flicka och föra sig som en flicka.

När puberteten kom började hon träna hårt. Inte för att bygga stora, manliga muskler utan för att förbereda sig och sin kropp på den omvandling hon visste att hon en dag skulle göra. Hon gjorde stretchövningar nästan varje dag – musklerna skulle få en sorts feminin längd, inte vara stora och hårda.

Det var i 20-års ålder som hon tog beslutet att det var dags. De första hon berättade den hemlighet hon hållit på i hela sitt liv för var några nära vänner. Hennes föräldrar berättade hon det för först när hon skulle börja ta hormoner, då var hon ett år in i behandlingen. Föräldrarna var på en gång hundra procent stöttande och stod bakom sin dotter.

Karriären inom skolan

Det är imponerande hur mycket Lina Axelsson Kihlblom har hunnit med i sitt yrkesliv innan hon kom in i skolans värld som hon kanske är mest känd för. Till exempel har hon:

  • Varit jurist och jobbat med EU-rätt i Bryssel
  • Jobbat på ett IT-företag på Irland som marknadskommunikationschef
  • Arbetat som stenhuggare
  • Också har hon varit psykoterapeut

I skolans värld började hon som lärare. Rektor blev hon för första gången 2009, då på Enskede Byskola. Det var när hon två år senare var rektor på Ronnaskolan i Södertälje som hon blev känd för en större publik.

UR gjorde då en tv-serie som hette Rektorerna där de följde rektorer i svenska skolor. Lina Axelsson Kihlblom hade blivit känd för att hon lyckats vända trenden med skolans dåliga resultat. Från att 55% av eleverna gick ut skolan med gymnasiebehörighet lyftes siffran till 75% under hennes ledarskap.

Några år senare slutade Lina Axelsson Kihlblom som rektor men fortsatte att engagera sig för skolan. Hon har arbetat som både grundskolechef i Haninge kommun och därefter som förvaltningschef för Barn- och utbildningsförvaltningen i Nynäshamn kommun.

Annonsering

Lina Axelsson Kihlblom i medierna

Dokumentärserien Rektorerna blev så populär att det 2015 sändes en uppföljare på UR, Rektorn. Nu var Lina Axelsson Kihlblom den enda huvudpersonen, då man följde henne under hennes tid på Ronnaskolan.

2015 var karriärsmässigt ett stort år för Lina Axelsson Kihlblom och hon syntes mycket i media. Utöver den omtyckta dokumentären så var det samma år som hon gjorde sin författardebut. Hon debuterade med den självbiografiska Kommer du tycka om mig nu?

I och med boken blev Lina Axelsson Kihlblom inbjuden till intervjuprogrammet Skavlan. Det var i boken – och till viss del även så i intervjun i Skavlan – som Lina Axelsson Kihlblom kom ut som transperson för de stora massorna. Till och med Fredrik Skavlan och David Lagercrantz var ganska frågande i programmet, som om de nästan inte förstod vad det var Lina Axelsson Kihlblom sa när hon förklarade att hon fötts med en pojkes kropp.

Tyvärr har Lina Axelsson Kihlblom, precis som många andra transpersoner, fått utstå mycket hat och diskriminering på grund av den hon är. Sorgligt nog accepteras det inte av alla att låta människor vara sig själva. Det syns exempelvis i de spaltmeter av oförstående och diskriminerande kommentarer som skrivits om Lina Axelsson Kihlblom på internetforumet Flashback. Vi får hoppas att vi en dag kommer till en punkt när sådant inte längre skrivs.

Fortsätt läsa

Blogg

Blackjack Mulligan

Publicerad

Blackjack Mulligan var en fribrottare vars namn har blivit synonymt med styrka, skicklighet och en oförglömlig närvaro i fribrottningsringen. Född som Robert Deroy Windham den 25 november 1942 i Sweetwater, Texas, var Mulligan en centralfigur inom den amerikanska fribrottningsvärlden under 1970- och 1980-talet. Hans bidrag till sporten och sitt arv som en legendarisk pionjär kommer alltid att hyllas av både fans och kollegor.

Tidiga år och Karriär

Mulligan började sin fribrottningskarriär på 1960-talet och gjorde snabbt ett namn för sig med sin imponerande fysik och karismatiska personlighet. Han tog artistnamnet ”Blackjack Mulligan” och blev känd för sin robusta stil och förmåga att dominera sina motståndare i ringen. Med sina kraftfulla slag och strategiska skicklighet blev han en av de mest fruktade och respekterade fribrottarna i sin era.

