Kontakta oss

Blogg

Våga le – med tänderna, Smile Tandvård finns över hela Sverige

Publicerad

Våga le – med tänderna, Smile Tandvård finns över hela Sverige

Du kan känna det komma i veckor: en värk långt bak i munnen som vägrar försvinna. Eller är det ett gult leende som möter dig i spegeln på morgonen? Hur som, det är dags att gå till tandläkaren. Och trots att det är jobbigt behöver det i alla fall inte vara långt att åka. Smile Tandvård har något för varje mun, i varje stad.

Snabba fakta om Smile Tandvård:

Vad är Smile Tandvård?Smile Tandvård är Skandinaviens största privata tandvårdskedja. 
Var i Sverige finns Smile Tandvård?Du kan hitta Smiles tandvårdskliniker över hela Sverige: från Göteborg  till Stockholm, Trelleborg till Kiruna, och över allt däremellan.
Hur mycket kostar ett besök på Smile Tandvård?Kostnaden för en vanlig undersökning startar från 995 kr. Beroende på vilken typ av tandvårdsbidrag du är berättigad till kan detta dock minska rejält.
Vad kan jag få för vård på Smile Tandvård?Smile Tandvård erbjuder allt från rutinbesök och akut tandvård till tandblekningar och implantat.

Smile Tandvård – en tandläkare landet över

Visst kan det kännas jobbigt när någon drar fram mobilkameran och ber en le för en gruppbild. Bestämt pressar man ihop läpparna till ett ansträngt halvleende, för man vet att om man öppnar munnen kommer man inte att gilla det gula halvgrin som stirrar tillbaka på en från bilden senare. 

Och lika jobbigt är det att känna skavet i tandköttet och ilandet i roten och inse att man nog måste boka in den där akuta tandundersökningen som man varken har tid, ork eller råd med mitt i vardagspusslet. Men alla förtjänar ett leende de mår bra i, och alla förtjänar hela och rena tänder. Därför är det skönt att var du än är, veta att en av Smiles tandvårdskliniker alltid finns nära till hands. De finns i Svenska städer såsom:

 • Halmstad
 • Malmö
 • Umeå
 • Linköping
 • Luleå
 • Karlstad 
 • Kristinehamn
 • Uddevalla
 • Kiruna
 • Sundsvall
 • Trelleborg
 • Västerås
 • Borås
 • Helsingborg
 • Landskrona

Vad är Smile Tandvård?

Smile Tandvård är en privat tandvårdskedja som erbjuder vård och stöd över hela Norden. På deras kliniker kan du få allt från estetisk behandling och tandblekning till akut- och specialistvård, rutinbesök, ortodonti och tandvård för barn och unga. 

Kedjan rekommenderas som en extern odontologisk vårdgivare av Sveriges regioner och finns listad på 1177:s hemsida över mottagningar. Smile säger själva på sin hemsida att deras mål är att vara en tandläkare för hela Sverige, oavsett vilka behov, tider och resurser du har. 

Vanlig tandvård på Smiles tandvårdskliniker

Tänderna är en livsviktig del av en sund kropp och ett gott mående. Det är därför mycket viktigt att ta hand om dem och ge dem den vård och omtanke de kräver, när de kräver det. Smile Tandvård erbjuder en mängd behandlingar för patienter i alla åldrar: från gratis undersökningar och behandlingar för barn och unga, till implantat och proteser för de äldre. 

Däremellan finns allt från assistans med tandställningar, tandreglering och rotfyllningar, till behandling av tandlossning och käkleds- och muskelbesvär. Det går också bra att snabbt boka in en tid för akutvård, för man vet aldrig vilken plötslig tandvärk eller utslagen framtand som livet tänkt slänga på en härnäst. 

Estetisk tandvård på Smiles tandvårdskliniker

Alla har rätt till ett leende de mår bra av och är självsäkra i. Den estetiska sidan av tandvård är därför minst lika viktig som den medicinska. Har du alltid ogillat ditt skeva smil? Skäms du för dina gula gaddar? Växer tänderna lika brokigt som en regnskog och lika glest som en stjärnhimmel? Eller är gluggen mitt i munnen lite för svår att ignorera? 

Annonsering

Du behöver inte leva med det längre. Genom blekning och reglering, fyllning och implantat, porslinsfasader och keramiska kronor, samt en massa andra behandlingar, kan du på odontologiska kliniker som Smile Tandvård få precis det leende du alltid velat ha – det leende du förtjänar.

Fortsätt läsa

Blogg

Blackjack Mulligan

Publicerad

Blackjack Mulligan var en fribrottare vars namn har blivit synonymt med styrka, skicklighet och en oförglömlig närvaro i fribrottningsringen. Född som Robert Deroy Windham den 25 november 1942 i Sweetwater, Texas, var Mulligan en centralfigur inom den amerikanska fribrottningsvärlden under 1970- och 1980-talet. Hans bidrag till sporten och sitt arv som en legendarisk pionjär kommer alltid att hyllas av både fans och kollegor.

