Kontakta oss

Blogg

Petterssons blogg – oändliga möjligheter

Publicerad

BLOGGING

Pettersson också! Så många att välja mellan, så lite tid att läsa blogg. Faktiskt finns det så många exemplar av någon Petterssons blogg att man kan bli matt. Men här kommer en snabbguide till några av alla de bloggar som drivs av en herr, fru eller fröken Pettersson.

Hur många bloggar finns det?Jättemånga! På internet finns det minst 500 miljoner bloggsajter – dvs plattformar för bloggar. Antalet bloggar är alltså mycket större.
Hur många Petterssons finns det?Enligt senaste statistiken från SCB finns det 56 494 personer som heter Pettersson i efternamn.
Kan man heta Pettersson i förnamn?Ja! Det gör också 11 personer i Sverige. 9 män, 2 kvinnor.
Hur många stavar Pettersson “Petterson”?Det gör 153 personer i Sverige. De ingår inte i ovan nämnda statistik för namnet Pettersson. (Det gäller inte heller de två män som heter Petterson i förnamn.) 

Madeleine Pettersson – blogg 1

Den blogg som tillhör Madeleine Pettersson publicerade sitt senaste inlägg i december, 2015. Madeleine Pettersson befinner sig då på julledighet, och beskriver ett vårschema så pressat att det inte är undra på att bloggen därefter hamnade i träda. Hennes planer innefattade 100 % jobb, 50 % studier – och så en häst på det. Madeleine skulle börja på ett nytt jobb den sjunde januari, och det är bara att hoppas att det blev en givande anställning. Den som vill läsa en väluppdaterad blogg av en Pettersson bör dock leta vidare.

Hanna Pettersson – blogg 2

Stopp två på den petterssonska blogghimlen är på en blogg av Hanna Pettersson. Den kan intressera den som fascineras av den svenska bloggosfären anno 2011, eftersom det var då Hanna Petterssons blogg senast uppdaterades. Hon beskriver anledningarna till att blogga som “bara för min egen skull”, som en typ av dagbok, vilket vittnar om att internet var en helt annan plats för bara tiotalet år sedan. Hanna Petterssons födelseår anges till 1990, vilket innebär att hon är 32 år i dag. Och sannolikt på en helt annan plats i livet. Men bloggen finns kvar där, om hon skulle vilja gå tillbaka och minnas hur det var att vara riktigt ung i början av 2010-talet.

Melissa Pettersson – blogg 3

Melissa Pettersson, som har sin blogg på portalen blogg.se, presenterar sig direkt när man klickar in. Hon är född 1998 och boende i Stockholm. I bloggen skriver hon om hästar – både sina hästar, andras hästar och om hästar över huvud taget. Hennes senaste inlägg publicerades i december 2015, och innehåller faktiskt inte en enda bild på någon häst – men däremot på en glänsande chokladfontän! I inläggen där man faktiskt får se Melissa till häst lyser ridglädjen dock rakt genom bildskärmen. Bloggen verkar dock vara fullständigt vilande sedan många år tillbaka.

Annika Pettersson – blogg 4

Mer aktiv på sociala medier av idag är dock Annika Pettersson. Hennes blogg går under namnet “Drömmen om 11 barn” och själv har Annika blivit något av en kändis i och med sin medverkan i TV-programmet Familjen Annorlunda. Ibland verkar Annika dock ta bloggpaus – men då kan man följa henne på sitt konto på Instagram med samma namn som bloggen.

Frida Pettersson – blogg 5

Frida Pettersson, 30 år, bor i Halmstad, aktiv blogg på nouw.se. Här uppdateras det flitigt om crossfit, VAB från förskolan och diverse kycklingfester på fredagar. Ett tvärsnitt av livet som ung mamma i början av 2020-talet, med andra ord, och mycket samtidsaktuell. Den som är ute efter läsning i stil med politisk analys och omvärldsbevakning får dock vända sig annorstädes. Här är det vardagsliv som gäller.

