Kontakta oss

Blogg

Hello Monkey – en fest med monkey-twist

Publicerad

ITALIAN1

På Magasinsgatan 26 i Göteborg erbjuder Hello Monkey en panasiatisk smakresa med vad de själva kallar en monkey-twist. På Magasinsgatans meny finns flera rätter som är gjorda för att delas på två personer eller fler, vilket bjuder in till att sitta länge och njuta.

Vad du hittar hos Hello Monkey:

MagasinetPanasiatiska maträtter
Monkey GrillSpanska och sydamerikanska maträtter
ApanagetBarmiljö i källaren

Hello Monkey – Goodbye Monkey

Den populära restaurangen Hello Monkey på Magasinsgatan i Göteborg tog steget mot det italienska köket. Hello Monkey förökade sig och startade Hello Monkey goes Italian men den blev inte så långvarig som man tänkt. I maj 2022 stängdes restaurangen ner. På deras Instagram skrev de: “Bästa gäst. Tack så mycket för den här tiden. Nu har tiden kommit, då det är dags för oss att säga adjö och lämnar över till ett nytt spännande projekt”. 

Vi får hålla ögon och öron öppna för vad Hello Monkey goes next. Så idag finns alltså ingen Hello Monkey restaurang på Linnégatan utan det är Magasinsgatan som gäller om du är sugen på det asiatiska köket.

Några av rätterna för sharing på Hello Monkeys nya meny

Sashimi Mix 

 • Frøya lax
 • Hamachi
 • Chirashi sushi

Green Monkey

 • Softbuns
 • Misobakad ostronskivling
 • Teriyakimarinerad tofu
 • Ingefärsrostad blomkål
 • Tahini & romansallad

Monkey Dim Sum

 • Potstickers
 • Kycklingdumplings
 • Shitakeroll
 • Crispy porkfingers

Hello Monkey – went home and back

Under pandemin fick man chansen att laga Hello Monkeys asian fusion-inspirerande mat hemma. Man kunde beställa en kasse full med ingredienser för att kunna laga deras mat hemma i sitt eget kök. Pandemin ledde även till att de fick lägga ner sin restaurang Hello Monkey – Hello Seafood and grill. Istället har de öppnat upp en lite mindre variant; Monkey Grill vägg i vägg med deras andra restaurang på Magasinsgatan. 

På Monkey Grill har de istället för det asiatiska köket inspirerats av spansk och sydamerikansk kokkonst. Där finns allt från tapas till skaldjur på menyn. Så även om de går ifrån det panasiatiska köket så handlar det även här på Monkey Grill om att dela på flera rätter. Det finns bland annat ostron, musslor, grillad majskolv och chicken katzu att dela på.

Annonsering

Apanaget på Magasinsgatan  – downstairs

När kvällarna blir mörkare kryper man gärna en trappa ner på Magasinsgatan 26. Där har Hello Monkey nämligen öppnat cocktailbaren Apanaget. Den gästas inte bara av olika DJ:ar utan även baren gästas av olika bartenders. Senaste tillskottet var Johan Greby från Isbudet. 

Hello Monkey har döpt sin bar till apanaget, som säkert anspelar på monkey som betyder apa. Apanagets egentliga betydelse är att det är ett medel som betalas ut till furstliga personer för deras underhåll. Men kanske tycker Hello Monkey att deras drinkar fungerar som medel till kungliga kunder. Så slink ner för trappan och avnjut en Hibiskus Nigroni eller Mango Mojito efter en lunch eller middag på Hello Monkey.

Hello Monkey – No monkeys?

Deras panasiatiska meny på Magasinsgatan har lockat kunder från hela världen. Och ska man tro recensionerna så är det värt att åka till Göteborg och boka bord för att få avnjuta en måltid på Hello Monkey på Magasinsgatan. Man kan till exempel läsa om lovord från en utländsk besökare som rekommenderar alla som är i Göteborg att äta hos Hello Monkey. Han själv gör det alltid och blir aldrig besviken eftersom maten är absolut fantastisk.

En annan skriver att de inte kände till restaurangen men ändå valde att besöka stället med det roliga namnet. Där serverades inte apa utan gudomligt god mat med asiatisk touch. Hello Monkey verkar alltså vara väl värt ett besök så länge du inte förväntar dig apa på menyn.

Hello Monkey – en Bloody Monkey, tack

Är du trött på American pancakes och ägg Benedict så är det till Hello Monkey du ska styra skutan en lördag. Då bjuder nämligen Hello Monkey in till brunch mellan 13.00 och 16.00 som även den är asiatiskt inspirerad. På menyn hittar du wontonknyten, siumaidumplings och softbuns. Och det serveras ingen mimosa med apelsinjuice utan här är det specialdrinkarna Monkey Glögg, Yuzu Mimosa och Bloody Monkey som gäller.

