Hello Monkey – en fest med monkey-twist

På Magasinsgatan 26 i Göteborg erbjuder Hello Monkey en panasiatisk smakresa med vad de själva kallar en monkey-twist. På Magasinsgatans meny finns flera rätter som är gjorda för att delas på två personer eller fler, vilket bjuder in till att sitta länge och njuta.

Vad du hittar hos Hello Monkey:

MagasinetPanasiatiska maträtter
Monkey GrillSpanska och sydamerikanska maträtter
ApanagetBarmiljö i källaren

Hello Monkey – Goodbye Monkey

Den populära restaurangen Hello Monkey på Magasinsgatan i Göteborg tog steget mot det italienska köket. Hello Monkey förökade sig och startade Hello Monkey goes Italian men den blev inte så långvarig som man tänkt. I maj 2022 stängdes restaurangen ner. På deras Instagram skrev de: “Bästa gäst. Tack så mycket för den här tiden. Nu har tiden kommit, då det är dags för oss att säga adjö och lämnar över till ett nytt spännande projekt”. 

Vi får hålla ögon och öron öppna för vad Hello Monkey goes next. Så idag finns alltså ingen Hello Monkey restaurang på Linnégatan utan det är Magasinsgatan som gäller om du är sugen på det asiatiska köket.

Några av rätterna för sharing på Hello Monkeys nya meny

Sashimi Mix 

 • Frøya lax
 • Hamachi
 • Chirashi sushi

Green Monkey

 • Softbuns
 • Misobakad ostronskivling
 • Teriyakimarinerad tofu
 • Ingefärsrostad blomkål
 • Tahini & romansallad

Monkey Dim Sum

 • Potstickers
 • Kycklingdumplings
 • Shitakeroll
 • Crispy porkfingers

Hello Monkey – went home and back

Under pandemin fick man chansen att laga Hello Monkeys asian fusion-inspirerande mat hemma. Man kunde beställa en kasse full med ingredienser för att kunna laga deras mat hemma i sitt eget kök. Pandemin ledde även till att de fick lägga ner sin restaurang Hello Monkey – Hello Seafood and grill. Istället har de öppnat upp en lite mindre variant; Monkey Grill vägg i vägg med deras andra restaurang på Magasinsgatan. 

På Monkey Grill har de istället för det asiatiska köket inspirerats av spansk och sydamerikansk kokkonst. Där finns allt från tapas till skaldjur på menyn. Så även om de går ifrån det panasiatiska köket så handlar det även här på Monkey Grill om att dela på flera rätter. Det finns bland annat ostron, musslor, grillad majskolv och chicken katzu att dela på.

Apanaget på Magasinsgatan  – downstairs

När kvällarna blir mörkare kryper man gärna en trappa ner på Magasinsgatan 26. Där har Hello Monkey nämligen öppnat cocktailbaren Apanaget. Den gästas inte bara av olika DJ:ar utan även baren gästas av olika bartenders. Senaste tillskottet var Johan Greby från Isbudet. 

Hello Monkey har döpt sin bar till apanaget, som säkert anspelar på monkey som betyder apa. Apanagets egentliga betydelse är att det är ett medel som betalas ut till furstliga personer för deras underhåll. Men kanske tycker Hello Monkey att deras drinkar fungerar som medel till kungliga kunder. Så slink ner för trappan och avnjut en Hibiskus Nigroni eller Mango Mojito efter en lunch eller middag på Hello Monkey.

Hello Monkey – No monkeys?

Deras panasiatiska meny på Magasinsgatan har lockat kunder från hela världen. Och ska man tro recensionerna så är det värt att åka till Göteborg och boka bord för att få avnjuta en måltid på Hello Monkey på Magasinsgatan. Man kan till exempel läsa om lovord från en utländsk besökare som rekommenderar alla som är i Göteborg att äta hos Hello Monkey. Han själv gör det alltid och blir aldrig besviken eftersom maten är absolut fantastisk.

En annan skriver att de inte kände till restaurangen men ändå valde att besöka stället med det roliga namnet. Där serverades inte apa utan gudomligt god mat med asiatisk touch. Hello Monkey verkar alltså vara väl värt ett besök så länge du inte förväntar dig apa på menyn.

Hello Monkey – en Bloody Monkey, tack

Är du trött på American pancakes och ägg Benedict så är det till Hello Monkey du ska styra skutan en lördag. Då bjuder nämligen Hello Monkey in till brunch mellan 13.00 och 16.00 som även den är asiatiskt inspirerad. På menyn hittar du wontonknyten, siumaidumplings och softbuns. Och det serveras ingen mimosa med apelsinjuice utan här är det specialdrinkarna Monkey Glögg, Yuzu Mimosa och Bloody Monkey som gäller.

Senaste inläggen