Kontakta oss

Blogg

Melinda Jacobs

Publicerad

Melinda Jacobs

Melinda Jacobs blev känd i hela Sverige i samband med fallet ”Lilla hjärtat”. Melinda Jacobs var familjehem för Esmeralda som hittades död efter hemflytt till sina biologiska föräldrar. Sedan dess kämpar Melinda Jacobs för utsatta barns rättigheter. Hon har skrivit boken ”Hon hette Esmeralda – berättelsen om Lilla hjärtat”.

Snabbfakta om Melinda Jacobs

Melinda Jacobs barnTre biologiska barn
Melinda Jacobs manMelinda Jacobs var gift med Anders Hildeskog 2009–2012,och med Lasse Lundberg 2016–2020. Melinda Jacobs och Etype är ett par sedan våren 2022.
Melinda Jacobs arbeteSkötare, familjehemsmamma, författare och opinionsbildare för utsatta barns rättigheter.
Melinda Jacobs InstagramMelinda Jacobs finns på Instagram på kontot @missmelinda

Melinda Jacobs var familjehemsmamma till Lilla hjärtat

Melinda Jacobs och Lasse Lundberg tog emot Esmeralda som familjehem när Esmeralda endast var sju veckor gammal. Anledningen var föräldrarnas missbruk och psykiska ohälsa. Esmeralda växte upp i Melinda Jacobs familj fram till hon var nästan tre år då myndigheterna beslutade att hon skulle flytta tillbaka till sina biologiska föräldrar. Esmeralda tvingades flytta hem till sina biologiska föräldrar 2019, tre veckor innan sin treårsdag. Den 20 januari hittades Esmeralda avliden i hemmet sedan tre dagar tillbaka, och föräldrarna anhölls. 

Under polisutredningen framkom det att Esmeralda var kraftigt undernärd och hade 102 skador på kroppen, narkotikaklassade preparat i och på kroppen, hjärnblödning, en bruten handled och lunginflammation eftersom hon andats in maginnehåll. Det hade tagit mellan 3 och 12 timmar för Esmeralda att dö. 

Esmeraldas biologiska pappa dog i häktet, medan modern åtalades för mord, grov misshandel, brott mot griftefriden och narkotikabrott. Den 6 augusti 2020 dömdes hon till fängelse i ett år och nio månader. Hon dömdes för vållande till annans död samt narkotikabrott. Tingsrätten frikände henne från övriga åtalspunkter. Domen överklagades till Göta hovrätt. Den 21 juni 2021 dömde Göta hovrätt modern till åtta år för dråp. 

Melinda Jacobs debut som författare

Sedan Esmeralda dog har Melinda Jacobs kämpat för att det ska bli en lagändring, så att samma sak inte kan hända något annat barn. I intervjuer säger Melinda Jacobs att detta också har varit ett sätt att ge Esmeralda upprättelse. 

Den 23 augusti 2021 kom boken om Esmeralda ut. Den är skriven av Melinda Jacobs tillsammans med Minna Tunberger. Boken har fått många goda recensioner på nätet. Boken har titeln ”Hon hette Esmeralda”. I den här boken berättar Esmeraldas familjehemsmamma Melinda Jacobs med egna ord om vad som hände när Esmeralda sveks av myndigheterna och tvingades flytta hem till sina biologiska föräldrar.

Flickan hade bott i familjehemmet sedan hon var sju veckor gammal och vuxit upp där. I boken får man en inblick i vem Melinda Jacobs är, och vi får även ta del av hennes sorg, förtvivlan och hennes starka kamp för utsatta barn. Kampen som senare ledde till en lagändring. I boken får vi även lära känna Esmeralda. 

Annonsering

Melinda Jacobs kamp för barnens bästa

Efter att Esmeralda dog har Melinda Jacobs kämpat för utsatta barns bästa. Hon har gjort det på olika sätt, och hon fick mycket uppmärksamhet i media. Dagens Nyheter skrev om fallet, och det medförde starka reaktioner från läsare. 

