Vem är grannen Måns?

Har barnet kommit hem och pratat om grannen Måns trots att ni inte har någon granne som heter Måns? Kanske också att han har badat i popcorn! Lugn, den här texten hjälper dig få reda på vem ditt barn pratar om. 

Snabba fakta om grannen Måns.

Ålder12 år fyller 13 år 21 December
Telefonnummer
InstagramGrannenmans med 74 000 följare
YoutubeGrannen Måns med 47 600 prenumeranter

Varför namnet grannen Måns?

Grannen Måns heter egentligen Måns Ek. Att han kallas grannen kommer sig av att han blev känd som granne till Sebastian Tadros. Sebastian beskrivs som influencer, dj, talangscout, låtskrivare, artist och youtuber sedan 2015. Han har 257 000 prenumeranter på Youtube och Måns har alltså varit med i många av hans videor sedan start.

De har lagt upp filmer, som exempelvis när Sebastian under en hel dag sa ja till Måns. Det resulterade i att Måns bland annat fick köpa en massa chips, åkte limousine och fick en ny mobiltelefon.

Några av deras Youtubevideos har över en miljon visningar.

Grannen Måns låt Rullar i limousine.

När deras vanliga youtubevideos blev populära började de också spela in musik tillsammans just under namnet Grannen Måns:

 • Grannen Dansen
 • Rullar i limousine
 • Sommarlov
 • Godislåten
 • Fredagsfeeling
 • Dansstop
 • Söt som socker
 • Nu är det jul
 • Ja må du leva
 • Föräldrafritt
 • Drömland

Grannen Måns musik har ofta glad och rolig text och melodier. Se exempelvis utdrag ur Rullar i limousine text:

Jag åker limousine och spanar brudar

Jag känner mig som en av alla gudar

Det är så jag lever nu när jag är rik och känd

Bara 9 år och redan en legend

Jag kan ta hit och dit 2030100 mil

Du åker i vanlig bil och jag rullar i limousine

Låten Drömland är inspelad i samarbete med Parken Zoo Eskilstuna för att kicka igång deras säsong 2022. Där har han också haft en spelning samt spelat in en video med en kungskobra runt halsen. Enligt honom själv blev han också där vän med en tapir. 

Hur gammal är grannen måns?

Men vänta nu kanske du tänker. 9 år? Det stod ju i snabbfaktan längre upp att han är 12 år. Båda stämmer. Han har alltså redan trots sin unga ålder varit artist och youtubekändis i flera år. Han har gjort flera framträdanden, som att ha invigt Sommarlovsmorgon på TV, och är en av Sveriges populäraste barnartister. Det finns dock inte information om något kommande framträdande eller någon spelning den närmaste tiden.

Vad du kanske inte visste om Måns.

Trots framgångarna så har Måns det inte alltid så lätt. Han har dyslexi och alltså svårt att läsa och skriva. Inte en så bra kombination med att behöva memorera långa låttexter. Han och Sebastian har dock gjort så att Sebastian spelar in låten först. Då kan Måns lyssna och memorera texten utan att behöva läsa den.

Mycket populär musik bland främst de små.

Grannen Måns musikvideos har över 10 miljoner visningar. Musiken har streamats upp mot 20 miljoner gånger. 

Inte bara barn gillar hans låtar. Många lärare verkar också ha fattat tycke för åtminstone låten Sommarlov. Otaliga föräldrar och mor- och farföräldrar av den äldre varianten har fått skruva på sig av obehag på skolavslutningar när barnen framfört denna låt. De små späda barnrösterna skriksjunger något om att man under sommaren ska slippa matten och istället vara vaken hela natten samt bada i popcorn. Långt ifrån Idas sommarvisa eller grönskande dalar. Men kanske kommer grannen Måns variant vara den som framtida generationer känner igen som en skolavslutningsklassiker. Att den låten är hans mest streamade och visade med 5,9 miljoner visningar på Youtube kan ju åtminstone ge en föraning om det.

Senaste inläggen