Samlade visdomar från fler bloggare som heter Petterssons

Det finns betydligt fler bloggare vid namn Pettersson än de ovan fem exemplen. Till exempel följande:

 • Camilla Pettersson 
 • Helena Pettersson
 • Marie Pettersson
 • Robert Pettersson
 • Sara Pettersson
 • Engla Pettersson

I korthet kan man sammanfatta deras livsvisdomar så här:

 • Filmerna om Johan Falk är STARKT bra! (Camilla Pettersson)
 • Livet går vidare! (Helena Pettersson)
 • Löpning är billigare än terapi! (Marie Pettersson)
 • Det får konsekvenser att påstå att kvinnor är generellt sämre än män! (Robert Pettersson – sedermera avstängd bloggare på hockeysverige.se)
 • Janni Delér har receptet på världens godaste granola! (Sara Pettersson)
 • Det finns ingen anledning att vara tyst om det man tänker! (Marie Pettersson)

Bara i det här lilla antalet bloggar ryms det alltså en mängd livsöden och visdomar. Det är kanske det som är så fantastiskt med just bloggar – att varje enskild människa kan ta plats och göra sin röst hörd på den stora rymd som är internet.

Annonsering
Fortsätt läsa

Blogg

Blackjack Mulligan

Publicerad

Blackjack Mulligan var en fribrottare vars namn har blivit synonymt med styrka, skicklighet och en oförglömlig närvaro i fribrottningsringen. Född som Robert Deroy Windham den 25 november 1942 i Sweetwater, Texas, var Mulligan en centralfigur inom den amerikanska fribrottningsvärlden under 1970- och 1980-talet. Hans bidrag till sporten och sitt arv som en legendarisk pionjär kommer alltid att hyllas av både fans och kollegor.

Tidiga år och Karriär

Mulligan började sin fribrottningskarriär på 1960-talet och gjorde snabbt ett namn för sig med sin imponerande fysik och karismatiska personlighet. Han tog artistnamnet ”Blackjack Mulligan” och blev känd för sin robusta stil och förmåga att dominera sina motståndare i ringen. Med sina kraftfulla slag och strategiska skicklighet blev han en av de mest fruktade och respekterade fribrottarna i sin era.

Familjen Windham

Som medlem av den välkända fribrottningsfamiljen Windham hade Mulligan fribrottning i sitt blod. Han delade ringen med sin bror, Blackjack Lanza, och sonen Barry Windham, vilket skapade en fribrottningstradition som sträckte sig över generationer. Tillsammans bildade de en enastående fribrottningstrio och fortsatte att prägla sporten med sitt arv och sina framgångar.

Legendariska Fehder och Titlar

Under sin karriär kämpade Mulligan mot några av de största namnen inom fribrottningen och deltog i legendariska fejder som fängslade publiken över hela världen. Han vann flera titlar och utmärkelser, inklusive tag team-mästerskap och individuella mästerskapstitlar, och bidrog till att höja nivån för professionell fribrottning.

Eftermäle och Arv

Även om Blackjack Mulligan gick bort den 7 april 2016 kommer hans arv och minnen leva vidare för alltid inom fribrottningens värld. Hans bidrag till sporten, hans passion för fribrottning och hans ständiga närvaro i ringen kommer alltid att bli ihågkomna och hyllade av fans över hela världen. Blackjack Mulligan var mer än bara en fribrottare – han var en legendarisk pionjär vars inflytande kommer att fortsätta att inspirera kommande generationer av fribrottare under lång tid framöver.

Fortsätt läsa

Blogg

Brasiliens Herrlandslag I Fotboll Mot Marockos Herrlandslag I Fotboll Laguppställning

Publicerad

När två fotbollsgiganter möts på planen är spänningen och förväntningarna skyhöga. Testa mellan Brasiliens herrlandslag i fotboll och Marockos herrlandslag erbjuder inte bara en spännande match utan också en kollision av unika spelstilar och stjärnspelare. I denna artikel tar vi en närmare titt på den förväntade laguppställningen för båda lagen inför deras prestigefyllda möte.

