Kontakta oss

Blogg

Lejonet och Björnen – favorit bland glassar?

Publicerad

creamyice1

Lejonet och Björnen glass står nog högt på listan bland alla dem som gillar glass. På Lejonet och Björnen kan du njuta av glass i stora lass. Där finns något för varje smakinriktning. Antingen köper du med eller äter på plats. Eller både och.  

Snabbfakta om Lejonet och Björnen

NamnLejonet och Björnen
Försäljning Glass av hög kvalitet
Inriktning Glasseria
DryckNej
Att välja påLösglass, sorbet, glasstårta, 

Lejonet och Björnen – en riktig göteborgare 

I Göteborg ligger Lejonet och Björnen på Danska vägen men du kan även hitta ett försäljningsställe i Åkered. Tycker du om deras sortiment kan du alltid bli Lejonet och Björnen återförsäljare. 

Glassföretaget Lejonet och Björnen startades av en kille som hette Werner Steffens. Året var 1977. Om du undrar över namnet på glassbolaget så kommer just lejonet från Göteborgs stadsvapen och Björn var hans sons namn. Så det blev helt enkelt Lejonet och Björnen. 

Lejonet och Björnen – nya ägare

År 2009 var det dags för Lejonet och Björnen att få nya ägare. Katarina och Håkan Mild hade den goda smaken att köpa upp glassföretaget Lejonen och Björnen med intentioner att driva det vidare med samma idé. Skillnaden var att de ville expandera. Behålla konceptet och ta det vidare till nästa nivå. På den vägen är det. Glass från Göteborg med inhemska råvaror som är exklusiva och noga utvalda låter sig nu smältas på var mans tunga i snart hela vårt land.  

Lejonet och Björnen – ploppar upp lite varstans

När det suger i gottetarmen och du bara är så sugen på glass att du inte vet vart du ska ta vägen kan du åka in till följande orter för att få dig ett riktigt skrovmål på glass.

 • Nynäshamn
 • Lysekil
 • Göteborg
 • Karlstad
 • Malmö
 • Ellös
 • Marstrand

Kanske vet du fler platser där de har startat upp? 

Lejonet och Björnen – smaker i mängder

Här är några godingar och uppstickare som visar vad du kan få smaka på när du går in på ett ställe som är Lejonet och Björnen återförsäljare:

 • Lejonet och Björnen rocky road
 • Lejonet och Björnen salted caramel 
 • Lejonet och Björnen sea salted caramel
 • Lejonet och Björnen hallonsorbet
 • Lejonet och Björnen italiensk choklad 
 • Lejonet och Björnen ekologisk mocca
 • Lejonet och Björnen blåbärscheesecake
 • Lejonet och Björnen saffran och honung
 • Lejonet och Björnen romrussin
 • Lejonet och Björnen polka
 • Lejonet och Björnen lakrits
 • Lejonet och Björnen jordgubb
 • Lejonet och Björnen hallon
 • Lejonet och Björnen marsipan

Det går att räkna upp alla sorter de har men det skulle ta för mycket av din tid att läsa det. Det finns nämligen lite drygt 40 olika smaker. Dessutom kommer du säkert bli så frestad att du hellre vill gå direkt till närmaste Lejonet och Björnen för att äta glas. 

Den är så god att det inte spelar någon roll om det är mitt i smällkalla vintern. En glass från Lejonet och Björnen går alltid ner. Du kan till och med hitta Lejonet och Björnen på Ica. Där kan det dock förekomma en stor variation av vilka glass-sorter som finns i de olika butikerna. 

Lejonet och Björnen – öppettider

En del av alla de ställen i Göteborg som säljer Lejonet och Björnen glass har gjort det enkelt för sig och bekvämt för kunderna. De har helt sonika öppet varje dag mellan klockan 11.00 och 18.00. Annat är det med Åkered, här har man lyft ribban ytterligare med dessa öppettider: 

Annonsering
 • Måndag till fredag  07.00 – 21.00
 • Lördag och söndag 11.00 – 21.00

Lejonet och Björnens öppettider Nynäshamn gäller bara på sommaren. Under vintersäsongen håller den lilla boden stängt. Så du som är glass-sugen på vintern och bor i Nynäshamn får istället ta dig till närmaste Icabutik och se om du kan få tag i en glass från Lejonet och Björnen där. På sommarhalvåret däremot kan du äta glass så du storknar varje dag från glassboden. 

Fortsätt läsa

Blogg

Bayer Leverkusen Mot Bayern Laguppställning

Publicerad

person holding smartphone

Den tyska fotbollsvärlden förbereder sig för en av säsongens mest uppmärksammade matcher – Bayer Leverkusen mot Bayern München. Denna match drar inte bara till sig fans från Tyskland, utan fotbollsintresserade över hela världen följer med i spänning. I den här artikeln djupdyker vi i de troliga laguppställningarna för båda lagen, och vad detta innebär för matchens utfall.