Regeringen tillsatte i april 2020 en utredning för att se över lagen och hur barnets bästa kunde stärkas i och med upphörande av LVU – Lag med särskilda bestämmelser om vård av unga. 

Den 1 juli 2022 infördes nya bestämmelser i Socialtjänstlagen och LVU – lex lilla hjärtat. I bestämmelserna står bland annat följande:

 • Vård enligt 2 § LVU får inte upphöra förrän omständigheterna har förändrats på ett varaktigt och genomgripande sätt.
 • Obligatoriskt att överväga flyttningsförbud vid upphörande av vård av barn i familjehem.
 • Obligatoriskt att följa upp barnets situation när tvångsvården upphör.
 • Övervägande av vårdnadsöverflytt efter två år i samma familjehem.
 • Drogtest av vårdnadshavare eller förälder inför umgänge vid vård med
  stöd av 2 § LVU.
 • Drogtest av vårdnadshavare inför prövning av om vård med stöd av 2 §
  LVU ska upphöra.

Melinda Jacobs relationer

Melinda Jacobs make under åren 2009–2012 var Anders Hildeskog. Han är trummis i dansbandet Wahlströms. Efter Melinda Jacobs skilsmässa från Anders Hildeskog gifte hon sig 2016 med Lasse Lundberg Jacobs, som är musiker i dansbandet Blender. De skilde sig 2020. Melinda Jacobs relation efter det är också med en musiker. Etype och Melinda Jacobs blev ett par 2022, och de väntar barn tillsammans.

Fortsätt läsa

Blogg

Bayer Leverkusen Mot Bayern Laguppställning

Publicerad

person holding smartphone

Den tyska fotbollsvärlden förbereder sig för en av säsongens mest uppmärksammade matcher – Bayer Leverkusen mot Bayern München. Denna match drar inte bara till sig fans från Tyskland, utan fotbollsintresserade över hela världen följer med i spänning. I den här artikeln djupdyker vi i de troliga laguppställningarna för båda lagen, och vad detta innebär för matchens utfall.

Laguppställning Bayer Leverkusen

Bayer Leverkusen, ofta kända för sin offensiva och snabba fotboll, har en rad starka spelare som kan komma att göra skillnad i matchen mot Bayern München. Här är en förväntad lineup:

Position Spelare
Målvakt Lukáš Hrádecký
Försvarare Jonathan Tah
Försvarare Edmond Tapsoba
Midfieldare Charles Aránguiz
Midfieldare Exequiel Palacios
Anfallare Moussa Diaby

Laguppställning Bayern München

Bayern München är kända för sin dominans inom tysk och europeisk fotboll. Lagets styrka ligger både i dess offensiv och defensiv. Här är hur deras startelva kan se ut:

Position Spelare
Målvakt Manuel Neuer
Försvarare Dayot Upamecano
Försvarare Lucas Hernández
Midfieldare Joshua Kimmich
Midfieldare Leon Goretzka
Anfallare Robert Lewandowski

Matchens Nyckelspelare

 • Moussa Diaby (Bayer Leverkusen): Med sin snabbhet och tekniska skicklighet är Diaby en spelare som kan vända matchen till Leverkusens favör.
 • Robert Lewandowski (Bayern München): En av världens bästa anfallare. Hans målkänsla och positionering gör honom otroligt viktig för Bayern.

Strategier och förväntningar på matchen

Med tanke på båda lagens starka sidor kan vi förvänta oss en intensiv och taktisk match. Bayer Leverkusen kommer sannolikt att försöka utnyttja sina snabba anfallare för att bryta igenom Bayerns försvarslinje. Å andra sidan har Bayern München tillräckligt med erfarenhet och skicklighet för att kontrollera spelet och skapa målchanser genom hela matchen. En vital aspekt för Bayer Leverkusen blir att effektivt kunna bryta ner Bayerns mittfältsspel och undvika Lewandowskis målfarliga instinkter.

