Kontakta oss

Blogg

Hello Monkey – en fest med monkey-twist

Publicerad

ITALIAN1

På Magasinsgatan 26 i Göteborg erbjuder Hello Monkey en panasiatisk smakresa med vad de själva kallar en monkey-twist. På Magasinsgatans meny finns flera rätter som är gjorda för att delas på två personer eller fler, vilket bjuder in till att sitta länge och njuta.

Vad du hittar hos Hello Monkey:

MagasinetPanasiatiska maträtter
Monkey GrillSpanska och sydamerikanska maträtter
ApanagetBarmiljö i källaren

Hello Monkey – Goodbye Monkey

Den populära restaurangen Hello Monkey på Magasinsgatan i Göteborg tog steget mot det italienska köket. Hello Monkey förökade sig och startade Hello Monkey goes Italian men den blev inte så långvarig som man tänkt. I maj 2022 stängdes restaurangen ner. På deras Instagram skrev de: “Bästa gäst. Tack så mycket för den här tiden. Nu har tiden kommit, då det är dags för oss att säga adjö och lämnar över till ett nytt spännande projekt”. 

Vi får hålla ögon och öron öppna för vad Hello Monkey goes next. Så idag finns alltså ingen Hello Monkey restaurang på Linnégatan utan det är Magasinsgatan som gäller om du är sugen på det asiatiska köket.

Några av rätterna för sharing på Hello Monkeys nya meny

Sashimi Mix 

 • Frøya lax
 • Hamachi
 • Chirashi sushi

Green Monkey

 • Softbuns
 • Misobakad ostronskivling
 • Teriyakimarinerad tofu
 • Ingefärsrostad blomkål
 • Tahini & romansallad

Monkey Dim Sum

 • Potstickers
 • Kycklingdumplings
 • Shitakeroll
 • Crispy porkfingers

Hello Monkey – went home and back

Under pandemin fick man chansen att laga Hello Monkeys asian fusion-inspirerande mat hemma. Man kunde beställa en kasse full med ingredienser för att kunna laga deras mat hemma i sitt eget kök. Pandemin ledde även till att de fick lägga ner sin restaurang Hello Monkey – Hello Seafood and grill. Istället har de öppnat upp en lite mindre variant; Monkey Grill vägg i vägg med deras andra restaurang på Magasinsgatan. 

På Monkey Grill har de istället för det asiatiska köket inspirerats av spansk och sydamerikansk kokkonst. Där finns allt från tapas till skaldjur på menyn. Så även om de går ifrån det panasiatiska köket så handlar det även här på Monkey Grill om att dela på flera rätter. Det finns bland annat ostron, musslor, grillad majskolv och chicken katzu att dela på.

Annonsering

Apanaget på Magasinsgatan  – downstairs

När kvällarna blir mörkare kryper man gärna en trappa ner på Magasinsgatan 26. Där har Hello Monkey nämligen öppnat cocktailbaren Apanaget. Den gästas inte bara av olika DJ:ar utan även baren gästas av olika bartenders. Senaste tillskottet var Johan Greby från Isbudet. 

Hello Monkey har döpt sin bar till apanaget, som säkert anspelar på monkey som betyder apa. Apanagets egentliga betydelse är att det är ett medel som betalas ut till furstliga personer för deras underhåll. Men kanske tycker Hello Monkey att deras drinkar fungerar som medel till kungliga kunder. Så slink ner för trappan och avnjut en Hibiskus Nigroni eller Mango Mojito efter en lunch eller middag på Hello Monkey.

Hello Monkey – No monkeys?

Deras panasiatiska meny på Magasinsgatan har lockat kunder från hela världen. Och ska man tro recensionerna så är det värt att åka till Göteborg och boka bord för att få avnjuta en måltid på Hello Monkey på Magasinsgatan. Man kan till exempel läsa om lovord från en utländsk besökare som rekommenderar alla som är i Göteborg att äta hos Hello Monkey. Han själv gör det alltid och blir aldrig besviken eftersom maten är absolut fantastisk.

En annan skriver att de inte kände till restaurangen men ändå valde att besöka stället med det roliga namnet. Där serverades inte apa utan gudomligt god mat med asiatisk touch. Hello Monkey verkar alltså vara väl värt ett besök så länge du inte förväntar dig apa på menyn.

Hello Monkey – en Bloody Monkey, tack

Är du trött på American pancakes och ägg Benedict så är det till Hello Monkey du ska styra skutan en lördag. Då bjuder nämligen Hello Monkey in till brunch mellan 13.00 och 16.00 som även den är asiatiskt inspirerad. På menyn hittar du wontonknyten, siumaidumplings och softbuns. Och det serveras ingen mimosa med apelsinjuice utan här är det specialdrinkarna Monkey Glögg, Yuzu Mimosa och Bloody Monkey som gäller.