Fortsätt läsa

Blogg

Blackjack Mulligan

Publicerad

Blackjack Mulligan var en fribrottare vars namn har blivit synonymt med styrka, skicklighet och en oförglömlig närvaro i fribrottningsringen. Född som Robert Deroy Windham den 25 november 1942 i Sweetwater, Texas, var Mulligan en centralfigur inom den amerikanska fribrottningsvärlden under 1970- och 1980-talet. Hans bidrag till sporten och sitt arv som en legendarisk pionjär kommer alltid att hyllas av både fans och kollegor.

Tidiga år och Karriär

Mulligan började sin fribrottningskarriär på 1960-talet och gjorde snabbt ett namn för sig med sin imponerande fysik och karismatiska personlighet. Han tog artistnamnet ”Blackjack Mulligan” och blev känd för sin robusta stil och förmåga att dominera sina motståndare i ringen. Med sina kraftfulla slag och strategiska skicklighet blev han en av de mest fruktade och respekterade fribrottarna i sin era.

Familjen Windham

Som medlem av den välkända fribrottningsfamiljen Windham hade Mulligan fribrottning i sitt blod. Han delade ringen med sin bror, Blackjack Lanza, och sonen Barry Windham, vilket skapade en fribrottningstradition som sträckte sig över generationer. Tillsammans bildade de en enastående fribrottningstrio och fortsatte att prägla sporten med sitt arv och sina framgångar.

Legendariska Fehder och Titlar

Under sin karriär kämpade Mulligan mot några av de största namnen inom fribrottningen och deltog i legendariska fejder som fängslade publiken över hela världen. Han vann flera titlar och utmärkelser, inklusive tag team-mästerskap och individuella mästerskapstitlar, och bidrog till att höja nivån för professionell fribrottning.

Eftermäle och Arv

Även om Blackjack Mulligan gick bort den 7 april 2016 kommer hans arv och minnen leva vidare för alltid inom fribrottningens värld. Hans bidrag till sporten, hans passion för fribrottning och hans ständiga närvaro i ringen kommer alltid att bli ihågkomna och hyllade av fans över hela världen. Blackjack Mulligan var mer än bara en fribrottare – han var en legendarisk pionjär vars inflytande kommer att fortsätta att inspirera kommande generationer av fribrottare under lång tid framöver.

Fortsätt läsa

Blogg

Brasiliens Herrlandslag I Fotboll Mot Marockos Herrlandslag I Fotboll Laguppställning

Publicerad

När två fotbollsgiganter möts på planen är spänningen och förväntningarna skyhöga. Testa mellan Brasiliens herrlandslag i fotboll och Marockos herrlandslag erbjuder inte bara en spännande match utan också en kollision av unika spelstilar och stjärnspelare. I denna artikel tar vi en närmare titt på den förväntade laguppställningen för båda lagen inför deras prestigefyllda möte.

Brasiliens herrlandslag i fotboll: En Titt på Stjärnorna

Brasilien, som ofta anses vara fotbollens hemland, har en rik historia av framgångar på den internationella scenen. Med flera vunna världsmästerskap bakom sig kommer de in i matchen med högt förtroende och en laguppställning full av talang.

Position Spelare
Målvakt Alisson Becker
Försvarare Thiago Silva
Mittfältare Casemiro
Anfallare Neymar Jr.

Marockos herrlandslag i fotboll: Underdogs med Hjärta

Även om Marocko kanske inte har samma globala fotbollsprofil som Brasilien, har de visat sig vara kraftfulla underdogs med förmågan att överraska och utmana även de största lagen. Deras passion och teknik på planen kommer säkerligen att ge en intensiv match.

Position Spelare
Målvakt Yassine Bounou
Försvarare Romain Saïss
Mittfältare Hakim Ziyech
Anfallare Achraf Hakimi

Spelare att Hålla Ögonen på

 • Neymar Jr. (Brasilien) – Alltid en hot mot motståndarnas försvar med sin otroliga teknik och förmåga att göra mål.
 • Casemiro (Brasilien) – Mittfältsgeneralen som bidrar med stabilitet och erfarenhet till laget.
 • Hakim Ziyech (Marocko) – En kreativ kraft på mittfältet känd för sina precisa passningar och målsinne.
 • Achraf Hakimi (Marocko) – En snabb och tekniskt skicklig anfallare som kan skapa chanser ur ingenting.

Förväntningar och Prognoser

Medan Brasilien går in i matchen som favoriter, kan Marockos unika spelstil och oväntade taktik väl leda till överraskningar. Fotboll är oförutsägbart, och det är därför vi älskar spelet. Vilket team som kommer ut som segrare beror på dagsformen, strategiska val, och naturligtvis, lite tur. Det här mötet kommer definitivt att bli en match att minnas för fotbollsälskare världen över.

Fortsätt läsa

Blogg

As Roma Mot Feyenoord Laguppställning

Publicerad

Den spännande matchen mellan AS Roma och Feyenoord närmar sig med stormsteg, och supportrar från båda lägren väntar ivrigt på att få veta vilka spelare som kommer att ta plats på planen. I denna artikel utforskar vi de tänkbara laguppställningarna för denna efterlängtade drabbning. Förståelse för lagens strategier och spelarval är avgörande för att förutse hur denna kamp på fotbollsplanen kan komma att utfalla.