Slutsats

Fortsätt läsa

Blogg

Al Adalh Mot Al Nassr Laguppställning

Publicerad

Den spännande fotbollsmatchen mellan Al Adalh och Al Nassr har skapat en elektrisk atmosfär bland fansen. Denna artikel ger en fördjupad titt på den förväntade laguppställningen, taktiker och möjliga utgångar av denna efterlängtade drabbning. Att förstå laguppställningen är avgörande för att förutsäga hur matchen kan tändas och vilka spelare som kommer att ha störst inverkan på resultatet.

Al Adalh vs Al Nassr: En Titt på Laguppställningen

Inför den kommande matchen mellan Al Adalh och Al Nassr är spänningen på topp. Båda lagen har visat formidabla prestationer under säsongen, vilket gör denna match till ett högtidligt ögonblick för supportrarna.

Förväntad laguppställning för Al Adalh

Position Spelare
Målvakt Spelare A
Försvarare Spelare B, Spelare C, Spelare D, Spelare E
Mittfältare Spelare F, Spelare G, Spelare H
Anfallare Spelare I, Spelare J

Förväntad laguppställning för Al Nassr

Position Spelare
Målvakt Spelare 1
Försvarare Spelare 2, Spelare 3, Spelare 4, Spelare 5
Mittfältare Spelare 6, Spelare 7, Spelare 8
Anfallare Spelare 9, Spelare 10

Taktiker och Matchförutsägelser

Med tanke på den starka laguppställning båda sidor besitter, är det förväntat att matchen kommer att vara extremt tävlingssinnet och strategisk. Al Adalh kanske kommer att fokusera på ett defensivt spel med snabba kontringar genom sina kvicka anfallare, medan Al Nassr troligen kommer att sträva efter bollinnehav och metodiska anfall.

 • Al Adalh:s nyckel till framgång ligger i deras försvarslinje och förmågan att snabbt växla från försvar till anfall.
 • Al Nassr bör utnyttja sin tekniskt skickliga mittfält för att styra spelets tempo och skapa målchanser.

Avslutande tankar

Denna uppgörelse mellan Al Adalh och Al Nassr är mer än bara en match; det är en kamp om prestige, stolthet och taktisk finess. Med de förväntade laguppställningarna ser vi två mycket väl förberedda lag som är redo att ge allt på planen. Fansen kan förvänta sig en fängslande match med högt tempo, passion och otroliga fotbollsmoment. Mötet lovar inte bara att bli en sportslig fest utan också en uppvisning i hur strategi och lagarbete

Fortsätt läsa

Blogg

Nottingham Forest Fc Mot Aston Villa Laguppställning

Publicerad

Inför den spännande fotbollsmatchen mellan Nottingham Forest FC och Aston Villa är förväntningarna höga från fans runt om i världen. Denna match bjuder inte bara på en möjlighet för båda lagen att visa sin skicklighet på planen, utan erbjuder även fotbollsälskare en chans att se hur två av de mest ikoniska lagen i engelsk fotboll ställs mot varandra. I denna artikel tar vi en närmare titt på laguppställningen för Nottingham Forest FC mot Aston Villa, taktiker som kan förväntas och vilka spelare som kan tänkas bli matchens utropstecken.