Familjen Windham

Som medlem av den välkända fribrottningsfamiljen Windham hade Mulligan fribrottning i sitt blod. Han delade ringen med sin bror, Blackjack Lanza, och sonen Barry Windham, vilket skapade en fribrottningstradition som sträckte sig över generationer. Tillsammans bildade de en enastående fribrottningstrio och fortsatte att prägla sporten med sitt arv och sina framgångar.

Legendariska Fehder och Titlar

Under sin karriär kämpade Mulligan mot några av de största namnen inom fribrottningen och deltog i legendariska fejder som fängslade publiken över hela världen. Han vann flera titlar och utmärkelser, inklusive tag team-mästerskap och individuella mästerskapstitlar, och bidrog till att höja nivån för professionell fribrottning.

Eftermäle och Arv

Även om Blackjack Mulligan gick bort den 7 april 2016 kommer hans arv och minnen leva vidare för alltid inom fribrottningens värld. Hans bidrag till sporten, hans passion för fribrottning och hans ständiga närvaro i ringen kommer alltid att bli ihågkomna och hyllade av fans över hela världen. Blackjack Mulligan var mer än bara en fribrottare – han var en legendarisk pionjär vars inflytande kommer att fortsätta att inspirera kommande generationer av fribrottare under lång tid framöver.

Fortsätt läsa

Blogg

Brasiliens Herrlandslag I Fotboll Mot Marockos Herrlandslag I Fotboll Laguppställning

Publicerad

När två fotbollsgiganter möts på planen är spänningen och förväntningarna skyhöga. Testa mellan Brasiliens herrlandslag i fotboll och Marockos herrlandslag erbjuder inte bara en spännande match utan också en kollision av unika spelstilar och stjärnspelare. I denna artikel tar vi en närmare titt på den förväntade laguppställningen för båda lagen inför deras prestigefyllda möte.

Brasiliens herrlandslag i fotboll: En Titt på Stjärnorna

Brasilien, som ofta anses vara fotbollens hemland, har en rik historia av framgångar på den internationella scenen. Med flera vunna världsmästerskap bakom sig kommer de in i matchen med högt förtroende och en laguppställning full av talang.

Position Spelare
Målvakt Alisson Becker
Försvarare Thiago Silva
Mittfältare Casemiro
Anfallare Neymar Jr.

Marockos herrlandslag i fotboll: Underdogs med Hjärta

Även om Marocko kanske inte har samma globala fotbollsprofil som Brasilien, har de visat sig vara kraftfulla underdogs med förmågan att överraska och utmana även de största lagen. Deras passion och teknik på planen kommer säkerligen att ge en intensiv match.

Position Spelare
Målvakt Yassine Bounou
Försvarare Romain Saïss
Mittfältare Hakim Ziyech
Anfallare Achraf Hakimi

Spelare att Hålla Ögonen på

  • Neymar Jr. (Brasilien) – Alltid en hot mot motståndarnas försvar med sin otroliga teknik och förmåga att göra mål.
  • Casemiro (Brasilien) – Mittfältsgeneralen som bidrar med stabilitet och erfarenhet till laget.
  • Hakim Ziyech (Marocko) – En kreativ kraft på mittfältet känd för sina precisa passningar och målsinne.
  • Achraf Hakimi (Marocko) – En snabb och tekniskt skicklig anfallare som kan skapa chanser ur ingenting.

Förväntningar och Prognoser

Medan Brasilien går in i matchen som favoriter, kan Marockos unika spelstil och oväntade taktik väl leda till överraskningar. Fotboll är oförutsägbart, och det är därför vi älskar spelet. Vilket team som kommer ut som segrare beror på dagsformen, strategiska val, och naturligtvis, lite tur. Det här mötet kommer definitivt att bli en match att minnas för fotbollsälskare världen över.

Fortsätt läsa

Blogg

As Roma Mot Feyenoord Laguppställning

Publicerad

Den spännande matchen mellan AS Roma och Feyenoord närmar sig med stormsteg, och supportrar från båda lägren väntar ivrigt på att få veta vilka spelare som kommer att ta plats på planen. I denna artikel utforskar vi de tänkbara laguppställningarna för denna efterlängtade drabbning. Förståelse för lagens strategier och spelarval är avgörande för att förutse hur denna kamp på fotbollsplanen kan komma att utfalla.

Laguppställning AS Roma

AS Roma, under ledning av sin karismatiska tränare, har demonstrerat sina förmågor inom den italienska ligan och är kända för sitt disciplinerade försvarsspel tillsammans med sin förmåga att snabbt ställa om till anfall. Här nedan presenteras en förväntad startelva baserad på tidigare matcher och aktuell form.