Laguppställning Bayer Leverkusen

Bayer Leverkusen, ofta kända för sin offensiva och snabba fotboll, har en rad starka spelare som kan komma att göra skillnad i matchen mot Bayern München. Här är en förväntad lineup:

Position Spelare
Målvakt Lukáš Hrádecký
Försvarare Jonathan Tah
Försvarare Edmond Tapsoba
Midfieldare Charles Aránguiz
Midfieldare Exequiel Palacios
Anfallare Moussa Diaby

Laguppställning Bayern München

Bayern München är kända för sin dominans inom tysk och europeisk fotboll. Lagets styrka ligger både i dess offensiv och defensiv. Här är hur deras startelva kan se ut:

Position Spelare
Målvakt Manuel Neuer
Försvarare Dayot Upamecano
Försvarare Lucas Hernández
Midfieldare Joshua Kimmich
Midfieldare Leon Goretzka
Anfallare Robert Lewandowski

Matchens Nyckelspelare

 • Moussa Diaby (Bayer Leverkusen): Med sin snabbhet och tekniska skicklighet är Diaby en spelare som kan vända matchen till Leverkusens favör.
 • Robert Lewandowski (Bayern München): En av världens bästa anfallare. Hans målkänsla och positionering gör honom otroligt viktig för Bayern.

Strategier och förväntningar på matchen

Med tanke på båda lagens starka sidor kan vi förvänta oss en intensiv och taktisk match. Bayer Leverkusen kommer sannolikt att försöka utnyttja sina snabba anfallare för att bryta igenom Bayerns försvarslinje. Å andra sidan har Bayern München tillräckligt med erfarenhet och skicklighet för att kontrollera spelet och skapa målchanser genom hela matchen. En vital aspekt för Bayer Leverkusen blir att effektivt kunna bryta ner Bayerns mittfältsspel och undvika Lewandowskis målfarliga instinkter.

Slutsats

Fortsätt läsa

Blogg

Al Adalh Mot Al Nassr Laguppställning

Publicerad

Den spännande fotbollsmatchen mellan Al Adalh och Al Nassr har skapat en elektrisk atmosfär bland fansen. Denna artikel ger en fördjupad titt på den förväntade laguppställningen, taktiker och möjliga utgångar av denna efterlängtade drabbning. Att förstå laguppställningen är avgörande för att förutsäga hur matchen kan tändas och vilka spelare som kommer att ha störst inverkan på resultatet.

Al Adalh vs Al Nassr: En Titt på Laguppställningen

Inför den kommande matchen mellan Al Adalh och Al Nassr är spänningen på topp. Båda lagen har visat formidabla prestationer under säsongen, vilket gör denna match till ett högtidligt ögonblick för supportrarna.

Förväntad laguppställning för Al Adalh

Position Spelare
Målvakt Spelare A
Försvarare Spelare B, Spelare C, Spelare D, Spelare E
Mittfältare Spelare F, Spelare G, Spelare H
Anfallare Spelare I, Spelare J

Förväntad laguppställning för Al Nassr

Position Spelare
Målvakt Spelare 1
Försvarare Spelare 2, Spelare 3, Spelare 4, Spelare 5
Mittfältare Spelare 6, Spelare 7, Spelare 8
Anfallare Spelare 9, Spelare 10

Taktiker och Matchförutsägelser

Med tanke på den starka laguppställning båda sidor besitter, är det förväntat att matchen kommer att vara extremt tävlingssinnet och strategisk. Al Adalh kanske kommer att fokusera på ett defensivt spel med snabba kontringar genom sina kvicka anfallare, medan Al Nassr troligen kommer att sträva efter bollinnehav och metodiska anfall.

 • Al Adalh:s nyckel till framgång ligger i deras försvarslinje och förmågan att snabbt växla från försvar till anfall.
 • Al Nassr bör utnyttja sin tekniskt skickliga mittfält för att styra spelets tempo och skapa målchanser.

Avslutande tankar

Denna uppgörelse mellan Al Adalh och Al Nassr är mer än bara en match; det är en kamp om prestige, stolthet och taktisk finess. Med de förväntade laguppställningarna ser vi två mycket väl förberedda lag som är redo att ge allt på planen. Fansen kan förvänta sig en fängslande match med högt tempo, passion och otroliga fotbollsmoment. Mötet lovar inte bara att bli en sportslig fest utan också en uppvisning i hur strategi och lagarbete

Fortsätt läsa

Blogg

Nottingham Forest Fc Mot Aston Villa Laguppställning

Publicerad

Inför den spännande fotbollsmatchen mellan Nottingham Forest FC och Aston Villa är förväntningarna höga från fans runt om i världen. Denna match bjuder inte bara på en möjlighet för båda lagen att visa sin skicklighet på planen, utan erbjuder även fotbollsälskare en chans att se hur två av de mest ikoniska lagen i engelsk fotboll ställs mot varandra. I denna artikel tar vi en närmare titt på laguppställningen för Nottingham Forest FC mot Aston Villa, taktiker som kan förväntas och vilka spelare som kan tänkas bli matchens utropstecken.