Laguppställning AS Roma

AS Roma, under ledning av sin karismatiska tränare, har demonstrerat sina förmågor inom den italienska ligan och är kända för sitt disciplinerade försvarsspel tillsammans med sin förmåga att snabbt ställa om till anfall. Här nedan presenteras en förväntad startelva baserad på tidigare matcher och aktuell form.

Position Spelare
Målvakt Rui Patricio
Försvarare Gianluca Mancini, Chris Smalling, Roger Ibañez
Mittfältare Jordan Veretout, Lorenzo Pellegrini, Henrikh Mkhitaryan
Anfallare Tammy Abraham, Nicolò Zaniolo, Stephan El Shaarawy

Laguppställning Feyenoord

Nederländska Feyenoord är likaså ett lag fyllt av talang och taktisk skicklighet. Med sin offensiva fotboll och fysiska spelstil har de lyckats imponera på både fans och kritiker. Förväntningarna på laget är höga inför matchen mot AS Roma. Här är en möjlig startelva som kan komma att representera Feyenoord.

Position Spelare
Målvakt Justin Bijlow
Försvarare Tyrell Malacia, Marcos Senesi, Gernot Trauner, Lutsharel Geertruida
Mittfältare Orkun Kökcü, Jens Toornstra, Fredrik Aursnes
Anfallare Luis Sinisterra, Bryan Linssen, Cyriel Dessers

Matchens nyckelspelare och taktik

För AS Roma kan Tammy Abraham visa sig vara avgörande med sin förmåga att göra mål i kritiska ögonblick. På Feyenoords sida är Luis Sinisterra en spelare som kan skapa obalans hos motståndarnas försvar med sin snabbhet och teknik. Matchen kommer sannolikt att präglas av de strategier som tränarna väljer att använda, där en balans mellan ett tätt försvarsspel och effektiva omställningar kan bli avgörande.

Fördjupad analys och förutsägelser

Baserat på de senaste prestationerna och den nuvarande formen på spelarna, ser AS Romas laguppställning stark ut, men man ska inte underskatta Feyenoords förmåga att överraska. Denna match lovar inte bara att bli en visning av fotboll på hög nivå, utan också en taktisk duell mellan två mycket skickliga tränare.

För fansen innebär detta att de kan förvänta sig en match fylld av passion, talang och oväntade vändningar. Hur matchen kommer att sluta är upp till spelarna att bestämma, men oavsett resultatet kan supportrar från både AS Roma och

Fortsätt läsa

Läs fler inlägg

Casino1 månad sedan

Vilket Casino Vinner Man Mest På? En Guide till Hög RTP och Bästa Odds

Att hitta det bästa casinot där du kan maximera dina vinster kan kännas som att leta efter en nål i...

Blogg3 månader sedan

Blackjack Mulligan

Blackjack Mulligan var en fribrottare vars namn har blivit synonymt med styrka, skicklighet och en oförglömlig närvaro i fribrottningsringen. Född...

Blogg3 månader sedan

Brasiliens Herrlandslag I Fotboll Mot Marockos Herrlandslag I Fotboll Laguppställning

När två fotbollsgiganter möts på planen är spänningen och förväntningarna skyhöga. Testa mellan Brasiliens herrlandslag i fotboll och Marockos herrlandslag...

Blogg3 månader sedan

As Roma Mot Feyenoord Laguppställning

Den spännande matchen mellan AS Roma och Feyenoord närmar sig med stormsteg, och supportrar från båda lägren väntar ivrigt på...

person holding smartphone person holding smartphone
Blogg3 månader sedan

Bayer Leverkusen Mot Bayern Laguppställning

Den tyska fotbollsvärlden förbereder sig för en av säsongens mest uppmärksammade matcher – Bayer Leverkusen mot Bayern München. Denna match...

Blogg3 månader sedan

Al Adalh Mot Al Nassr Laguppställning

Den spännande fotbollsmatchen mellan Al Adalh och Al Nassr har skapat en elektrisk atmosfär bland fansen. Denna artikel ger en...

Blogg3 månader sedan

Nottingham Forest Fc Mot Aston Villa Laguppställning

Inför den spännande fotbollsmatchen mellan Nottingham Forest FC och Aston Villa är förväntningarna höga från fans runt om i världen....

Blogg3 månader sedan

Olympique Lyonnais Mot Psg Laguppställning

Den spännande fotbollsmatchen mellan Olympique Lyonnais och Paris Saint-Germain (PSG) närmar sig med stormsteg. Fansen är i extas inför denna...

Blogg3 månader sedan

Leicester Mot Nottingham Forest Fc Laguppställning

Den spännande fotbollsmatchen mellan Leicester och Nottingham Forest FC närmar sig med stora steg, och fotbollsfans över hela världen håller...

Blogg4 månader sedan

Chelsea Mot Wolverhampton Laguppställning

Fotbollsentusiaster över hela världen ser med spänning fram emot matcherna mellan storteamen. En sådan match är Chelsea mot Wolverhampton, där...

Kontakta oss

Trendar nu