Tidiga år och Karriär

Mulligan började sin fribrottningskarriär på 1960-talet och gjorde snabbt ett namn för sig med sin imponerande fysik och karismatiska personlighet. Han tog artistnamnet ”Blackjack Mulligan” och blev känd för sin robusta stil och förmåga att dominera sina motståndare i ringen. Med sina kraftfulla slag och strategiska skicklighet blev han en av de mest fruktade och respekterade fribrottarna i sin era.

Familjen Windham

Som medlem av den välkända fribrottningsfamiljen Windham hade Mulligan fribrottning i sitt blod. Han delade ringen med sin bror, Blackjack Lanza, och sonen Barry Windham, vilket skapade en fribrottningstradition som sträckte sig över generationer. Tillsammans bildade de en enastående fribrottningstrio och fortsatte att prägla sporten med sitt arv och sina framgångar.

Legendariska Fehder och Titlar

Under sin karriär kämpade Mulligan mot några av de största namnen inom fribrottningen och deltog i legendariska fejder som fängslade publiken över hela världen. Han vann flera titlar och utmärkelser, inklusive tag team-mästerskap och individuella mästerskapstitlar, och bidrog till att höja nivån för professionell fribrottning.

Eftermäle och Arv

Även om Blackjack Mulligan gick bort den 7 april 2016 kommer hans arv och minnen leva vidare för alltid inom fribrottningens värld. Hans bidrag till sporten, hans passion för fribrottning och hans ständiga närvaro i ringen kommer alltid att bli ihågkomna och hyllade av fans över hela världen. Blackjack Mulligan var mer än bara en fribrottare – han var en legendarisk pionjär vars inflytande kommer att fortsätta att inspirera kommande generationer av fribrottare under lång tid framöver.

Fortsätt läsa

Blogg

Brasiliens Herrlandslag I Fotboll Mot Marockos Herrlandslag I Fotboll Laguppställning

Publicerad

När två fotbollsgiganter möts på planen är spänningen och förväntningarna skyhöga. Testa mellan Brasiliens herrlandslag i fotboll och Marockos herrlandslag erbjuder inte bara en spännande match utan också en kollision av unika spelstilar och stjärnspelare. I denna artikel tar vi en närmare titt på den förväntade laguppställningen för båda lagen inför deras prestigefyllda möte.

Brasiliens herrlandslag i fotboll: En Titt på Stjärnorna

Brasilien, som ofta anses vara fotbollens hemland, har en rik historia av framgångar på den internationella scenen. Med flera vunna världsmästerskap bakom sig kommer de in i matchen med högt förtroende och en laguppställning full av talang.

Position Spelare
Målvakt Alisson Becker
Försvarare Thiago Silva
Mittfältare Casemiro
Anfallare Neymar Jr.

Marockos herrlandslag i fotboll: Underdogs med Hjärta

Även om Marocko kanske inte har samma globala fotbollsprofil som Brasilien, har de visat sig vara kraftfulla underdogs med förmågan att överraska och utmana även de största lagen. Deras passion och teknik på planen kommer säkerligen att ge en intensiv match.

Position Spelare
Målvakt Yassine Bounou
Försvarare Romain Saïss
Mittfältare Hakim Ziyech
Anfallare Achraf Hakimi

Spelare att Hålla Ögonen på

 • Neymar Jr. (Brasilien) – Alltid en hot mot motståndarnas försvar med sin otroliga teknik och förmåga att göra mål.
 • Casemiro (Brasilien) – Mittfältsgeneralen som bidrar med stabilitet och erfarenhet till laget.
 • Hakim Ziyech (Marocko) – En kreativ kraft på mittfältet känd för sina precisa passningar och målsinne.
 • Achraf Hakimi (Marocko) – En snabb och tekniskt skicklig anfallare som kan skapa chanser ur ingenting.

Förväntningar och Prognoser

Medan Brasilien går in i matchen som favoriter, kan Marockos unika spelstil och oväntade taktik väl leda till överraskningar. Fotboll är oförutsägbart, och det är därför vi älskar spelet. Vilket team som kommer ut som segrare beror på dagsformen, strategiska val, och naturligtvis, lite tur. Det här mötet kommer definitivt att bli en match att minnas för fotbollsälskare världen över.

Fortsätt läsa

Blogg

As Roma Mot Feyenoord Laguppställning

Publicerad

Den spännande matchen mellan AS Roma och Feyenoord närmar sig med stormsteg, och supportrar från båda lägren väntar ivrigt på att få veta vilka spelare som kommer att ta plats på planen. I denna artikel utforskar vi de tänkbara laguppställningarna för denna efterlängtade drabbning. Förståelse för lagens strategier och spelarval är avgörande för att förutse hur denna kamp på fotbollsplanen kan komma att utfalla.