Fortsätt läsa

Blogg

Bayer Leverkusen Mot Bayern Laguppställning

Publicerad

person holding smartphone

Den tyska fotbollsvärlden förbereder sig för en av säsongens mest uppmärksammade matcher – Bayer Leverkusen mot Bayern München. Denna match drar inte bara till sig fans från Tyskland, utan fotbollsintresserade över hela världen följer med i spänning. I den här artikeln djupdyker vi i de troliga laguppställningarna för båda lagen, och vad detta innebär för matchens utfall.

Laguppställning Bayer Leverkusen

Bayer Leverkusen, ofta kända för sin offensiva och snabba fotboll, har en rad starka spelare som kan komma att göra skillnad i matchen mot Bayern München. Här är en förväntad lineup:

Position Spelare
Målvakt Lukáš Hrádecký
Försvarare Jonathan Tah
Försvarare Edmond Tapsoba
Midfieldare Charles Aránguiz
Midfieldare Exequiel Palacios
Anfallare Moussa Diaby

Laguppställning Bayern München

Bayern München är kända för sin dominans inom tysk och europeisk fotboll. Lagets styrka ligger både i dess offensiv och defensiv. Här är hur deras startelva kan se ut:

Position Spelare
Målvakt Manuel Neuer
Försvarare Dayot Upamecano
Försvarare Lucas Hernández
Midfieldare Joshua Kimmich
Midfieldare Leon Goretzka
Anfallare Robert Lewandowski

Matchens Nyckelspelare

 • Moussa Diaby (Bayer Leverkusen): Med sin snabbhet och tekniska skicklighet är Diaby en spelare som kan vända matchen till Leverkusens favör.
 • Robert Lewandowski (Bayern München): En av världens bästa anfallare. Hans målkänsla och positionering gör honom otroligt viktig för Bayern.

Strategier och förväntningar på matchen

Med tanke på båda lagens starka sidor kan vi förvänta oss en intensiv och taktisk match. Bayer Leverkusen kommer sannolikt att försöka utnyttja sina snabba anfallare för att bryta igenom Bayerns försvarslinje. Å andra sidan har Bayern München tillräckligt med erfarenhet och skicklighet för att kontrollera spelet och skapa målchanser genom hela matchen. En vital aspekt för Bayer Leverkusen blir att effektivt kunna bryta ner Bayerns mittfältsspel och undvika Lewandowskis målfarliga instinkter.

Slutsats

Fortsätt läsa

Blogg

Al Adalh Mot Al Nassr Laguppställning

Publicerad

Den spännande fotbollsmatchen mellan Al Adalh och Al Nassr har skapat en elektrisk atmosfär bland fansen. Denna artikel ger en fördjupad titt på den förväntade laguppställningen, taktiker och möjliga utgångar av denna efterlängtade drabbning. Att förstå laguppställningen är avgörande för att förutsäga hur matchen kan tändas och vilka spelare som kommer att ha störst inverkan på resultatet.

Al Adalh vs Al Nassr: En Titt på Laguppställningen

Inför den kommande matchen mellan Al Adalh och Al Nassr är spänningen på topp. Båda lagen har visat formidabla prestationer under säsongen, vilket gör denna match till ett högtidligt ögonblick för supportrarna.

Förväntad laguppställning för Al Adalh

Position Spelare
Målvakt Spelare A
Försvarare Spelare B, Spelare C, Spelare D, Spelare E
Mittfältare Spelare F, Spelare G, Spelare H
Anfallare Spelare I, Spelare J

Förväntad laguppställning för Al Nassr

Position Spelare
Målvakt Spelare 1
Försvarare Spelare 2, Spelare 3, Spelare 4, Spelare 5
Mittfältare Spelare 6, Spelare 7, Spelare 8
Anfallare Spelare 9, Spelare 10

Taktiker och Matchförutsägelser

Med tanke på den starka laguppställning båda sidor besitter, är det förväntat att matchen kommer att vara extremt tävlingssinnet och strategisk. Al Adalh kanske kommer att fokusera på ett defensivt spel med snabba kontringar genom sina kvicka anfallare, medan Al Nassr troligen kommer att sträva efter bollinnehav och metodiska anfall.

 • Al Adalh:s nyckel till framgång ligger i deras försvarslinje och förmågan att snabbt växla från försvar till anfall.
 • Al Nassr bör utnyttja sin tekniskt skickliga mittfält för att styra spelets tempo och skapa målchanser.

Avslutande tankar

Denna uppgörelse mellan Al Adalh och Al Nassr är mer än bara en match; det är en kamp om prestige, stolthet och taktisk finess. Med de förväntade laguppställningarna ser vi två mycket väl förberedda lag som är redo att ge allt på planen. Fansen kan förvänta sig en fängslande match med högt tempo, passion och otroliga fotbollsmoment. Mötet lovar inte bara att bli en sportslig fest utan också en uppvisning i hur strategi och lagarbete

Fortsätt läsa

Blogg

Nottingham Forest Fc Mot Aston Villa Laguppställning

Publicerad

Inför den spännande fotbollsmatchen mellan Nottingham Forest FC och Aston Villa är förväntningarna höga från fans runt om i världen. Denna match bjuder inte bara på en möjlighet för båda lagen att visa sin skicklighet på planen, utan erbjuder även fotbollsälskare en chans att se hur två av de mest ikoniska lagen i engelsk fotboll ställs mot varandra. I denna artikel tar vi en närmare titt på laguppställningen för Nottingham Forest FC mot Aston Villa, taktiker som kan förväntas och vilka spelare som kan tänkas bli matchens utropstecken.