Nottingham Forest FC’s Förberedelser

Nottingham Forest FC, med sin rika historia och trogna fans, har förberett sig noggrant inför denna match. Tränarens strategi och spelarval blir avgörande. Här är en titt på den förmodade startelvan:

Position Spelare
Målvakt Spelarnamn 1
Försvarare Spelarnamn 2, Spelarnamn 3, Spelarnamn 4
Mittfältare Spelarnamn 5, Spelarnamn 6, Spelarnamn 7
Anfallare Spelarnamn 8, Spelarnamn 9

Aston Villa’s Laguppställning

Aston Villa, kända för sin aggressive spelstil och starka lagmoral, kommer till matchen med en lika imponerande trupp. Med fokus på både försvar och snabba anfall, här är deras troliga startelva:

Position Spelare
Målvakt Spelarnamn 10
Försvarare Spelarnamn 11, Spelarnamn 12, Spelarnamn 13
Mittfältare Spelarnamn 14, Spelarnamn 15, Spelarnamn 16
Anfallare Spelarnamn 17, Spelarnamn 18

Taktiker och Spelare att Hålla Ögonen på

 • Taktisk flexibilitet: Båda lagen är kända för sin förmåga att anpassa sig och ändra taktik mitt i matchen. Detta kan bli avgörande för utgången.
 • Nyckelspelare Nottingham Forest: Fokus ligger på Spelarnamn 8, vars målfarlighet kan bli avgörande.
 • Nyckelspelare Aston Villa: Spelarnamn 17, med sin snabbhet och teknik, är definitivt en spelare att hålla ett öga på.

Slutsats

Matchen mellan Nottingham Forest FC och Aston Villa lovar att bli en spännande tillställning full av taktisk skicklighet, passion och oväntade vändningar. Med dessa laguppställningar och taktiska översikter är scenen satt för en minnesvärd match. Fansen kommer utan tvekan att få uppleva

Fortsätt läsa

Läs fler inlägg

person holding smartphone person holding smartphone
Blogg14 timmar sedan

Bayer Leverkusen Mot Bayern Laguppställning

Den tyska fotbollsvärlden förbereder sig för en av säsongens mest uppmärksammade matcher – Bayer Leverkusen mot Bayern München. Denna match...

Blogg3 dagar sedan

Al Adalh Mot Al Nassr Laguppställning

Den spännande fotbollsmatchen mellan Al Adalh och Al Nassr har skapat en elektrisk atmosfär bland fansen. Denna artikel ger en...

Blogg5 dagar sedan

Nottingham Forest Fc Mot Aston Villa Laguppställning

Inför den spännande fotbollsmatchen mellan Nottingham Forest FC och Aston Villa är förväntningarna höga från fans runt om i världen....

Blogg6 dagar sedan

Olympique Lyonnais Mot Psg Laguppställning

Den spännande fotbollsmatchen mellan Olympique Lyonnais och Paris Saint-Germain (PSG) närmar sig med stormsteg. Fansen är i extas inför denna...

Blogg1 vecka sedan

Leicester Mot Nottingham Forest Fc Laguppställning

Den spännande fotbollsmatchen mellan Leicester och Nottingham Forest FC närmar sig med stora steg, och fotbollsfans över hela världen håller...

Blogg1 vecka sedan

Chelsea Mot Wolverhampton Laguppställning

Fotbollsentusiaster över hela världen ser med spänning fram emot matcherna mellan storteamen. En sådan match är Chelsea mot Wolverhampton, där...

Blogg2 veckor sedan

Aston Villa Mot Leicester Laguppställning

Fotbollsfans över hela världen, speciellt de som följer Premier League, vet att en match mellan Aston Villa och Leicester City...

Blogg2 veckor sedan

Sirius Mot Elfsborg Laguppställning

När spänningen byggs upp inför den kommande matchen mellan Sirius och Elfsborg, är alla ögon riktade mot de potentiella startelvorna....

Blogg2 veckor sedan

Aston Villa Mot Southampton Laguppställning

Väntan är över för fotbollsfans världen över när Aston Villa tar sig an Southampton i en match som lovar att...

Blogg2 veckor sedan

Utforska Framtidens Konst med Kreativ Programmering

I tiden präglad av snabba teknologiska framsteg öppnar konsten och programmeringen upp nya världar av kreativitet. Med detta i åtanke...

Kontakta oss

Trendar nu