Position Spelare
Målvakt Rui Patricio
Försvarare Gianluca Mancini, Chris Smalling, Roger Ibañez
Mittfältare Jordan Veretout, Lorenzo Pellegrini, Henrikh Mkhitaryan
Anfallare Tammy Abraham, Nicolò Zaniolo, Stephan El Shaarawy

Laguppställning Feyenoord

Nederländska Feyenoord är likaså ett lag fyllt av talang och taktisk skicklighet. Med sin offensiva fotboll och fysiska spelstil har de lyckats imponera på både fans och kritiker. Förväntningarna på laget är höga inför matchen mot AS Roma. Här är en möjlig startelva som kan komma att representera Feyenoord.

Position Spelare
Målvakt Justin Bijlow
Försvarare Tyrell Malacia, Marcos Senesi, Gernot Trauner, Lutsharel Geertruida
Mittfältare Orkun Kökcü, Jens Toornstra, Fredrik Aursnes
Anfallare Luis Sinisterra, Bryan Linssen, Cyriel Dessers

Matchens nyckelspelare och taktik

För AS Roma kan Tammy Abraham visa sig vara avgörande med sin förmåga att göra mål i kritiska ögonblick. På Feyenoords sida är Luis Sinisterra en spelare som kan skapa obalans hos motståndarnas försvar med sin snabbhet och teknik. Matchen kommer sannolikt att präglas av de strategier som tränarna väljer att använda, där en balans mellan ett tätt försvarsspel och effektiva omställningar kan bli avgörande.

Fördjupad analys och förutsägelser

Baserat på de senaste prestationerna och den nuvarande formen på spelarna, ser AS Romas laguppställning stark ut, men man ska inte underskatta Feyenoords förmåga att överraska. Denna match lovar inte bara att bli en visning av fotboll på hög nivå, utan också en taktisk duell mellan två mycket skickliga tränare.

För fansen innebär detta att de kan förvänta sig en match fylld av passion, talang och oväntade vändningar. Hur matchen kommer att sluta är upp till spelarna att bestämma, men oavsett resultatet kan supportrar från både AS Roma och

Fortsätt läsa

Läs fler inlägg

Casino1 månad sedan

Vilket Casino Vinner Man Mest På? En Guide till Hög RTP och Bästa Odds

Att hitta det bästa casinot där du kan maximera dina vinster kan kännas som att leta efter en nål i...

Blogg3 månader sedan

Blackjack Mulligan

Blackjack Mulligan var en fribrottare vars namn har blivit synonymt med styrka, skicklighet och en oförglömlig närvaro i fribrottningsringen. Född...

Blogg3 månader sedan

Brasiliens Herrlandslag I Fotboll Mot Marockos Herrlandslag I Fotboll Laguppställning

När två fotbollsgiganter möts på planen är spänningen och förväntningarna skyhöga. Testa mellan Brasiliens herrlandslag i fotboll och Marockos herrlandslag...

Blogg3 månader sedan

As Roma Mot Feyenoord Laguppställning

Den spännande matchen mellan AS Roma och Feyenoord närmar sig med stormsteg, och supportrar från båda lägren väntar ivrigt på...

person holding smartphone person holding smartphone
Blogg3 månader sedan

Bayer Leverkusen Mot Bayern Laguppställning

Den tyska fotbollsvärlden förbereder sig för en av säsongens mest uppmärksammade matcher – Bayer Leverkusen mot Bayern München. Denna match...

Blogg3 månader sedan

Al Adalh Mot Al Nassr Laguppställning

Den spännande fotbollsmatchen mellan Al Adalh och Al Nassr har skapat en elektrisk atmosfär bland fansen. Denna artikel ger en...

Blogg3 månader sedan

Nottingham Forest Fc Mot Aston Villa Laguppställning

Inför den spännande fotbollsmatchen mellan Nottingham Forest FC och Aston Villa är förväntningarna höga från fans runt om i världen....

Blogg3 månader sedan

Olympique Lyonnais Mot Psg Laguppställning

Den spännande fotbollsmatchen mellan Olympique Lyonnais och Paris Saint-Germain (PSG) närmar sig med stormsteg. Fansen är i extas inför denna...

Blogg3 månader sedan

Leicester Mot Nottingham Forest Fc Laguppställning

Den spännande fotbollsmatchen mellan Leicester och Nottingham Forest FC närmar sig med stora steg, och fotbollsfans över hela världen håller...

Blogg4 månader sedan

Chelsea Mot Wolverhampton Laguppställning

Fotbollsentusiaster över hela världen ser med spänning fram emot matcherna mellan storteamen. En sådan match är Chelsea mot Wolverhampton, där...

Kontakta oss

Trendar nu