Brasiliens herrlandslag i fotboll: En Titt på Stjärnorna

Brasilien, som ofta anses vara fotbollens hemland, har en rik historia av framgångar på den internationella scenen. Med flera vunna världsmästerskap bakom sig kommer de in i matchen med högt förtroende och en laguppställning full av talang.

Position Spelare
Målvakt Alisson Becker
Försvarare Thiago Silva
Mittfältare Casemiro
Anfallare Neymar Jr.

Marockos herrlandslag i fotboll: Underdogs med Hjärta

Även om Marocko kanske inte har samma globala fotbollsprofil som Brasilien, har de visat sig vara kraftfulla underdogs med förmågan att överraska och utmana även de största lagen. Deras passion och teknik på planen kommer säkerligen att ge en intensiv match.

Position Spelare
Målvakt Yassine Bounou
Försvarare Romain Saïss
Mittfältare Hakim Ziyech
Anfallare Achraf Hakimi

Spelare att Hålla Ögonen på

 • Neymar Jr. (Brasilien) – Alltid en hot mot motståndarnas försvar med sin otroliga teknik och förmåga att göra mål.
 • Casemiro (Brasilien) – Mittfältsgeneralen som bidrar med stabilitet och erfarenhet till laget.
 • Hakim Ziyech (Marocko) – En kreativ kraft på mittfältet känd för sina precisa passningar och målsinne.
 • Achraf Hakimi (Marocko) – En snabb och tekniskt skicklig anfallare som kan skapa chanser ur ingenting.

Förväntningar och Prognoser

Medan Brasilien går in i matchen som favoriter, kan Marockos unika spelstil och oväntade taktik väl leda till överraskningar. Fotboll är oförutsägbart, och det är därför vi älskar spelet. Vilket team som kommer ut som segrare beror på dagsformen, strategiska val, och naturligtvis, lite tur. Det här mötet kommer definitivt att bli en match att minnas för fotbollsälskare världen över.

Fortsätt läsa

Blogg

As Roma Mot Feyenoord Laguppställning

Publicerad

Den spännande matchen mellan AS Roma och Feyenoord närmar sig med stormsteg, och supportrar från båda lägren väntar ivrigt på att få veta vilka spelare som kommer att ta plats på planen. I denna artikel utforskar vi de tänkbara laguppställningarna för denna efterlängtade drabbning. Förståelse för lagens strategier och spelarval är avgörande för att förutse hur denna kamp på fotbollsplanen kan komma att utfalla.

Laguppställning AS Roma

AS Roma, under ledning av sin karismatiska tränare, har demonstrerat sina förmågor inom den italienska ligan och är kända för sitt disciplinerade försvarsspel tillsammans med sin förmåga att snabbt ställa om till anfall. Här nedan presenteras en förväntad startelva baserad på tidigare matcher och aktuell form.

Position Spelare
Målvakt Rui Patricio
Försvarare Gianluca Mancini, Chris Smalling, Roger Ibañez
Mittfältare Jordan Veretout, Lorenzo Pellegrini, Henrikh Mkhitaryan
Anfallare Tammy Abraham, Nicolò Zaniolo, Stephan El Shaarawy

Laguppställning Feyenoord

Nederländska Feyenoord är likaså ett lag fyllt av talang och taktisk skicklighet. Med sin offensiva fotboll och fysiska spelstil har de lyckats imponera på både fans och kritiker. Förväntningarna på laget är höga inför matchen mot AS Roma. Här är en möjlig startelva som kan komma att representera Feyenoord.