Laguppställning AS Roma

AS Roma, under ledning av sin karismatiska tränare, har demonstrerat sina förmågor inom den italienska ligan och är kända för sitt disciplinerade försvarsspel tillsammans med sin förmåga att snabbt ställa om till anfall. Här nedan presenteras en förväntad startelva baserad på tidigare matcher och aktuell form.

Position Spelare
Målvakt Rui Patricio
Försvarare Gianluca Mancini, Chris Smalling, Roger Ibañez
Mittfältare Jordan Veretout, Lorenzo Pellegrini, Henrikh Mkhitaryan
Anfallare Tammy Abraham, Nicolò Zaniolo, Stephan El Shaarawy

Laguppställning Feyenoord

Nederländska Feyenoord är likaså ett lag fyllt av talang och taktisk skicklighet. Med sin offensiva fotboll och fysiska spelstil har de lyckats imponera på både fans och kritiker. Förväntningarna på laget är höga inför matchen mot AS Roma. Här är en möjlig startelva som kan komma att representera Feyenoord.

Position Spelare
Målvakt Justin Bijlow
Försvarare Tyrell Malacia, Marcos Senesi, Gernot Trauner, Lutsharel Geertruida
Mittfältare Orkun Kökcü, Jens Toornstra, Fredrik Aursnes
Anfallare Luis Sinisterra, Bryan Linssen, Cyriel Dessers

Matchens nyckelspelare och taktik

För AS Roma kan Tammy Abraham visa sig vara avgörande med sin förmåga att göra mål i kritiska ögonblick. På Feyenoords sida är Luis Sinisterra en spelare som kan skapa obalans hos motståndarnas försvar med sin snabbhet och teknik. Matchen kommer sannolikt att präglas av de strategier som tränarna väljer att använda, där en balans mellan ett tätt försvarsspel och effektiva omställningar kan bli avgörande.

Fördjupad analys och förutsägelser

Baserat på de senaste prestationerna och den nuvarande formen på spelarna, ser AS Romas laguppställning stark ut, men man ska inte underskatta Feyenoords förmåga att överraska. Denna match lovar inte bara att bli en visning av fotboll på hög nivå, utan också en taktisk duell mellan två mycket skickliga tränare.

För fansen innebär detta att de kan förvänta sig en match fylld av passion, talang och oväntade vändningar. Hur matchen kommer att sluta är upp till spelarna att bestämma, men oavsett resultatet kan supportrar från både AS Roma och

Fortsätt läsa

Läs fler inlägg

Casino1 månad sedan

Vilket Casino Vinner Man Mest På? En Guide till Hög RTP och Bästa Odds

Att hitta det bästa casinot där du kan maximera dina vinster kan kännas som att leta efter en nål i...

Blogg3 månader sedan

Blackjack Mulligan

Blackjack Mulligan var en fribrottare vars namn har blivit synonymt med styrka, skicklighet och en oförglömlig närvaro i fribrottningsringen. Född...

Blogg3 månader sedan

Brasiliens Herrlandslag I Fotboll Mot Marockos Herrlandslag I Fotboll Laguppställning

När två fotbollsgiganter möts på planen är spänningen och förväntningarna skyhöga. Testa mellan Brasiliens herrlandslag i fotboll och Marockos herrlandslag...

Blogg3 månader sedan

As Roma Mot Feyenoord Laguppställning

Den spännande matchen mellan AS Roma och Feyenoord närmar sig med stormsteg, och supportrar från båda lägren väntar ivrigt på...

person holding smartphone person holding smartphone
Blogg3 månader sedan

Bayer Leverkusen Mot Bayern Laguppställning

Den tyska fotbollsvärlden förbereder sig för en av säsongens mest uppmärksammade matcher – Bayer Leverkusen mot Bayern München. Denna match...

Blogg3 månader sedan

Al Adalh Mot Al Nassr Laguppställning

Den spännande fotbollsmatchen mellan Al Adalh och Al Nassr har skapat en elektrisk atmosfär bland fansen. Denna artikel ger en...

Blogg3 månader sedan

Nottingham Forest Fc Mot Aston Villa Laguppställning

Inför den spännande fotbollsmatchen mellan Nottingham Forest FC och Aston Villa är förväntningarna höga från fans runt om i världen....

Blogg3 månader sedan

Olympique Lyonnais Mot Psg Laguppställning

Den spännande fotbollsmatchen mellan Olympique Lyonnais och Paris Saint-Germain (PSG) närmar sig med stormsteg. Fansen är i extas inför denna...

Blogg3 månader sedan

Leicester Mot Nottingham Forest Fc Laguppställning

Den spännande fotbollsmatchen mellan Leicester och Nottingham Forest FC närmar sig med stora steg, och fotbollsfans över hela världen håller...

Blogg4 månader sedan

Chelsea Mot Wolverhampton Laguppställning

Fotbollsentusiaster över hela världen ser med spänning fram emot matcherna mellan storteamen. En sådan match är Chelsea mot Wolverhampton, där...

Kontakta oss

Trendar nu