Nottingham Forest FC’s Förberedelser

Nottingham Forest FC, med sin rika historia och trogna fans, har förberett sig noggrant inför denna match. Tränarens strategi och spelarval blir avgörande. Här är en titt på den förmodade startelvan:

Position Spelare
Målvakt Spelarnamn 1
Försvarare Spelarnamn 2, Spelarnamn 3, Spelarnamn 4
Mittfältare Spelarnamn 5, Spelarnamn 6, Spelarnamn 7
Anfallare Spelarnamn 8, Spelarnamn 9

Aston Villa’s Laguppställning

Aston Villa, kända för sin aggressive spelstil och starka lagmoral, kommer till matchen med en lika imponerande trupp. Med fokus på både försvar och snabba anfall, här är deras troliga startelva:

Position Spelare
Målvakt Spelarnamn 10
Försvarare Spelarnamn 11, Spelarnamn 12, Spelarnamn 13
Mittfältare Spelarnamn 14, Spelarnamn 15, Spelarnamn 16
Anfallare Spelarnamn 17, Spelarnamn 18

Taktiker och Spelare att Hålla Ögonen på

 • Taktisk flexibilitet: Båda lagen är kända för sin förmåga att anpassa sig och ändra taktik mitt i matchen. Detta kan bli avgörande för utgången.
 • Nyckelspelare Nottingham Forest: Fokus ligger på Spelarnamn 8, vars målfarlighet kan bli avgörande.
 • Nyckelspelare Aston Villa: Spelarnamn 17, med sin snabbhet och teknik, är definitivt en spelare att hålla ett öga på.

Slutsats

Matchen mellan Nottingham Forest FC och Aston Villa lovar att bli en spännande tillställning full av taktisk skicklighet, passion och oväntade vändningar. Med dessa laguppställningar och taktiska översikter är scenen satt för en minnesvärd match. Fansen kommer utan tvekan att få uppleva

Fortsätt läsa

Läs fler inlägg

person holding smartphone person holding smartphone
Blogg15 timmar sedan

Bayer Leverkusen Mot Bayern Laguppställning

Den tyska fotbollsvärlden förbereder sig för en av säsongens mest uppmärksammade matcher – Bayer Leverkusen mot Bayern München. Denna match...

Blogg3 dagar sedan

Al Adalh Mot Al Nassr Laguppställning

Den spännande fotbollsmatchen mellan Al Adalh och Al Nassr har skapat en elektrisk atmosfär bland fansen. Denna artikel ger en...

Blogg5 dagar sedan

Nottingham Forest Fc Mot Aston Villa Laguppställning

Inför den spännande fotbollsmatchen mellan Nottingham Forest FC och Aston Villa är förväntningarna höga från fans runt om i världen....

Blogg6 dagar sedan

Olympique Lyonnais Mot Psg Laguppställning

Den spännande fotbollsmatchen mellan Olympique Lyonnais och Paris Saint-Germain (PSG) närmar sig med stormsteg. Fansen är i extas inför denna...

Blogg1 vecka sedan

Leicester Mot Nottingham Forest Fc Laguppställning

Den spännande fotbollsmatchen mellan Leicester och Nottingham Forest FC närmar sig med stora steg, och fotbollsfans över hela världen håller...

Blogg1 vecka sedan

Chelsea Mot Wolverhampton Laguppställning

Fotbollsentusiaster över hela världen ser med spänning fram emot matcherna mellan storteamen. En sådan match är Chelsea mot Wolverhampton, där...

Blogg2 veckor sedan

Aston Villa Mot Leicester Laguppställning

Fotbollsfans över hela världen, speciellt de som följer Premier League, vet att en match mellan Aston Villa och Leicester City...

Blogg2 veckor sedan

Sirius Mot Elfsborg Laguppställning

När spänningen byggs upp inför den kommande matchen mellan Sirius och Elfsborg, är alla ögon riktade mot de potentiella startelvorna....

Blogg2 veckor sedan

Aston Villa Mot Southampton Laguppställning

Väntan är över för fotbollsfans världen över när Aston Villa tar sig an Southampton i en match som lovar att...

Blogg2 veckor sedan

Utforska Framtidens Konst med Kreativ Programmering

I tiden präglad av snabba teknologiska framsteg öppnar konsten och programmeringen upp nya världar av kreativitet. Med detta i åtanke...

Kontakta oss

Trendar nu