Position Spelare
Målvakt Justin Bijlow
Försvarare Tyrell Malacia, Marcos Senesi, Gernot Trauner, Lutsharel Geertruida
Mittfältare Orkun Kökcü, Jens Toornstra, Fredrik Aursnes
Anfallare Luis Sinisterra, Bryan Linssen, Cyriel Dessers

Matchens nyckelspelare och taktik

För AS Roma kan Tammy Abraham visa sig vara avgörande med sin förmåga att göra mål i kritiska ögonblick. På Feyenoords sida är Luis Sinisterra en spelare som kan skapa obalans hos motståndarnas försvar med sin snabbhet och teknik. Matchen kommer sannolikt att präglas av de strategier som tränarna väljer att använda, där en balans mellan ett tätt försvarsspel och effektiva omställningar kan bli avgörande.

Fördjupad analys och förutsägelser

Baserat på de senaste prestationerna och den nuvarande formen på spelarna, ser AS Romas laguppställning stark ut, men man ska inte underskatta Feyenoords förmåga att överraska. Denna match lovar inte bara att bli en visning av fotboll på hög nivå, utan också en taktisk duell mellan två mycket skickliga tränare.

För fansen innebär detta att de kan förvänta sig en match fylld av passion, talang och oväntade vändningar. Hur matchen kommer att sluta är upp till spelarna att bestämma, men oavsett resultatet kan supportrar från både AS Roma och

Fortsätt läsa

Läs fler inlägg

Casino1 månad sedan

Vilket Casino Vinner Man Mest På? En Guide till Hög RTP och Bästa Odds

Att hitta det bästa casinot där du kan maximera dina vinster kan kännas som att leta efter en nål i...

Blogg3 månader sedan

Blackjack Mulligan

Blackjack Mulligan var en fribrottare vars namn har blivit synonymt med styrka, skicklighet och en oförglömlig närvaro i fribrottningsringen. Född...

Blogg3 månader sedan

Brasiliens Herrlandslag I Fotboll Mot Marockos Herrlandslag I Fotboll Laguppställning

När två fotbollsgiganter möts på planen är spänningen och förväntningarna skyhöga. Testa mellan Brasiliens herrlandslag i fotboll och Marockos herrlandslag...

Blogg3 månader sedan

As Roma Mot Feyenoord Laguppställning

Den spännande matchen mellan AS Roma och Feyenoord närmar sig med stormsteg, och supportrar från båda lägren väntar ivrigt på...

person holding smartphone person holding smartphone
Blogg3 månader sedan

Bayer Leverkusen Mot Bayern Laguppställning

Den tyska fotbollsvärlden förbereder sig för en av säsongens mest uppmärksammade matcher – Bayer Leverkusen mot Bayern München. Denna match...

Blogg3 månader sedan

Al Adalh Mot Al Nassr Laguppställning

Den spännande fotbollsmatchen mellan Al Adalh och Al Nassr har skapat en elektrisk atmosfär bland fansen. Denna artikel ger en...

Blogg3 månader sedan

Nottingham Forest Fc Mot Aston Villa Laguppställning

Inför den spännande fotbollsmatchen mellan Nottingham Forest FC och Aston Villa är förväntningarna höga från fans runt om i världen....

Blogg3 månader sedan

Olympique Lyonnais Mot Psg Laguppställning

Den spännande fotbollsmatchen mellan Olympique Lyonnais och Paris Saint-Germain (PSG) närmar sig med stormsteg. Fansen är i extas inför denna...

Blogg3 månader sedan

Leicester Mot Nottingham Forest Fc Laguppställning

Den spännande fotbollsmatchen mellan Leicester och Nottingham Forest FC närmar sig med stora steg, och fotbollsfans över hela världen håller...

Blogg4 månader sedan

Chelsea Mot Wolverhampton Laguppställning

Fotbollsentusiaster över hela världen ser med spänning fram emot matcherna mellan storteamen. En sådan match är Chelsea mot Wolverhampton, där...

Kontakta oss

Trendar nu