Nottingham Forest FC’s Förberedelser

Nottingham Forest FC, med sin rika historia och trogna fans, har förberett sig noggrant inför denna match. Tränarens strategi och spelarval blir avgörande. Här är en titt på den förmodade startelvan:

Position Spelare
Målvakt Spelarnamn 1
Försvarare Spelarnamn 2, Spelarnamn 3, Spelarnamn 4
Mittfältare Spelarnamn 5, Spelarnamn 6, Spelarnamn 7
Anfallare Spelarnamn 8, Spelarnamn 9

Aston Villa’s Laguppställning

Aston Villa, kända för sin aggressive spelstil och starka lagmoral, kommer till matchen med en lika imponerande trupp. Med fokus på både försvar och snabba anfall, här är deras troliga startelva:

Position Spelare
Målvakt Spelarnamn 10
Försvarare Spelarnamn 11, Spelarnamn 12, Spelarnamn 13
Mittfältare Spelarnamn 14, Spelarnamn 15, Spelarnamn 16
Anfallare Spelarnamn 17, Spelarnamn 18

Taktiker och Spelare att Hålla Ögonen på

 • Taktisk flexibilitet: Båda lagen är kända för sin förmåga att anpassa sig och ändra taktik mitt i matchen. Detta kan bli avgörande för utgången.
 • Nyckelspelare Nottingham Forest: Fokus ligger på Spelarnamn 8, vars målfarlighet kan bli avgörande.
 • Nyckelspelare Aston Villa: Spelarnamn 17, med sin snabbhet och teknik, är definitivt en spelare att hålla ett öga på.

Slutsats

Matchen mellan Nottingham Forest FC och Aston Villa lovar att bli en spännande tillställning full av taktisk skicklighet, passion och oväntade vändningar. Med dessa laguppställningar och taktiska översikter är scenen satt för en minnesvärd match. Fansen kommer utan tvekan att få uppleva

Fortsätt läsa

Läs fler inlägg

person holding smartphone person holding smartphone
Blogg15 timmar sedan

Bayer Leverkusen Mot Bayern Laguppställning

Den tyska fotbollsvärlden förbereder sig för en av säsongens mest uppmärksammade matcher – Bayer Leverkusen mot Bayern München. Denna match...

Blogg3 dagar sedan

Al Adalh Mot Al Nassr Laguppställning

Den spännande fotbollsmatchen mellan Al Adalh och Al Nassr har skapat en elektrisk atmosfär bland fansen. Denna artikel ger en...

Blogg5 dagar sedan

Nottingham Forest Fc Mot Aston Villa Laguppställning

Inför den spännande fotbollsmatchen mellan Nottingham Forest FC och Aston Villa är förväntningarna höga från fans runt om i världen....

Blogg6 dagar sedan

Olympique Lyonnais Mot Psg Laguppställning

Den spännande fotbollsmatchen mellan Olympique Lyonnais och Paris Saint-Germain (PSG) närmar sig med stormsteg. Fansen är i extas inför denna...

Blogg1 vecka sedan

Leicester Mot Nottingham Forest Fc Laguppställning

Den spännande fotbollsmatchen mellan Leicester och Nottingham Forest FC närmar sig med stora steg, och fotbollsfans över hela världen håller...

Blogg1 vecka sedan

Chelsea Mot Wolverhampton Laguppställning

Fotbollsentusiaster över hela världen ser med spänning fram emot matcherna mellan storteamen. En sådan match är Chelsea mot Wolverhampton, där...

Blogg2 veckor sedan

Aston Villa Mot Leicester Laguppställning

Fotbollsfans över hela världen, speciellt de som följer Premier League, vet att en match mellan Aston Villa och Leicester City...

Blogg2 veckor sedan

Sirius Mot Elfsborg Laguppställning

När spänningen byggs upp inför den kommande matchen mellan Sirius och Elfsborg, är alla ögon riktade mot de potentiella startelvorna....

Blogg2 veckor sedan

Aston Villa Mot Southampton Laguppställning

Väntan är över för fotbollsfans världen över när Aston Villa tar sig an Southampton i en match som lovar att...

Blogg2 veckor sedan

Utforska Framtidens Konst med Kreativ Programmering

I tiden präglad av snabba teknologiska framsteg öppnar konsten och programmeringen upp nya världar av kreativitet. Med detta i åtanke...

Kontakta oss

Trendar nu